3 összetevős mandulás brownie, amit pillanatok alatt elkészíthetsz és még a gyerekek is imádni fogják

Kevés az időd, de szeretnél valami finom és egészséges nassolnivalót a kicsiknek! Akkor ezt a receptet imádni fogod!

A következő receptben az a legnehezebb, hogy szeletelés és fogyasztás előtt várj, míg kihűl a tészta. Nem viccelünk! A házi sütik varázsát ráadásul nem pótolja semmi. A konyhából áradó csokoládés illatra garantált, hogy minden kis lurkó odasereglik majd, sőt, ha szeretnek a konyhában sündörögni, akár őket is bevonhatod az elkészítésbe. A brownie másik előnye, hogy még egészséges is: a kakaópor magas anitoxidáns tartalmú, a mandula remek fehérjeforrás, a banán pedig sok rostot és káliumot tartalmaz.

Hozzávalók

  • 4 db közepes méretű banán pépesítve
  • fél csésze cukrozatlan mandulavaj
  • fél csésze cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy körülbelül 20 centiméteres tepsit bélelj ki sütőpapírral. Konyhai robotgépben vagy mixerrel pürésítsd a banánt, add hozzá a a mandulavajat és a kakaót, majd keverd simára. Öntsd a tésztát a tepsibe, tedd a sütőbe 20 percre, míg a tészta kicsit felfújódik. A sütemény akkor jó, ha lágy, de a teteje szilárddá válik. Miután kihűlt, ehetitek is!

Nyitókép: Karolina Grabowska/Pexels

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: