3+1 film, ami segít ráhangolódni az ünnepekre

Fejből megy az Igazából szerelem, többször láttam a Holiday-t, de mégsem ezeket kapcsolom be először, ha közelednek az ünnepek, és az újév. Összegyűjtöttem azt az 5+1 filmet, ami mindig szerepel a listámon, és segít lezárni az évet.

Az örömapa

A karácsonyt mindig a családommal töltöm, és ilyenkor előkerülnek azok a filmek, amelyek évek óta a közös kedvenceink. Ilyen például Az örömapa, amit megszámlálhatatlanul sokszor láttunk már együtt. A történet George-ról szól, akinek huszonéves lánya egy külföldi utazásról menyasszonyként tér haza – az apuka pedig nehezen tudja megemészteni, hogy a „kicsi” Annie feleség lesz. Szóval karácsonyról szó sincs, de mégis olyan családi összetartást mutat be, amitől tökéletes választás a szeretet ünnepére.

via GIPHY

via GIPHY

Bridget Jones naplója

Bár ez a film a felszínen maximum annyiból kapcsolódik az ünnepekhez, hogy divatba hozta a ronda karácsonyi (rénszarvas) pulcsikat és bulikat, nekem nem csak ezért szerepel a listámon. Ahogy közelít az év vége, persze én is elkezdek gondolkodni a következőn, vagyis főleg azon, hogy mit kellene majd elérnem és megtennem. Ilyenkor mindig jöhet a Bridget Jones film, és persze a könyv, hiszen ezek pont az újévi fogadalmakkal indítanak. Ahogyan Bridgetnek, úgy nekem is mindig ezer dolog van a listámon – ezért jó emlékeztetni magam arra, hogy nem baj, ha közben néha hibázik az ember, és nem sikerül minden egyszerre és azonnal.

via GIPHY

Ízek, imák, szerelmek

Még egy film, ami mindig eszembe jut, ha jön a szilveszter, ráadásul idén az évtizedforduló miatt még inkább aktuálisnak érzem. Elizabeth Gilbert önéletrajzi regényének feldolgozásáról van szó, amiből megtudhatjuk, hogy bár külső szemmel az írónőnek mindene megvolt, amit csak akarhatott (férj, sikeres karrier, saját ház), mégsem volt boldog igazán. Éppen ezért bármilyen nehéz döntés is volt, kilépett a házasságából, majd egy évig utazgatott, hogy visszataláljon önmagához. Úgyhogy, ha nem vagy elégedett valamivel az életedben, de nem mersz lépni, ajánlom ezt a filmet, nekem mindig segít. „Mind azt akarjuk, hogy semmi se változzon. Inkább élünk boldogtalanul, mert félünk a változástól. Attól, hogy leromboljunk valamit. A rombolás áldás, mert ez az egyetlen út az újjászületéshez.”

via GIPHY

+ 1

Télapu

Azért egy igazi karácsonyi film is mindig felkerül a listára, de nálunk például sosem a Reszkessetek, betörők! volt a sláger. Ez persze összefügg azzal is, hogy én és a tesóim sosem a Jézuskát vártuk kisebb korunkban, nekünk mindig a Télapó hozta az ajándékokat. Talán ez a film az egyik, ami a legszebben mutatja be az ő „létjogosultságát” a gyerekek életében, és hogy mit tanulhatunk belőle. „Hiszem, ha látom, látom, ha hiszem.”

via GIPHY

Nyitó kép: CentralITAlliance/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: