3+1 kora tavaszi program hétvégére, amiért érdemes kimozdulnod

Meseszép tőzikék és hóvirágmezők, ameddig csak a szem ellát. Pacsirtadal és egy különleges, svábhegyi kert. Vétek lenne a hétvégét a négy fal között tölteni, válogassatok a mesés, kora tavaszi programok közül.

Az első hóvirágokat már előcsalogatta a napsütés,és a madarak is rázendítettek tavaszi énekükre. A komor, téli napok után jólesik a szabadban tartózkodni és hagyni, hogy a közelgő tavasz mosolyt csaljon az arcunkra. A korán érkező enyhülés tökéletes arra, hogy útra keljünk és a városi zsúfoltság helyett a természetben élvezzük a szabadidőnk minden értékes percét.

A tőzikék varázslatos világa

A Csáfordjánosfai-erdő is virágba borult az enyhe időjárásnak köszönhetően. A februárban szirmot bontó hófehér tőzikék lenyűgöző látványt nyújtanak. A Fertő-Hanság Nemzeti Park minden évben térítésmentes túrát indít és az erdő titokzatos világába kalauzolja a résztvevőket. A tavasz első hírnökei holt fák ölelésében virítanak, ami még különlegesebbé teszi a kirándulást. Gumicsizmát feltétlenül vigyetek magatokkal!

Bővebb információért kattints ide!

Hóvirágünnep

Annak, aki ellátogat az Alcsúti Arborétumba, pazar látványban lesz része. Több hektáron elterülő hóvirág-szőnyeg tárul a kirándulók szeme elé. A virágzás akár március közepéig is eltarthat, amikor a hófehér virágok között előbújik az illatos ibolya is. A hóvirágok láttán biztosak lehetünk benne, hogy újra beköszönt a tavasz.

Bővebb információért kattints ide!

Amikor megszólal a pacsirta

A néphagyomány úgy tartja, ha Zsuzsanna napján megszólal a pacsirta, akkor a tavasz hamarosan beköszönt. És aki nem hiszi, járjon utána! A szombati, tavaszváró túra Izsákról indul, ami során a résztvevők elmerülhetnek az ébredő természet ajándékaiban és megismerkednek a Kolon-tó tájtörténetével.

Bővebb információért kattints ide!

Télűző séta Jókai kertjében

A Magyar Széppróza Napját február 18-án, Jókai Mór születésnapján ünnepeljük. A jeles nap alkalmából, szombaton megnyitja kapuit az író egykori svábhegyi birtoka. Az irodalmi és kerttörténeti séta betekintést enged Jókai munkásságába és az itt töltött mindennapokba, valamint megtudhatjuk, hogy milyen különleges viszony fűzte őt ehhez a pazar kerthez.

Bővebb információért kattints ide!

Nyitókép: Yoksel Zok/Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: