4 diétatipp a strandról – Ne koplalj, csak légy mértékletes!

Csábító strandkaják

A lángosos bódék hívogató illata sem akadályozhat meg abban, hogy betartsd a diétádat? Ha odafigyelsz tippjeinkre, akkor lelkiismeret-furdalás nélkül haraphatsz bele egyszer-egyszer a sajtos-tejfölösbe.

Tedd a kezed a szívedre és légy őszinte, ugye a strandon te is olyan könnyen bűnbe esel, mint mi?! A szikrázó nap, a kéklő víz és a parti bódékból szálló isteni illatok játszva elfeledtetik a diétát. „Csak megkóstolom. Csak egy harapást!” Ismerős. Egy kis bűnözés persze belefér, csak arra figyelj, hogy ne ess át a ló túloldalára! A lényeg az egyensúly megteremtésében van, erre hoztunk néhány tippet!

1. Csoki helyett gyümölcs

Sajnos túl gyakran nyúlunk a csokoládé felé, ha édességet kívánunk és némi boldogsághormonra vágyunk. Nyáron a legjobb, ha a csoki helyett a mézédes gyümölcsökhöz nyúlsz, hisz a piacok ilyenkor tele vannak ezekkel. Elég elsétálni a dinnyéktől roskadozó asztalok mellett vagy megkóstolni egy zamatos barackot, hogy rájöjj a gyümölcs épp olyan jó az édesség utáni vágy csökkentésére, mint egy csoki. Sok gyümölcs, mint például a banán vagy a kiwi szerotonin vegyületben gazdagok, így gondoskodnak a kedvedről is. Készíts belőlük színekben és vitaminokban gazdag smoothie-t, amit reggel és késő este is fogyaszthatsz. 

2. Hamburger egészséges(ebb)en

Neked is könnybe lábad a szemed egy szaftos hamburger láttán? Nyugi, nem mondjuk el senkinek. Az ehhez hasonló ételek látványa minket is igazi vívódásra késztet, de nem kellene, hogy így legyen. Apró trükkök betartásával nyugodt szívvel habzsolhatod az élvezeteket. Köss egyezséget magaddal! Ha ennél valami ínycsiklandó, ám hizlaló ételt, próbáld diétabaráttá tenni. Rendelj hamburgert, de sült krumpli helyett kérj mellé salátát. Ennél egy pizzát? Kérd teljes kiőrlésű tésztából és zöldségfeltéttel. Látod, a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad!

3. Vízi torna 

Nincs jobb érzés annál, mint amikor a parton simogatja az arcodat a langyos szellő. Hát, ne csak bámuld a vizet, csobbanj egyet! Ezek a sportok remek kiegészítői bármilyen diétának. Önmagában már az úszás is szuper mozgásforma, felér egy kardio edzéssel. A test összes izmát átmozgatja és felfrissíti az elmét. Egy óra úszással 450 kalóriát égethetsz el, ami megfelel egy lángosnak. Hatékony vízi sport még a kajak, amivel a felsőtestedet tudod erősíteni. Ám, ha nagyobb kihívásra vágysz, vegyél vitorlázó leckéket! Nemcsak életre szóló élményekkel gazdagodhatsz, de közben fitten tarthatod a testedet is. Válaszd bármelyik sportot, és pihenésképpen nyugodtan ólálkodhatsz a büfé körül.

4. Mindegy merre, csak menj

Ugye, te is imádod az édes semmitevést? Amikor csak fekszel, olvasol egy jó könyvet és a kezed gondatlanul a csipszesszacskóba csúszik. A kikapcsolódás mindenkinek jár, de némi leleményességgel mozgásban maradhatsz akkor is, amikor pihenni szeretnél. Nem kell hatvanperces edzésekbe és állandó diétázásba kényszerítened magad, hogy fitten tartsd a tested. Minden lépés számít! Akár a strandra mész, a kisboltba, esetleg egy baráti találkozóra, próbálj elsétálni a célig. Ne használj autót vagy ne pattanj rögtön buszra! A biciklizés szintén jó választás lehet, ha elindulnál valamerre, a fő, hogy maradj mozgásban!

Szerző: Szép Csenge

Nyitókép: Alena Ozerova/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: