3 cipőtrend, aminek lehetetlen ellenállni idén tavasszal

A tavaszi-nyári szezon idén sem múlhat el izgalmas, sokszínű cipőtrendek nélkül. Különleges alapanyagokból és mintákból, illetve a retró stílusból sem lesz hiány, de a legnagyobb hangsúly a kényelemen van.

Hatalmas érdeklődés övezte a 2021 tavasz-nyár kollekciókat felvonultató divathét-sorozatot, hiszen mindenki kíváncsi volt arra, a designerek a korlátozás mellett milyen ruhákat álmodtak meg, illetve hogyan prezentálják azokat. A legtöbb márka a digitális térben mutatta be legújabb darabjait, amely kicsit sem vont le az érdemükből. Akárcsak a ruhák, úgy a kiegészítők terén is elképesztően változatosra sikerült a felhozatal: az örökzöld trendek, a retró stílus, valamint az innovatív megoldások is szép számmal képviseltették magukat. A platformos papucsok és a színes, feltűnő mintával díszített lábbelik tökéletesek azoknak, akik egy különleges statement darabra vadásznak. A designerek a cowboy csizmákkal és a fapapucsokkal egy kis nosztalgiázásra biztatnak minket. 2021 tavaszának legmeghatározóbb cipőtrendjei között mégis azok a darabok viszik a prímet, amelyek kényelmesek. 

Loafer

Termékek: Loafer cipő lánccal (bal) Zara 15 995 Ft, Rojtos loafer (jobb) Vagabond 130 euró, Fotó: @camillecharriere/Instagram

Ez a cipőfazon már az őszi-téli szezonban berobbant a legnagyobb trendek közé és a tavaszi-nyári hónapokban sem csillapodik a felhajtás körülötte. A hidegebb időhöz passzoló platformos megoldások egy kicsit a háttérbe szorulnak – de nem tűnnek el teljesen –, és a vékonyabb talpú cipők kerülnek a reflektorfénybe. A klasszikus fekete változat mellett a fekete-fehér, illetve a pasztellszínek is feltűnnek. A díszítőelemek között pedig a csatok, a láncok, a szegecsek és a rojtok lesznek a befutók.

Balerinacipő

Termékek: Hegyes orrú balerinacipő (bal) Mango 9995 Ft, Bőr balerina (jobb) Reserved 7995 Ft, Fotó: @pernilleteisbaek/Instagram

Habár a balerinacipő sosem ment ki teljesen a divatból, volt egy időszak, amikor eléggé megfeledkeztünk róla. Azonban most visszanyerte régi jó hírét, és az egyik legnagyobb trenddé nőtte ki magát. Ideje leporolni a régi lekerekített orrú cipődet és újra használatba venni. Amennyiben beújítanál egy új párat, akkor érdemes a hegyes vagy szögletes orrú változatok között körbenézned.

Fehér sportcipő

Termékek: Vegán bőr sportcipő (bal) Veja 125 euró, Fekete-fehér bőrcipő (jobb) DYAN 44 020 Ft, Fotó: @msorrig/Instagram

A kapszulagardrób egyik kulcseleme a kényelmes fehér sportcipő, amelyet gyakorlatilag bármilyen szetthez felvehetsz. Valószínűleg a te birtokodban is található egy ilyen pár, így inkább arra bíztatnák, ha legközelebb egy új párral bővítenéd ki a cipőgyűjteményed a fenntartható, illetve a magyar márkák kínálatát is kukkantsd meg. A Veja és DYAN termékeire például biztosan hosszú távú befektetésként tekinthetsz.

Nyitókép: @pernilleteisbaek, @msorrig/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: