4 csodás hely, amit imádni fogsz idén ősszel Budapesten – és nem csak a gasztroélmények miatt!

Boldog 149. születésnapot, Budapest!

Különleges kávézó, brunch-ra és kirándulásra csábító bisztró, múzeumkerti cukrászda és az egyik leghangulatosabb hely, ahol elkortyolgathatsz egy csésze forró teát a belvárosban. Ezekkel a csodahelyekkel is vár a 149 éves Budapest.

Boldog szülinapot Budapest! Fővárosunk ma ünnepli 149. születésnapját, ugyanis Pest és Buda 1873. november 17-én egyesült. A jeles évforduló alkalmából összeszedtük, miért is érdemes legalább egy napot eltölteni a csodálatos, őszi Budapesten.

A99 kávézó

Az Andrássy úti séta azon klisék közé tartozik, amiket nem érdemes kihagyni. Ugyanis végigsétálni Budapest legelőkelőbb útján, gyönyörködni a régi épületekben és a nemrég felújított Operaházban, megcsodálni a designer boltok kirakatát és élvezni, ahogy a Hősök tere szobrai díszelegnek a látóhatáron, egyedülálló élmény. De nemcsak emiatt éri meg időzni egy kicsit a környéken, hanem azért is, mert ilyenkor lehet felfedezni az igazán különleges kávézókat. Ilyen az A99 is, ami az Andrássy út 99. szám alatt található. A kissé eldugott kávézó apró fényekkel hívogat, a belső tere pedig egészen magával ragadó. A pultnál specialty kávéval és különleges süteményekkel várnak minket, melyek szervírozása is egyedi. Az embernek nincs is kedve hazamenni. Ami nem is baj, ugyanis este megnyílik a koktélbár is. Az A99 sütőtökös lattéval ünnepli az őszt, melyet sütőtök formájú kerámiabögrében szolgálnak fel. Igazi elrejtett kincs Budapest szívében!

Normafa Delikát

Ha a legjobb, legfrissebb levegőre vágysz Budapesten, egyértelműen a Normafán a helyed. A csodálatos panorámájú kirándulóhely akkor is tökéletes választás, ha csak egy rövid sétát tennél. Azonban, ha már erre jársz, érdemes beülni a Normafa Delikátba. A bisztróban mindent megtalálsz, mi szemnek-szájnak ingere. Tökéletes helyszín, ha a kiadós hétvégi reggelit vagy brunchot le is mozognátok a családdal, barátokkal. Ugyanis innen indulva elsétálhattok a János-hegyi Erzsébet-kilátóhoz, a Tündér-sziklához és persze, libegőzhettek is egyet. Érdemes még elcsípni az utolsó őszi napsugarakat, és Budapest felett gyönyörködni a város panorámájában.

Károlyi kert

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Scarlett zhu (@scarlettzhutravel) által megosztott bejegyzés

Oázis a város közepén. Számomra ezt jelenti a főváros legrégebbi kertje, a Károlyi kert, mely a körúttól pár lépésre található. Eltéveszteni nehéz, ugyanis gyerekzsivaj hívogat minket: játszóterével ez a park a belvárosi anyák menedékvára is. Nyáron órákig lehet itt olvasgatni, pingpongozni, piknikezni, de a színes levelek ősszel új hangulatot kölcsönöznek a kertnek: a béke szigetévé varázsolják, ahol az ember Márait, Kosztolányit vagy Ady-t olvashat. Ha pedig valami forró italra vagy finomságra vágyunk, a kerttel szemben vár minket a Csendes Társ, ahol amíg jó idő van. Ha betérünk ide, akkor akár a kert kapujában, a teraszon is élvezhetjük gőzölgő teánkat.

Auguszt Cukrászda

Budapest kiváló tulajdonsága, hogy a kulturális és a kulináris élményeket vegyíti. Így lehet az, hogy a Nemzeti Múzeum kertjében vár minket a nemrég nyílt Auguszt Cukrászda. (Mivel több Auguszt Cukrászda is van a városban, érdemes a Nemzeti Múzeumot írni a GPS-be.) A nagypolgári hangulatú cukrászda az 1800-as évek világába repít vissza. A belső tér, a pincérek udvariassága és a hagyományos, mégis különleges sütemények mind hozzáadnak az egyedülálló élményhez. Tökéletes lehetőség arra is, hogy a múzeumban látott kiállítást kielemezzük egy kávé mellett. Röviden-tömören: egy igazi nagypolgári délutáni program, amit kár kihagyni!

Nyitókép: instagram.com/normafadelikat

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: