„Palacsinta? De azt beszéltük, hogy egészségesen étkezünk!” - tiltakozott a párom, amikor megtudta, hogy mi lesz a reggeli. Miután felsoroltam a receptem négy összetevőjét, már ő is osztotta a lelkesedésem. Mostantól ez az egyik kedvenc napindítónk.
Való igaz, a legtöbb palacsinta rengeteg kalóriát, cukrot, szénhidrátot és telített zsírsavat tartalmaz, de nem ez a banános finomság! Egyetlen kis palacsinta mindössze 40 kalória, azaz ha ötöt legyűrsz, 200 kalóriát, 11 gramm természetes cukrot, 26 gramm szénhidrátot és mindössze 6 gramm zsírt viszel be a szervezetedbe. A tojásnak köszönhetően fehérjedús, a zab pedig gondoskodik a rosttartalomról is. Ha elfogadsz egy tippet: antioxidánsokban gazdag bogyós gyümölcsökkel bolondítod meg a frissen sütött tésztát!
Hozzávalók (2 adag):
- 1 darab érett banán
- 2 darab nagy méretű tojás
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 csésze gluténmentes zab
Elkészítés (5 perc előkészület+3 perc sütés):
- Hevíts fel egy közepes méretű serpenyőt.
- Fújj sütősprayt a serpenyőre, hogy ne tapadjanak le a palacsinták.
- Turmixold össze a banánt, a tojásokat, a sütőport és a zabot egyenletes állagúra.
- Formázz kis palacsintákat a serpenyőre. 1 perc sütés után fordítsd meg őket.
- Fogyaszd őket natúr, bogyós gyümölcsökkel, porcukor- vagy fahéjszórással, mézzel, juharsziruppal, vagy bármi mással, amit megkívánsz!