4 egyszerű divat hack, amit a húszas éveimre megtanultam

Tudod, milyen nehéz sportosan elegánsnak lenni?

A felnőtté válás kacifántos útján a saját öltözködési stílusunk kialakítása sem egyszerű feladat. Következzen egy beteges sportcipőrajongó vallomása, hogyan varázsoljuk a farmer-póló szetteket egy kicsit elegánsabbá.

Annak ellenére, hogy már bőven a húszas éveimet taposom, sokszor úgy érzem magam, mint egy elveszett tinédzser, aki próbálja kideríteni, hogyan is kellene felnőttként viselkednie. Ezen az sem segít, hogy az öltözködési stílusomról a nőies a legutolsó szó, ami az emberek eszébe jut. Hajlamos vagyok a különféle eseményekre kissé alulöltözve érkezni, majd helyszínen az utolsó pillanatig feszengek és kényelmetlenül érzem magam. Oké, a glitteres és cuki állatkákkal díszített pólókról természetesen már régen lemondtam, de egy szellemes feliratnak vagy egy egyszínű fazonnak továbbra sem tudok ellenállni. Irigylésre méltó sportcipő-gyűjteményem miatt a nőiesebb lábbeliknek sem jut túl sok hely a szekrényben. Ilyen darabokból nem könnyű egy mutatós, elegáns outfitet összeállítani. És mivel szeretett ruháimtól semmi pénzért sem válnék meg, ezért csak néhány apró trükkhöz folyamodok, ha egy kis önbizalomtuningra van szükségem: 

1. A vasaló a jó barátom

Semmi sem olyan kiábrándító, mint a gyűrött ruhák. Már értem, hogy kiskoromban anyukám miért volt képes indulás előtt az utolsó percben előkapni a vasalódeszkát és leimádkozni rólam a felsőt. Akkor persze még nem értékeltem ezt a gesztusát, inkább jól megmondtam neki, hogy majd elárulom az osztályfőnöknek, én bizony miatta késtem ma el. Aztán elköltöztem otthonról és végre a magam ura lettem. Megtanultam, hogy néha nem az tesz minket éretté vagy magabiztossá, hogy mit viselünk. Sokkal többet számít, hogyan viseljük azt. Egy gyűrött ing/póló sosem fogja azt sugallni, nézd, milyen összeszedett vagyok!”.

2. Kötelező darab: egy blézer

Életem első blézerét a középiskolás éveim alatt szereztem be, de nem igazán rajongtam érte és gyorsan feledésbe merült. Azóta megértettem, hogy miért mondják sokan, minden nőnek szüksége van egy jól szabott darabra. Életem második blézerét körülbelül fél éve szereztem be és nem túlzás azt állítani, hogy megváltoztatta az életemet (rendben, egy picit talán az). Ezt rögtön követte a következő kettő felső is, amiket ráadásul egy turkálóból sikerült begyűjtenem. Azóta igazi önbizalombombaként használom őket, hiszen az általam preferált sportos szetteket egy mozdulattal hanyag eleganciával fűszerezhetem. Az én örök kedvencem a sneaker és a farmer marad, de egy színes vagy fekete blézerrel kiegészítve.

3. Tökéletesen szabott nadrág

Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, egy tökéletesen szabott nadrágot szinte lehetetlen az üzletekben beszerezni. Az én problémám általában az, hogy túl rövid a száruk, vagy ha hosszban stimmel is, akkor a csípőmnél áll úgy, mint egy zsák. Ahány ember, annyi testalkat, így nehéz az 5-6 konfekció méret közül mindenkinek megtalálni azt, ami mindenhol úgy áll, ahogyan annak kell. Az én tapasztalatom az, hogy a különböző fazonú nacikat érdemes elvinni egy szabóhoz, aki gyorsan átalakítja majd úgy, mintha ránk öntötték volna azokat. Így többé már nem álom a tökéletesen passzoló vintage farmer vagy kosztümnadrág.

4. A cipőről sem feledkeztem meg

Már-már betegesen rajongom a sportcipőkért és ha tehetném, mindenhová egy kényelmes lépőben mennék. De vannak olyan alkalmak, amikor nekem is más lehetőség után kell kutatnom. Egy esküvőre azért mégsem állíthatok be egy pár Nike-ban. Ünnepélyesen bejelentem, hogy a nyár elején megvásároltam életem első mule cipőjét, amit azóta is boldogan használok. Ha egy kicsit elegánsabb megjelenésre vágyom, akkor biztosan az új szerzeményemhez fordulok segítségért – az egyszerű fehér pólómhoz és a farmernacimhoz is remekül passzol, de ha igazán csajos hangulatban vagyok (igen, velem is megesik), akkor a bézs overálomban és a mule papucsomban vágok neki a napnak. Bevallom, annyira megtetszett ez a bájos pár, hogy lehet, hogy még egy nőies darabbal gazdagítom majd a gyűjteményemet.

Nyitókép: Kate Aedon/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: