3 természetes dezodor, amit érzékeny bőrűként is bátran használhatsz

Gondolkodás nélkül megveszed az első izzadásgátlót, ami a kezed ügyébe kerül? Légy tudatosabb, és nézd meg, mit rejt a választott termék!

Az izzadás egy teljesen természetes folyamat, amivel a szervezetünk a testünk hőháztartását szabályozza. Valaki jobban, valaki kevésbé izzad, de a legtöbben szeretnénk megszabadulni a kellemetlen érzéstől és a szagoktól. Azzal azonban sokan nincsenek tisztában, hogy milyen összetevőjű dezodort válasszanak a széles kínálatból. Segítünk!

Ne keverd a szezont a fazonnal

Öntsünk tiszta a vizet a pohárba: a dezodor és az izzadásgátló két különböző dolog. A dezodor csak a szagokkal veszi fel a harcot, ellenben az izzadásgátlóval, ami a hónalj környéki verejtékezést befolyásolja az alumínium-klorohidrát tartalma miatt. Az utóbbi alkotóelemmel kapcsolatban a szakértők arra jutottak, hogy hosszútávú használata káros lehet az egészségre. Charisse Dolitsky, a New York-i Schweiger Bőrgyógyászati Csoport egyik munkatársa szerint mindenkinek van némi alumínium a testében, sőt a különböző kozmetikumokban, a vízben és az élelmiszerekben is megtalálható ez az anyag. Az, hogy milyen mennyiségben káros a szervezetünkre, orvosilag még nem bizonyított. Az elmúlt években több kutatás is irányult arra, hogy bebizonyítsa, összefüggés van az alumíniumsókat tartalmazó dezodorok használata és a mellrák kialakulása között. Kétségtelen, hogy az emberi testre számtalan környezeti és genetikai tényező hatással van, éppen ezért nem jelenthetjük ki egyértelműen, hogy az alumíniumsókat tartalmazó dezodorok mellrákot okoznak. Annyi azonban megállapítható, hogy növelik a betegség kialakulásának kockázatát. 

Ha eddig még nem tetted, itt az ideje, hogy sokkal tudatosabb légy az izzadásgátlás terén is, részesítsd előnyben a természetes megoldásokat. A vásárlás során érdemes odafigyelned, hogy a természetes jelző alatt, milyen alkotórészek vannak feltüntetve a kozmetikumok csomagolásán. Az étkezési szódát is használják az ilyen típusú, dezodorokban, ám az kiütést és irritációt is okozhat az érzékeny bőrűeknél.  A következő három terméket viszont gond nélkül használhatod, ugyanis vegyi anyagoktól mentesek:

Citromfüves dezodor – Eszterkrém kozmetikum manufaktúra, 1990 Ft

Natúr dezodor – Ilcsi, 2990 Ft

Balzsamos zsálya krémdezodor – Ayma, 4190 Ft

Nyitókép: YakobchukOlena/iStock/Getty Images Plus

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: