3+1 tipp, így készíts tökéletes virágos jégkockát, ami nem hiányozhat egyetlen nyári italból sem

A jégkockába zárt virágok és fűszernövények tökéletes kiegészítői a nyári italoknak, színt és ízt adnak a frissítőknek és a koktéloknak. Ráadásul olyanok, mint a miniatűr műalkotások, amik a szemet is elkápráztatják.

A jégkocka készítés egyszerű, mégis néha unalmas feladat. Miért ne dobnánk fel olyan ehető növényekkel, amiket a kertünkben vagy a balkonládánkban termesztünk? Íme, néhány hasznos tipp ahhoz, hogy a virágos jégkockánk tökéletes legyen.

1. Válaszd ki a megfelelő virágokat

Gyűjts ehető virágokat akkor, amikor azok a legszebb állapotukban vannak, és használj olyan növényeket, amik passzolnak az italodhoz. A borágó virágainak enyhén uborkás ízük van, ezért remekül passzolnak a limonádékhoz és a gin-tonichoz. A levendula és a búzavirág szirmai jól mutatnak a rosé fröccsben és a levendulás limonádéban. Az árvácska színes szirmai feldobják a legegyszerűbb jeges teát is, a hibiszkusz pedig gyönyörűen megszínezi az italokat.

Talán érdemes kihagyni a nyári italokból az olyan növényeket, amiknek csípős, esetleg hagymára emlékeztető ízük van, mert furcsa aromát kölcsönözhetnek az amúgy nagyon finom innivalóknak. Bár a metélőhagyma élénk zöld színe illene a limonádékba, mégis kerüld a használatát, hacsak nem akarsz kellemetlen perceket okozni a vendégeidnek. A sarkanytúka virágának íze is erőteljes, picit borsos és csípős, ezért ennek a felhasználását is mellőzd, kivéve ha bloody mary-t készítesz.

2. Ne hagyd, hogy a virágok a víz tetején lebegjenek!

Amikor virágos jégkockát készítünk, gyakran azzal találjuk szemben magunkat, hogy a szirmok a víz felszínén lebegnek. Van egy jó kis trükk, hogy az apró növényi részek a jégkocka belsejébe kerüljenek. Nincs más dolgod, mint egy kevés vizet engedni a jégkockatartó aljába (kb. fél cm), és lefagyasztani azt. Miután megfagyott, vedd ki a fagyasztóból. Nedvesítsd meg a virágokat, és nyomd a jégre, így azok jól megtapadnak. Ezután töltsd fel a jégkockatartót vízzel teljesen, és tedd vissza a fagyasztóba.

3. Mire figyelj még?

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Covenant Winery (@covenantwines) által megosztott bejegyzés

Ha egyszer belekóstolsz a virágos jégkockák készítésébe, biztos, hogy nem fogod tudni abbahagyni. Éppen ezért, hogy az elkészítésük még egyszerűbb és élvezetesebb legyen, szerezz be szilikon formákat, amikkel könnyebben tudsz dolgozni, ráadásul a legkülönbözőbb formák között válogathatsz, a gömb alakútól kezdve, egész a pálcika formáig. Ha teheted, mindig használj desztillált vizet, mert ebből fogod kapni a legtisztább jégkockát, amiben nagyon szépen fognak látszani a virágszirmok is.

+1 virágos jégvödör

Ha szeretnéd a vendégeket levenni a lábukról a kerti partin, akkor feltétlenül próbáld ki a virágos jégvödröt. Két műanyag tálra lesz szükséged, egy nagyobbra és egy kisebbre. Engedj egy pici vizet a nagyobbik tálba és fagyaszd le. Ezután tedd bele a kisebbik tálat, és a két edény közötti üreget töltsd meg virágokkal és vízzel, majd tedd újra a fagyasztóba. A kisebbik tálba ne felejts el nehezékeket, például néhány követ tenni. Egyszerűen mesésen fog festeni benne egy palack pezsgő vagy bor.

Nyitókép: 5second/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: