3 szexpóz, ami nemcsak élvezetes, de még az egészségedre is jó hatással lesz (+18)

Talán nem is sejtenéd, hogy a kedvenc pózod kifejezetten jó hatással van az egészségedre is!

Azt már biztosan te is tudod, hogy a szexnek számos pozitív egészségügyi hatása van. Hatékonyan csökkenti a vérnyomást, segítségével felveheted a harcot a stresszel szemben, sőt, még a szívroham kockázatát is mérsékelheted. Egyszóval, a szex nemcsak örömforrás, az egészségünk megőrzése szempontjából is nagyon fontos. Ugyanakkor vannak pózok, amelyek kimondottan javallottak egy-egy probléma esetén.

1. Kerekedj felül!

Még szép, hogy a férfiak szeretnek irányítani az ágyban (is), de időnként jobb, ha átveszed tőlük a gyeplőt. Légy te felül! Ez a póz nemcsak izgató, de az intenzív mozgás miatt egy komplett edzéssel ér fel. Bizony, bizony, az altest izmait egy hosszú szeretkezéssel nagyon szépen formálhatod, ráadásul még a rekeszizmodat is megerősítheted. Az emésztésednek szintén kimondottan jót tesz ez a szinte masszírozó mozgássor!

2. A kutya póz lesz a kedvenced…

Ha hátfájással küzdesz, akkor biztosan. Ebben a pozícióban ugyanis a jógából jól ismert homorítás segít abban, hogy az egész napos görnyedés után egy picit megmozgasd a gerinced. A szex úgy általában ráadásul tökéletes fájdalomcsillapító, hiszen az orgazmus pillanatában ötször annyi oxitocin szabadul fel a testben.

3. Misszionárius a mentális egészségért

Ebben a bensőséges pózban a bőrérintés hatására az egész test ellazul, sőt az egész nap felgyülemlett stressztől is könnyen megszabadulhatsz. Biztosan te is tapasztaltad már, hogy egy kiadós szeretkezés után nagyon könnyen álomba tudsz szenderülni, nos, ha eddig gondjaid voltak az alvással, akkor jobb lesz, ha ezentúl altató helyett inkább egy kis hancúrt választasz.

Nyitókép: nemke/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: