3 remek és villámgyors sütés nélküli desszert

A finomságokról idén sem kell lemondanod. Ha most te is inkább a könnyen és gyorsan elkészíthető finomságok felé vennéd az irányt, akkor jó helyen jársz, a következő receptek ugyanis 15 perc alatt, csupán pár összetevőből elkészíthetők.

Mogyoróvajas keksz

Hozzávalók:

  • 1 csésze zab
  • 3/4 csésze datolya
  • 1/2 csésze mogyoróvaj
  • 3 ek kókuszolaj
  • 3 ek kakaó
  • 1-2 kk juharszirup vagy méz

Elkészítés:

A zabot tedd egy késes aprítóba, és daráld por állagúra. Ha kész, add hozzá a kimagozott datolyát, keverd 30-50 másodpercig, majd jöhet a mogyoróvaj. Formázz a masszából kisebb golyókat, végül egy sütőpapírral letakart tepsin lapítsd keksz formájúra őket. A mázhoz egyszerűen keverd össze az olajat a mézzel/juharsziruppal és a kakaóval, majd mártsd bele egyenként a kekszeket, akár duplán is, hogy roppanós csokibevonat képződjön rajtuk. Tedd hűvös helyre a kekszeket, hogy a csoki megdermedjen.

Házi trüffel

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sally McKenney (@sallysbakeblog) által megosztott bejegyzés

Hozzávalók:

  • 300 g étcsokoládé
  • 160 ml tejszín
  • 1 ek vaj
  • fél kk vanília
  • díszítéshez kakaópor, csokiforgács, apróra tört magkeverék

Elkészítés:

Tedd az apróra vágott csokoládét egy hőálló tálba. A tejszínt egy lábasban forrald fel. A csokihoz add hozzá a puha vajat, majd a még forró tejszínt, 5 percig hagyd hűlni. Ha letelt az idő, add hozzá a vaníliát, majd keverd össze a hozzávalókat, míg homogén masszát kapsz. Takard le fóliával, és tedd hűtőbe 1-2 órára. Ha letelt az idő, készíts a masszákból kis golyókat, végül hempergesd meg őket kakaóporban, csokiforgácsban vagy apróra tört magkeverékben.

Kókuszos tápiókapuding

Hozzávalók:

  • 60 g tápiókagyöngy
  • 640 ml kókusztej
  • 60 g cukor
  • csipet só
  • 1/2 teáskanál vaníliakivonat
  • mangó vagy ananász

Elkészítés:

Tedd a tápiókát a tejjel együtt egy közepes méretű lábasba, hagyd állni 30 percet. Ha letelt az idő, add hozzá a cukrot és a sót, majd melegítsd közepes lángon, ha már gőzölög, vedd kisebbre a lángot, és hagyd 15 percig a tűzön a keveréket, egészen addig, míg a tápiókagyöngy átlátszóvá nem válik. Ezzel párhuzamosan a massza besűrűsödik, pudingszerű állagot vesz fel, éppen ezért kevergesd, hogy le ne tapadjon. Ha elkészült, keverd hozzá a vaníliát, majd porciózd poharakba, díszítsd a gyümölccsel, végül hagyd hűlni 2-3 órát a hűtőben.

Nyitókép: Emilija Manevska/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: