3+1 dolog, amivel kifejezheted a szereteted ajándékok nélkül

December 4-én, Borbála napján a néphagyományok szerint tilos volt az ajándékozás, mert elviszi a háztól a szerencsét. Ezért összegyűjtöttünk néhány tippet arra, hogyan fejezheted ki a szereteted vásárlás nélkül.

Szent Borbála a tüzérek, tűzszerészek, bányászok, kohászok, építészek, ágyú- és harangöntők védőszentje, akinek napjához, azaz december 4-hez számos izgalmas szokás kötődik. A néphagyományok szerint, ha ezen a napon vízbe teszel egy cseresznyeágat, és az karácsonyra kivirágzik, akkor házasság közeleg! A nőknek akkor tilos volt dolgozniuk: még söpörni sem szabadott, mert azzal elsepregetik a szerencsét.

Sőt, úgy tartották, hogy ezen a napon az ajándékozást is érdemes elkerülni, mert ez is elvinné a háztól a szerencsét. Ezért összegyűjtöttünk néhány kedvességet ajándékozás helyett, amivel kifejezheted a szereteted.

1. Egy kis szívesség

Elmoshatod a munkahelyeden a kolléganőd bögréjét, vagy otthon megfőzheted a párod kedvencét. Esetleg átvehetnéd a barátnőd rendelését, mert hozzád közelebb van a csomagátvételi pont. Ezek csupán apró szívességek, de biztosan hatalmas mosolyt csalsz velük a szeretteid arcára!

2. Ne fukarkodj a dicséretekkel!

Neked is jól esik, amikor valaki végre észreveszi, hogy új frizurád van, ugye? Ezzel mindenki így van! Sokan sajnos hajlamosak ritkán megdicsérni másokat, pedig az elismerő szavak bárkinek jól esnek. Szóval ezentúl azt se tartsd magadban, ha valakire felnézel egy bizonyos tulajdonsága miatt.

3. Lopott idő

Egy átbeszélgetett éjszaka többet ér minden ajándéknál, így nem is kérdés, hogy ha valamivel, akkor az együtt eltöltött minőségi idővel tudod igazán kimutatni a szereteted. És közös élményt ajándékozni karácsonyra sem utolsó ötlet!

+ 1

Egy nagy ölelés

Egy őszinte öleléssel sokszor többet el tudsz mondani, mint szavakkal. Így a támogatásodat, és a szeretetedet is ki tudod fejezni – pláne akkor, amikor látod, hogy a másiknak igazán nagy szüksége van rá.

Nyitó kép: svetikd/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: