Kevés az időd, de szeretnél valami finom és egészséges nassolnivalót a kicsiknek! Akkor ezt a receptet imádni fogod!
A következő receptben az a legnehezebb, hogy szeletelés és fogyasztás előtt várj, míg kihűl a tészta. Nem viccelünk! A házi sütik varázsát ráadásul nem pótolja semmi. A konyhából áradó csokoládés illatra garantált, hogy minden kis lurkó odasereglik majd, sőt, ha szeretnek a konyhában sündörögni, akár őket is bevonhatod az elkészítésbe. A brownie másik előnye, hogy még egészséges is: a kakaópor magas anitoxidáns tartalmú, a mandula remek fehérjeforrás, a banán pedig sok rostot és káliumot tartalmaz.
Hozzávalók
- 4 db közepes méretű banán pépesítve
- fél csésze cukrozatlan mandulavaj
- fél csésze cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy körülbelül 20 centiméteres tepsit bélelj ki sütőpapírral. Konyhai robotgépben vagy mixerrel pürésítsd a banánt, add hozzá a a mandulavajat és a kakaót, majd keverd simára. Öntsd a tésztát a tepsibe, tedd a sütőbe 20 percre, míg a tészta kicsit felfújódik. A sütemény akkor jó, ha lágy, de a teteje szilárddá válik. Miután kihűlt, ehetitek is!
Nyitókép: Karolina Grabowska/Pexels
Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:
- 3 isteni őszi desszert, ami eddig csak rád várt!
- 3 remek és villámgyors sütés nélküli desszert
- A tökéletes francia desszert: fügés galette