3 ok, amiért minden nap meg kell(ene) innod egy csésze zöld teát

Az anti-aging hatású itóka, amitől szép és egészséges maradsz

Arról álmodozol, hogy létezik egy olyan a természetben megtalálható csodaszer, amely visszafordítja a bőröregedés folyamatát és megakadályozza a ráncok kialakulását? Képzeld, van ilyen! Ez nem más, mint a zöld tea!

Az ősz beköszöntével egyre gyakrabban nyúlunk nemcsak esténként, napközben is az egyik kedvenc forró italunkhoz, a teához. Ha a klasszikus fekete és gyümölcsös változatokon kívül valami mást is kipróbálnál, vedd az irányt a bio boltok felé és válaszd a zöld teát! Tudtad, hogy a japánok kedvence lelassítja a bőröregedési folyamatokat? És ez csak az egyik dolog, amiért imádjuk!

A tea, amely lassítja a sejtöregedést

Egy kínai kutatásból az is kiderült, hogy azoknak az embereknek, akik rendszeresen fogyasztanak zöld teát, sokkal lassabb a szervezetében a sejtöregedés. Ez valószínűleg a zöld tealevelekben található antioxidánsoknak köszönhető.

Jót tesz az ízületeknek

A zöld tea természetes flavonoidbomba, ami azért jó, mert ezek a vegyületek segítenek a porcok és az ízületek egészségének megőrzésében.

A bőr legjobb barátja

Nagyszerű antioxidánsforrás! Kiválóan tisztítja és ragyogóvá teszi a bőrt. Ragadj egy vattakorongot, itasd át egy pici zöld teával és ütögesd át vele az arcod akár a reggeli vagy esti arctisztítás után. A növény leveleiben a legmagasabb koncentrációban találhatóak katechinek és polifenolok. Ezek az antioxidánsok semlegesítik a bőr öregedéséért felelős szabadgyököket és fiatalos bőrt eredményeznek. A növény magas százalékban tartalmaz még oligomer proantocianidineket, azaz OPC-t, amely a legerősebb antioxidáns és kifejezetten a bőrre van nagyszerű hatással.

A japánok tudnak valamit

Közismert tény, hogy a világon Japánban a legmagasabb a várható élettartam és az is köztudott, hogy ez az ország első helyen áll a zöld tea fogyasztásban. Vajon ez csak egy véletlen egybeesés? Biztos, ami biztos, mi betárazunk néhány filtert, hiszen nemcsak szebbek leszünk tőle, tovább is élhetünk. Ki kér egy csészényit?

Nyitókép: MarsBars/E+/GettyImages 

(stylecraze.com)

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: