4 trükk az első randevúhoz

Ne parázd túl az első találkozót, és a házassági szerződést se vidd magaddal!

Az első randi mindig számtalan izgalmat, ugyanakkor sok veszélyt is hordoz magában. Akár a való világban, akár online találtatok egymásra, az első alkalom mindkettőtök számára az újdonság varázsát is jelenti.

A varázst azonban nem kell feltétlenül túltolni, s bár sokszor nagyon nehéz megállni, de érdemes a realitások talaján maradva, a legtermészetesebb énedet nyújtani. Akármilyen régóta vágysz társra, ha már messziről is látod, hogy elvesztél, még ne add át magad a hosszú távú terveidnek. Na jó, a gondolataidban lehetnek ilyenek, de ez semmiképpen ne látszódjon rajtad. Nem kell házassági terveket szőnöd vagy arról érdeklődni, hogy melyik lány és fiúnevek tetszenek neki, és az sem szerencsés, ha már a találkozásotok előtt körbetorpedózod a közösségi oldalait, hogy minél több információt előre begyűjthess a közös ismerősök által.

Engedd át magad a pillanatnak, hidd el, hogy ő is ugyanolyan izgatott lesz, hacsak nem egy futó kalandra vágyik. Hallgass a megérzéseidre, bízz az ösztöneidben! S bár fontos a rugalmasság és a spontaneitás is, hiszen mégsem tudhatod előre, hogy mire számíts, azt is tartsd szem előtt, hogy nincs második első találkozás!

4 pszichológiai tipp a sikeres első randevúhoz:

1. Légy önmagad

Elengedhetetlen, hogy annak mutasd magad, aki valójában vagy! Sem az öltözködésedben, sem a beszédstílusodban ne akarj másnak látszani, mint amilyen bármelyik hétköznapi szituációban vagy, mert hosszabb távon ezt nem fogod tudni fenntartani. Legyél ápolt, a helyszínnek és az időjárásnak megfelelően öltözködj, olyan öltözéket válassz, ami kényelmes, amiben jól érzed magad. Ne add elő, hogy heves érdekélődést mutatsz az űrkutatás iránt, csak azért, mert ezzel kapcsolatos cikket osztott meg az oldalán.

2. Az egyszerűség is tud vonzó lenni

Próbálj meg úgy tekinteni az első randira, mintha nem az érettségi lenne, vagyis nem kell mindenből felkészülnöd. Lehetsz kíváncsi, nyitott és érdeklődő, nem attól lesztek egy hullámhosszon, hogy mindenre helyeselsz, amit mond. Lássa rajtad, hogy határozott nő vagy, aki azonban tud gyenge is lenni, de ne vedd át az irányítást és ne akard zavarba hozni.

randi
Fotó: mihailomilovanovic/GettyImages

3. Maradj a földön

Már az első perctől érzed, hogy vonzódtok egymáshoz, és megvan az a bizonyos szikra is, ami fontos egy kapcsolat kezdetén? Könnyen lehet, hogy annyira jól érzitek magatokat egymás társaságában, hogy észre se veszitek, mennyire elszaladt az idő. Bármennyire is úgy érzed, hogy akár komoly jövője is lehet a kapcsolatnak, ne adj hangot ezeknek az elképzeléseidnek. Ne faggasd az anyagi helyzetéről, a szüleivel való kapcsolatáról, hacsak ő nem hozza ezt magától valamiért szóba. Az exek lelkivilágával sem neked kell foglalkozni, ne értékeld túl a helyzetet, ez „csak” egy első randi. Ha szeretnéd, hogy több másik is kövesse, akkor ne rohanj előre, ne beszélj a családalapítással, gyerekvállalással kapcsolatos elképzeléseidről, és ne várd el azt se, hogy rögtön bemutasson a barátainak. Hagyj időt és teret neki is, magadnak is!

4. Ne ítélkezz!

Mégha úgy is érzed egy témával kapcsolatban, hogy arról megvan a véleményed vagy szerinted te azt jobban tudod, akkor is számolj el háromig, mielőtt kimondod, amit gondolsz. Amíg a sötétben tapogatóztok, nem tudhatod, hogy mi az, amivel valójában csak „tesztel”, amit komolyan gondol vagy esetleg mivel viccelődik. Nem kell, hogy egyetérts mindennel, ami az ő álláspontja, de soha ne ítéld el rögtön, csak hallgasd meg. Próbáld meg „csupán” jól érezni magad, később majd ráérsz mérlegelni, hogy van-e értelme folytatni.

Forrás: grazia.it

Nyitókép: Westend61/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: