4 ok, amiért a frissen elvált nők a párkapcsolati játszmák célpontjává válnak

A frissen szakított vagy elvált nők könnyű célpontjai lehetnek a manipulátoroknak, de nem akkor, ha tudják, mire számíthatnak.

Egy szakítás után újra fejest ugrani a randizásba egyszerre izgalmas és szörnyen ijesztő is. Előfordulhat, hogy egy hosszú kapcsolatot hagyunk magunk mögött, így kiestünk a gyakorlatból és a romantikus tapasztalataink, hát finoman szólva is, kissé megkoptak. Az elmúlt időszakban hatalmasat fordult a világ az ismerkedés terén, és könnyen meglehet, hogy nem vagyunk felkészülve a randidzsungel ránk leselkedő veszélyeire. Egyre több a manipulátor és a férfiak bizonyos típusa célzottan azokat a nőket keresi, akik érzelmileg kiszolgáltatottak. Márpedig egy szívfájdalom után pont ilyenek lehetünk. Hogy miért van esélyük és miért nem vesszük észre általában a jeleket? Mutatjuk!

1. Magányos vagy és kissé naiv

A szeretetéhség egy friss szakítás után természetes állapot. A hirtelen keletkezett űrt, amit a másik hiánya okoz bennünk, igyekszünk minél gyorsabban pótolni, illetve szeretetet és elfogadást nyerni a környezetünktől. Azonban jellemzően épp ezt a sebezhetőséget használják ki ellenünk. Sokkal könnyebb úgy beleesni a mézes-mázas szavak csapdájába, ha eleve visszajelzésekre vágyunk. Mivel téged a jó szándék és a magányod enyhítése vezérel, el sem tudod képzelni, hogy a másik személy szándékosan akarna kihasználni. A naivság azonban ellened dolgozik. Tehát mi az, amire oda kell figyelned? A túl gyors tempó, a szerelembombázás és a fájdalmas pontjaidra való rátapintás sosem jelentenek jót.

2. Odaveszett a jövőképed

Egy rossz szakítás alapjaiban rengeti meg az életünket. A jövőre vonatkozó reményeink és álmaink szertefoszlanak, vagy legalábbis drámaian megváltoznak. Ameddig rá nem jössz, hogyan építsd magad újjá és hogyan alkoss új álmokat, addig egy ideig világos cél és irány nélkül bolyongsz. Vagyis gyakorlatilag kiszolgáltatottá válsz a manipulátorok számára. Amikor bizonytalan vagy a jövőddel kapcsolatban és egy férfi azt ígéri, valóra váltja minden vágyadat, az könnyen vezethet meggondolatlan döntésekhez. Beszippant a biztonságérzet szele. Hogy mi lehet a megoldás? Az, ha van egy terved. Nem kell hosszú távra, pontosan meghatározni, hogy merre tartasz, de fontos, hogy belődd magadnak az irányt. Hogyha nem csak céltalanul kóválygunk, az magabiztosságot ad, ezt megérezve pedig a környezeted kevésbé fog kihasználni és átverni.

nő lány szakítás ablak remény
fotó: Chad Baker / Getty Images

3. Hajt az elismerésvágy

Ha a korábbi kapcsolatodban nem kaptál teljes megbecsülést, érvényesítést vagy tiszteletet, akkor jogosan vágyhatsz arra, hogy valaki megdicsérjen vagy visszaigazoljon téged. Ilyen módon azonban automatikusan elkezdesz bárkihez vonzódni, aki kicsit is megsimogatja az önérzetedet. Holott ez egy tipikus játszma a csalók részéről, hogy a bűvkörükbe vonjanak. A hízelgés az elején kecsegtető is lehet, azonban a kívülről érkező egonövelés csak rövid távú szórakozást ígér. Mielőtt belevágnál egy új kalandba vagy kapcsolatba, az első és legfontosabb lépés az, hogy valódi önbecsülésre tegyél szert. Hiszen csakis ez segít a növekedésben és abban, hogy megtaláld a helyes utat, úgy az élet minden területén, mint a szerelemben.

4. Kétségbeesetten vágysz a boldogságra

A boldogság az egyik legfontosabb érzelem az emberi jóllét szempontjából. Az örömérzetből áramlik az energia az alkotáshoz, a munkához és a szeretethez. Ha valaki boldoggá tesz a válás mélységes nyomorúsága után, könnyű elhinni, hogy pontosan ő az, akire szükséged van. Hasonló folyamat zajlik le bennünk ilyenkor, mint a függőségben, a boldogság egy nehéz időszak után ugyanis olyan, mint a drog. Nem tudsz betelni vele és bármit megtennél, hogy valaki kihúzzon a gödörből. A csalók azonban épp erre várnak, hogy a boldogság illúzióját megadhassák nekünk. Azonban még mielőtt belesétálnánk a kelepcébe, fontos emlékeztetni magunkat arra, hogy a nehézségeket és a fájdalmakat időbe telik elgyászolni. Ne akarjunk fejvesztve belerohanni a boldogság mámorába, mert ezzel csak kiszolgáltatjuk magunkat és nem adunk lehetőséget a fejlődésre, illetve a korábbi kapcsolat meghaladására.

Tehát a legjobb, ha időt hagyunk magunknak és elfogadjuk, hogy éppen egy szenzitív időszakban vagyunk, amikor könnyen célponttá válhatunk. Ne randizz addig, amíg nem vagy túl a válás léleknyelő magányán, amíg nem ismered meg önmagad, amíg nem alkottál új álmokat a jövődre nézve, amíg nem értékeled magadat önmagadért, és amíg nem találod meg a boldogság érzését egyedül. Amint ezeken a próbákon átverekedted magad, készen állsz egy új és valódi szerelemre.

Nyitókép: Rehulian Yevhen/Getty Images
Forrás: YourTango

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: