3+1 természetes módszer, hogy otthonodat átjárja a karácsony illata

Most, amikor már izgatottan számoljuk a napokat karácsonyig, jól jön egy-két extra hanulatfokozó tipp. Legyen ez a karácsony meghittebb, mint a többi! Öltöztesd otthonodat kreatív karácsonyi illatokba.

Mostmár tényleg visszaszámlálunk karácsonyig. Izgatottan várjuk, hogy összegyűljön a család, és valljuk be, egy kicsit azt is, hogy degeszre lakmározzunk a mákosbejgliből. Hogy te is jobban ráhangolódj az ünnepekre, kényeztesd érzékeidet ezekkel a könnyen elérhető és hatásos illatokkal: járja át otthonodat már most a karácsony illata!

1. Palo Santo tál

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@decorme_home által megosztott bejegyzés

Égéskor ezek a foltos kis pálcikák különleges fanyar illatot árasztanak. A legenda szerint elősegítik a kreativitást, és megtisztítanak a negatív energiáktól. Karácsonykor, ha otthonodat ennek a füstölőnek az illatával töltöd meg, jó szerencsét vonzol a teredbe. Ha pár csepp citromolajat, vagy fenyőolajat csepegtetsz rá, még intenzívebben érezheted a karácsony hangulatát.

2. Fahéjas madárkák


Ezekkel az édes, filcből készíthető, és gyakorlatilag bármivel megtömhető kismadárkákkal két legyet üthetsz egy csapásra. Nemcsak a karácsonyfán, de kis fészekbe helyezve is nagyot mutatnak otthonodban. Ha levendulával töltöd meg őket, még autóillatosítónak sem utolsók. De rakhatsz bele rizst, vagy szivacsot is, és különböző illóolajokkal, mint például a karácsony hangulatát megidéző fahéj illatosíthatod otthonodat.

3. Illatos tobozok

Semmi mást nem kell tenned, mint tálkába, vagy üvegedénybe tenni az összegyűjtött tobozokat és rácsepegtetni a kedvenc illatodat. Nagyon jól illik rá az eukaliptusz, a narancs, de akár a fenyő illóolaj is. Az asztal közepére, helyezve az egész lakást nyugalommal és várakozással teli izgalommal tölti el. Bátrabbak műhóval, vagy fehér festékkel is feldobhatják. A legkreatívabbak pedig gyertyát is készíthetnek belőle.

4. Narancsgolyók

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Summer Loftin (@summer_loftin) által megosztott bejegyzés

Mi lehetne gyönyörűbb, mint a szegfűszegbe öltöztetett narancsok a konyhaasztal közepén? Ráadásul az illatukkal is elkápráztatnak mindenkit, aki majd hozzád érkezik. Ezek a kreatív kis csodák önálló ajándéknak, vagy ajándékkísérőnek is megállják helyüket. A gyermekeidet pedig biztosan órákra lefoglalják. Rakjátok ki ezeket a szemet gyönyörködtető mintákat, amelyekhez nemcsak narancsot, de citromot is használhattok, és akár az egész karácsonyfát is feldíszíthetitek velük.

Nyitókép: Juan Ruiz Paramo / Getty Images
Forrás: marthastewart

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: