Ebbe a magyar városba látogass el idén tavasszal!

Magyarország rejtett kincsei csak arra várnak, hogy felfedezd. Sárvár minden szempontból érdekes, hiszen történelmi múltja, festői szépségű tájai és gyógyító vizei igazán különlegessé teszik. 4 érv, amiért érdemes Sárvárra látogatni.

Sárvár nevét az eredetileg a mocsarakkal körülvett várról kapta, amely mára Nádasdy-várként szerepel a köztudatban. A vár tulajdonosai közül ugyanis ő volt az, aki képes volt Sárvárt – a nehéz török idők ellenére – a kultúrális élet központjává varázsolni. Nádasdy Ferenc műkincsgyűjteménye, gyümölcsöskertje sok európai uralkodóéval vetekedett, és ha mindez nem lenne önmagában érdekes, ebben a histórikus várban hunyt el Tinódi Lantos Sebestyén is. Nem véletlen, hogy Sárvár Magyarország hetedik leglátogatottabb települése napjainkban. Gyógyvizei mellett számtalan látványosságot és kikapcsolódási lehetőséget kínál. A város nemrégiben a Dubajban megrendezett The Luxury Travel Guide rangos eseményén az Év Turisztikai Platformja-díjat is megnyerte a sarvar.hu weboldallal.

4 hely, amit érdemes Sárváron felkeresni:

Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdő

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sárvárfürdő (@sarvarfurdo) által megosztott bejegyzés

A nemzetközi színvonalú fürdő remek májusi kikapcsolódást ígér. A sárvári fürdőben minden korosztály megtalálhatja a számára szórakoztató vagy pihentető elfoglaltságot, vízben és szárazföldön egyaránt. A selymes gyógyvíz ölelésében nemcsak a gyógyulni vágyók találják meg számításaikat, de a kicsik és a szülők is kedvükre pancsolhatnak a számtalan kinti és benti medencében. A sárvári gyógyfürdő ráadásul kétféle gyógyvízzel is dicsekedhet, így egész évben népszerű azok körében, aki egy kis kikapcsolódásra vágynak. A számtalan vizes élményen túl pedig idén két új szabadtéri szabadulójátékon is kipróbálhatják kreatív feladatmegoldó képességüket a családok, a fürdővel egy területen található Kalandparkban.
www.sarvarfurdo.hu

Sárvári Arborétum

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hello Hungary (@hellohungaryhh) által megosztott bejegyzés


Ha szeretnéd megszerettetni gyermekeiddel a természetet, akkor a lehető legjobb Sárvárra látogatni. Az arborétumban, amelyet az ország egyik legidősebb növénygyűjteményeként tartanak számon, az erdőfürdőzés semmihez sem fogható élményét élhetitek át. De lehet jógázni, madárcsicsergést hallgatni, fákat ölelgetni, vagy csak úgy megpihenni egy padon az országos jelentőségű és védettséget élvező övezetben. A 9,2 hektár területű Sárvári Arborétumban ugyanis jelenleg mintegy 300 fa- és cserjefaj, -fajta található. Az arborétum kiváló nordic walking helyszín, de kocogni és biciklizni is megfelelő a terep.

Csónakázó-tó

Sárvári csónakázó-tó Sárvár
fotó: Sárvári Csónakázó-tó Facebook

Ha szeretnéd úgy érezni magad, mint a romi filmeken, akkor irány a csónakázó tó, ahol az aktív sportoktól a passzívabb és romantikusabb programokig mindenre van lehetőség. A Sárvár déli részén található, közel kilenc hektáros tórendszerhez kisvonattal is el lehet látogatni. Családosoknak a vizi dodgem nyújt szórakozást, a romantikus összebújásokhoz, esetleg lánykérésekhez pedig a hangulatos kis csónakok és a festői környezet kiváló háttér. A lustábbak elektromos kishajót is bérelhetnek, és hogy tökéletes legyen a nap, a tó környékén hangulatos fagylaltozók, éttermek és sütödék várják a látogatókat.
www.csonakazoto-sarvar.hu

Nádasdy-vár

Sárvár Nádasdy-vár
Fotó: Nádasdy-vár Facebook

Ha már kipihentétek magatokat a fürdőben és új erőre kaptatok, akkor ideje egy kis kultúrát is magatokba szívni. A vár, amely múzeumként üzemel szinte teljes egészében bejárható. A tárlatvezetéssel egy izgalmas időutazás részesei lehettek a csodálatos freskókkal díszített épületben. A vár soha nem került fel a lebontandó várak listájára, ezért a korábbi tulajdonosainak keze nyomát is magán őrzi. Megismerkedhettek a huszárok történetével, barangolhattok könyvtárában, vagy beszívhatjátok a tavaszi virágok illatát szemet kápráztató kertjében.
www.nadasdymuzeum.hu

Nyitókép: Nádasdy-vár Facebook

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: