3 szuper spanyol étterem, ha kedveled a tapasokat

Ha nincs időd vagy lehetőséged mostanában Spanyolországba utazni, akkor válassz egy autentikus éttermet, ahol garantáltan elkap a spanyol életérzés.

Bár számtalan helyen volt szerencsém járni a világban, és mindenhol találtam valamit, ami megfogott, nekem Barcelona a non plus ultra. Le sem írom, hogy hányszor voltam eddig, számomra a város nemcsak varázslatos, hanem egyszerűen megunhatatlan is. Emiatt tudatosan keresem itthon is spanyol éttermeket, és mindig örömmel tölt el, ha egy-egy új helyet találok. A tapas a spanyol konyha jellegzetes falatkája, amelyet eredetileg borok mellé tálaltak fel. Hideg és meleg változatban egyaránt elérhető, s bár nagysága miatt főleg az előétel kategóriába tartozik, 3-4 darabbal már bőven jól is lehet lakni. Azért is praktikus, mert egyszerre több ízt ki lehet próbálni, sőt érdemes is! így nagyon nem lehet velük mellényúlni. Én nagyon kedvelem a krokettet vagy a töltött tésztabatyut, főleg a spenótos verzióban, ami elképesztően finom a fokhagymával. Zárásként pedig kihagyhatatlan a spanyolok hagyományos édessége, a churros, ami szinte megkoronázza az étkezést.

Tapagria


Az Andrássy út egyik viszonylag új gyöngyszeme a tavaly nyílt Tapagria Tapas Bar. A külső jegyeiben is Spanyolországot idéző étterem fő jellemzője a regionális sokszínűség, a legkiválóbb spanyol régiók fogásait kínálják. A különböző tengeri finomságok mellett a hagyományos spanyol borokat is érdemes megkóstolni. Mel Gibson is itt vacsorázott, amikor hazánkban forgatott, nyilván nem véletlenül…

Felisa


A belvárosi Zrínyi utcában pillanatok alatt Spanyolországban érezheted magad. Ehhez nem kell más, csak asztalt foglalni a Felisa Tapas Barba, ahol a fenséges ételek és a kiváló italok mellett valósággal megelevenedik a pezsgő, latin életérzés: ugyanis élőzenés programok teszik felejthetetlenné az itt töltött estéket. Tapas csomagjaik pedig nagyon jó lehetőséget kínálnak, hogy kedvet kapj a tradicionális spanyol ízekhez.

Pata Negra


Éttermek tekintetében elsősorban a belváros központúság a jellemző a fővárosban, pedig néha érdemes Budára is tenni egy gasztronómiai kirándulást. Az egyik legrégebbi spanyol étterem Budapesten a Komjádi uszoda szomszédságában található Pata Negra. Népszerűségét mi sem jelzi jobban, minthogy hétköznap sem lehet asztalt találni előzetes foglalás nélkül. A Katalán krém mellett a Sangria pezsgőnek is érdemes egy esélyt adni.

Nyitókép: Alexander Spatari/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: