Az ősz az egyik legszebb évszak, hiszen a természet ilyenkor gyönyörű színekben pompázik. Ráadásul rengeteg szuper programlehetőség vár szerte az országban. Csupa olyat válogattunk, ahol ínyencségekkel, finomságokkal készülnek a szervezők.
Az őszi időszak remek lehetőséget nyújt arra, hogy egy kicsit magunkra, a barátainkra, a kapcsolatainkra koncentráljunk. És mi sem jobb alkalom ehhez, mint egy közösen elköltött finom ebéd, vagy vacsora. Szuper gasztroprogramokat válogattunk össze, azoknak a kulináris kalandoroknak, akik szívesen hódolnak a különféle kulináris élvezeteknek.
1. Siófoki halfesztivál

Az óriási népszerűségnek örvendő gasztroeseményt idén sem lehet kihagyni! A hazai halfogyasztási kultúra még mindig nem áll a helyzet magaslatán, sokkal több halat kellene fogyasszunk, amelyre remek alkalom ez a rendezvény, ahol a család apraja-nagyja megtalálja számítását. Rengeteg fellépő, főzőversenyek, bemutatók és minőségi kézműves termékekre számíthatsz, ha hétvégén ellátogattok a még most is csodás balcsira.
Mikor? Október 7-9.
Hol? Siófok
2. Malom és Kacsa Asztro Gasztro vacsora

Finom falatokra, vegetáriánus és vegán fogásokra, valamint asztrológiai előadásra számíthatsz ezen a különleges vacsoraesten. Kíváncsi vagy, miben hasonlít egymásra Galileo Galilei és a 3 Michelin-csillagos chef, Paul Bocuse? Vajon mit súghatott a fülébe I. Erzsébet asztrológusa, amikor tanácsot kért tőle? Mi lehet a szenvedélye a Malom és Kacsa főszakácsának és vajon miért kezdett el főzni? Mit érdemes enni, ha úgy érzed kiegyensúlyozatlan vagy? És ha túl stresszes? Erre a sok-sok kérdésre mind választ kapsz ezen a rendkívül különleges eseményen.
Mikor? November 18. 18:00-20:00
Hol? Tata
3. SHO BEACH Jazz, Pezsgő & Osztriga Napok

A Kopaszi-gáton ősszel is pezseg az élet, és folyik a pezsgő. Az ingyenes programokon fellépők, osztrigakóstolás, pezsgős koccintás és különleges lángosok várják a kikapcsolódásra és finomságokra vágyókat.
Mikor? Október 7-9.
Hol? SHO Beach Budapest
4. Fischer Judit és Mécs Miklós: Tompa eszünk/ élünk

A hétvégén zárul Fischer Judit és Mécs Miklós kiállítása, amelynek központi eleme a vendéglátás és az ételekkel való játszadozás. Az Eat Art mozgalom keretein belül megvalósult kiállításon a Culinary Institute of Europe séfjei készítenek a műalkotások által inspirált fogásokat. Előre egyeztetett időpontban vasárnapig még gyönyörködhettek az alkotásokban és az ételekben is.
Mikor? 09.06-10.09.
Hol? Budapest, Culinary Institute of Europe
Nyitókép: The Good Brigade/GettyImages