3 TED talk, ami megváltoztatja az életed

Néha elég néhány perc vagy egy jó eltalált mondat is, hogy az életünk gyökeres fordulatot vegyen. Az alábbi TED-előadások mindegyike olyan életmegváltó bölcsességeket hordoz, amelyekkel minőségében változtathatod meg az életed.

Manapság már teljesen kitárult az információk tárháza. Nem feltétlenül kell elvégezned évekig tartó tanfolyamokat vagy iskolákat ahhoz, hogy begyűjtsd a számodra legfontosabb és leghasznosabb tudást. Azonban az információáradatból néha nehéz kiszűrni azt, amely tényleg hasznos. Hogy ne menjen el az időd felesleges böngészgetésre, hoztunk 3 rendkívüli TED talk-ot nektek, amit mi imádtunk!

Ne szegje kedved az sem, ha nem beszélsz angolul keresd a videó alján a 💬-ikont a magyar feliratért!

Az alvás a szupererőd

Dr. Matt Walker, akit az alvás diplomatájaként szoktak emlegetni, több évtizedes kutatását foglalja össze a megfelelő alvás fontosságáról. Megtudhatod, mit okoz az alvásdeficit és hogyan alakítja át életedet az, ha kellően mélyen és kielégítő mennyiséget tudsz pihenni.

A választás művészete

A siker a döntéseinkben rejlik. Állítja Sheena Lyengar, a Columbus egyetem üzleti professzora, aki küldetésének tekinti annak megértését, hogy az emberek miért döntenek úgy, ahogy. Ha ezt az előadást meghallgatod, saját magadat is jobban megérted általa, és ez segíthet abban, hogy a jövőben megfelelő döntéseket hozhass.

Az olvasás ereje


Rita Carter idegtudós segít megértetni az emberekkel az olvasás igazi hatásait a memóriánkra, a képzelőerőnkre és viselkedésünkre kivetítve. Ha meghallgatod, hogyan hat napi 30 perc olvasás az elmédre, garantáljuk, hogy azonnal szaladni fogsz a könyvesboltba.

Nyitókép: Emily Deltetto/EyeEm/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: