3+1 film, ami karácsonyi hangulatba hoz

Fejből megy az Igazából szerelem, többször láttam a Holiday-t, de mégsem ezeket kapcsolom be először, ha közelednek az ünnepek, és az újév. Összegyűjtöttem azt a 3+1 filmet, ami mindig szerepel a listámon, és segít lezárni az évet.

Az örömapa

Fotó: IMDb

A karácsonyt mindig a családommal töltöm, és ilyenkor előkerülnek azok a filmek, amelyek évek óta a közös kedvenceink. Ilyen például Az örömapa, amit megszámlálhatatlanul sokszor láttunk már együtt. A történet George-ról szól, akinek huszonéves lánya egy külföldi utazásról menyasszonyként tér haza – az apuka pedig nehezen tudja megemészteni, hogy a „kicsi” Annie feleség lesz. Szóval karácsonyról szó sincs, de mégis olyan családi összetartást mutat be, amitől tökéletes választás a szeretet ünnepére.

Bridget Jones naplója

Fotó: IMDb

Bár ez a romkom maximum annyiból kapcsolódik az ünnepekhez, hogy divatba hozta a ronda karácsonyi (rénszarvas) pulcsikat és bulikat, nekem nem ezért szerepel a listámon. Ahogy közelít az év vége, persze én is elkezdek gondolkodni a következőn, vagyis főleg azon, hogy mit kellene majd elérnem és megtennem. Ilyenkor mindig jöhet a Bridget Jones film, és természetesen a könyv, hiszen ezek pont az újévi fogadalmakkal indítanak. Ahogyan Bridgetnek, úgy nekem is mindig ezer dolog szerepel a terveim között – ezért jó emlékeztetni magam arra, hogy nem baj, ha közben néha hibázik az ember, és nem sikerül minden egyszerre és azonnal.

Ízek, imák, szerelmek

Fotó: IMDb

Még egy film, ami mindig eszembe jut, ha jön a szilveszter! Elizabeth Gilbert önéletrajzi regényének feldolgozásáról van szó, amiből megtudhatjuk, hogy bár külső szemmel az írónőnek mindene megvolt, amit csak akarhatott (férj, sikeres karrier, saját ház), mégsem volt boldog igazán. Éppen ezért akármilyen nehéz döntés is volt, kilépett a házasságából, majd egy évig utazgatott, hogy visszataláljon önmagához. Úgyhogy, ha nem vagy elégedett valamivel az életedben, de nem mersz lépni, ajánlom ezt a filmet, nekem mindig segít. „Mind azt akarjuk, hogy semmi se változzon. Inkább élünk boldogtalanul, mert félünk a változástól. Attól, hogy leromboljunk valamit. A rombolás áldás, mert ez az egyetlen út az újjászületéshez.”

+ 1

Télapu

Fotó: IMDb

Azért egy igazi karácsonyi film is mindig felkerül a listára, de nálunk sosem a Reszkessetek, betörők! volt a sláger. Ez talán összefügg azzal is, hogy én és a tesóim nem a Jézuskát vártuk gyermekkorunkban, nekünk mindig a Télapó hozta az ajándékokat. Talán ez a családi vígjáték az egyik, ami a legszebben mutatja be az ő „létjogosultságát” a kicsit életében, és azt, hogy mit tanulhatunk a történetéből. „Hiszem, ha látom, látom, ha hiszem.”

Nyitókép: IMDb

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: