3 népszerű szemöldöktetoválási technika, amivel természetes hatás érhető el

Ne ess kétségbe, ha hiányos a szemöldököd, ma már könnyen lehet természetes hatású tetoválva is, a legmodernebb technikákkal.

A szemöldöktetoválás szó hallattán sokaknak még mindig a természetes szemöldökvonal fölé húzott, fekete, csík formájú tetoválás jut eszébe. Szerencsére ez a „trend” már jó ideje a múlté, és a szemöldöktetoválás nagyon nem olyan, mint régen volt. A mai technikákkal már teljesen természetes és esztétikus hatás érhető el. Mondhatjuk, hogy a jó szemöldöktetoválás onnan ismerhető fel, hogy nem ismerhető fel.

Válassz körültekintően!

A szemöldökünk az arcunk egyik leghangsúlyosabb eleme. De gyakran előfordul, hogy nem egyforma a kettő, vagy a korábbi szedésektől megkopott, vagy nem elég intenzív a színe, esetleg a hajunk színével nem harmonizál. Akinek van reggel ideje és türelme, az gyönyörű szemöldököt varázsolhat magának, hiszen a sminktermékek között is bőven van ehhez választék, de aki hosszútávú és tartós megoldásban gondolkodik, annak érdemes fontolóra venni a tetoválás lehetőségét.

Annál is inkább, mert a mai, korszerű technikával, már olyan természetes hatású szemöldököt lehet tetoválni, amelyről nem ordít messziről, hogy nem „eredeti”. Több évvel ezelőtt, amikor elindult hódító útjára a szemöldöktetoválás, bizony jócskán lehetett látni elrettentő példákat. Manapság ettől nem kell tartani, az előzetes konzultáción ugyanis modellezik a lehetőségeket, és látni lehet, hogy milyen eredményre számíthatunk. Az sem kizáró ok, ha valaki nem tűri jól a fájdalmat, mert a beavatkozás előtt érzéstelenítve lesz a terület. Nagyon fontos azonban, hogy megfelelően képzett szakembert válasszunk, akinél az első pillanattól kezdve jól és biztonságban érzzük magunkat, és akitől minden felmerülő kérdésre megnyugtató választ kaphatunk. Ha nem személyes ajánlás alapján választunk szakembert, akkor a korábbi munkái, a közösségi oldalai, valamint a róla írt vélemények árulkodóak lehetnek, érdemes ezeket alaposan átböngészni.

Fontos betartani a szabályokat

Az ár tekintetében jócskán vannak különbségek, de ezen nem érdemes spórolni. A legtöbb helyen az előzetes konzultációt és a korrekciót is tartalmazza az ár, és az otthoni ápoláshoz is adnak krémet. Az elkészült szemöldöktetoválás jóval erősebb és intenzívebb lesz, mint a végső forma, hiszen a művelet után kissé bedagadhat, bepirosodhat a bőr. A végső forma nagyjából egy hét után fog látszódni, a korrekciót pedig 6 hét múlva ajánlott elvégeztetni. Az alapszabályok betartása után (nem szabad vakargatni, piszkálni, 2 hétig tilos a napozás, szolárium, uszoda és bármilyen kozmetikai kezelés) technikától függően másfél – két évig nem kell a szemöldök rajzolgatásával bajlódni.

Mutatunk 3 szemöldöktetoválás technikát, amivel természetes hatás érhető el: 

Púderes


Manapság a legnépszerűbb technika, ami annak köszönhető, hogy természetes, tulajdonképpen sminkelt hatást lehet vele elérni. Ezen belül is van több változata: lágyan porozott, ez a legtermészetesebb hatású, az ombre színátmenetes, illetve van erősebb változat is, ha valaki határozottabb, karakteresebb végeredményre vágyik.

Microblanding


A legtermészetesebb hatású szálazott szemöldöktetoválás. Nem sminktetováló géppel készül, hanem egy speciális kézi eszközzel, amelyben egy pengéhez hasonló, de valójában több aprócska tűből álló speciális tűsorral szálakat húznak a szemöldök területére. A szálak vékonysága megegyezik az eredeti szálakéval, és ezek együtt adják végeredményként a dús hatást.

Hibrid


A hibrid tetoválás során a púderes és a szálas technikát kombinálják, a legjobb eredmény érdekében.

Forrás: Cavan Images/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

 

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: