3 szuperkönnyű sorbet, amit bűntudat nélkül fogyaszthatsz

Nyáron bár jobban figyelünk a vonalainkra, nem kell teljesen megvonni magunktól az édes élvezeteket. Próbáld ki ezt a három ínycsiklandó édességet, amivel lelkifurdalás nélkül felfrissülhetsz.

Nyáron semmi sem frissítőbb és élvezetesebb, mint egy ízletes sorbet. Ha te is azok közé az édesszájúak közé tartozol, akik amellett, hogy élvezik az életet, próbálnak megmaradni az egészséges vonalon, akkor a friss gyümölcsökből készült hűsítő finomságokkal te is élvezheted a dolce vitát.

A következő három recept ideális azok számára, akik a fagylalt ízét bűnözés nélkül szeretnék élvezni. A desszertek elkészítése ráadásul otthon sem bonyolult, és számos lehetőséget kínál az ízek kombinálására. Nemcsak pofonegyszerű, pénztárcabarát és mutatós, de kalória szempontjából is vállalható nyári édességek következnek.

Amitől összefacsarodik a szíved is: citrom sorbet

Hozzávalók:

  • citrom
  • tej
  • kókusztejszín
  • méz (ízlés szerint)
  • menta levelek a díszítéshez

Vágd félbe, majd kapard ki a citrom belsejét. A héját pedig ne dobd ki, mert a későbbiekben szükséged lesz rá a tálaláshoz. A citrom levét, húsát passzírozd át egy szűrőn, majd add hozzá a kókusztejszínt, és ízlés szerint egy kis mézet. Turmixold össze, majd jégkockatartóban fagyaszd meg az egészet. Pár óra elteltével a lefagyasztott kockákat egy kevés tejjel turmixold össze, majd helyezd a krémet a citrom héjába, és díszítsd mentalevelekkel.

Mámor a tányérodon: mangó sorbet

Hozzávalók:

  • mangó
  • tej
  • cukor (ízlés szerint)
  • citrom

Vágd a mangót kockákra, majd tedd néhány órára a fagyasztóba. Ezután annyi tejjel, amennyit felvesz, és igény szerinti cukorral, valamint egy kevés citromhéjjal turmixold össze az egészet. Kétféleképpen szervírozhatod. Vagy krémesen, rögtön azután, hogy összeturmixoltad, vagy újrafagyasztva, kicsit keményebben. Mentával, vagy málna és eper darabokkal megszórva tökéletes ízélményt nyújt.

Hedonisták nyalánksága: eper-citrom sorbet

Hozzávalók:

  • fagyasztott eper
  • citromlé
  • bodzaszörp

A fagyasztott epret a citromlével és az ízlés szerint hozzáadott bodzaszörppel turmixold simára. Az így kapott masszát még tedd két órára a fagyasztóba, majd kis poharakban, citrom héjában, vagy fagylalttölcsérben már szervírozhatod is. Természetesen mentával vagy bodzavirággal a tetején.

És sose felejtsd el: a vékony embereket könnyebb elrabolni! Mindig egyél desszertet!

Nyitókép: topotishka / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk: