4 túlélőtipp szingliknek Valentin-napra

Nem csak párban lehet élvezni február 14-ét!

Évek óta egyedülálló vagy? Netán nemrég törték össze a szíved? Segítünk, hogyan éld túl a kötelező giccs és romantika ünnepét!

Néhány évvel ezelőtt, éppen február 13-án döntöttünk úgy az akkori párommal, hogy külön folytatjuk tovább. Oké, nem döntöttÜNK, valójában Ő döntÖTT így. Másnap reggel a buszmegállóban ért a felismerés, hogy jé, Valentin-nap van”, körülöttem az összes lány egy-egy szál vörös rózsával álldogált. Arról nem beszélve, hogy egyetlen közösségi oldalt sem tudtam úgy megnyitni, hogy ne a #couplegoals hashtaget lássam.

Néhány óra önsajnálat után aztán felhívtam a barátnőimet, és feldobtam az ötletet, hogy mi lenne, ha este beülnénk a kedvenc éttermünkbe vacsorázni és koktélozni… Így történt, hogy az lett életem addigi legjobb Bálint-napja – a kötelező ajándékvásárlás és giccsparádé nélkül.

Szingli vagy? Összeszedtünk neked pár tippet, hogyan éld túl a rózsaszín szívecskefelhőt, ami ilyenkor beborítja az egész világot!

1. Gondolkodj racionálisan!

Valentin-napon a legtöbben hajlamosak a volt párjuk jó tulajdonságain nosztalgiázni, és sokan hosszas fantáziálásba kezdenek arról, hogy „mi lett volna, ha…  [ nem szakítanak ]”. Még ha nehéz is, próbáld meg félretenni azokat a víziókat, amelyekben az exeddel kézen fogva sétáltok a naplementében, és inkább fókuszálj a jövőre úgy, hogy új célokat tűzöl ki magad elé. Sose volt időd edzőterembe menni, mert állandóan az ő kívánságait lested? Itt az ideje, hogy beruházz egy bérletre abba a konditerembe, amelyik a számodra a legszimpatikusabb! Írd össze, mik a legfontosabb pontok, amelyeket meg szeretnél tenni a karriered érdekében, és indulj el az álmaid állásához vezető útonVezess listát a teendőidről, és meglátod, sokkal könnyebben haladsz majd előre mindenben, ami számodra igazán fontos! Ha így indulsz neki ennek a napnak és az előtted álló évnek, meglátod, hamar túlleszel az exeden.

Vedd körül magad olyan emberekkel, akik igazán szeretnek!

2. Felejtsd el a Facebookot!

Ne hasonlítgasd össze a saját posztjaidat az ismerőseidével. Lerágott csont, de jobb tudatosítani: a közösségi oldalakon mindenki a legboldogabb pillanatait osztja meg a világgal! A franc sem fogja közhírré tenni, ahogy épp elmorzsol néhány könnycseppet, és senki sem pózol a válási papírjaival. Ezen a napon érdemes tartani egy kis digitális detoxot, és inkább foglald le magad valami olyan tevékenységgel, ami boldoggá tesz. Ám, ha mégsem bírnád ki, és azon kapod magad, hogy a hírfolyamot pörgeted, tudnod kell, hogy a pózolós-csókolózós fotó még nem garantálja a tündérmesét.

3. Szakembert kérdezni nem gáz

Ha úgy érzed, tényleg nagy a baj, keress fel egy pszichológust, aki segít kezelni az érzéseidet! Igenis van olyan helyzet, amikor a barátnők támogatása és a hosszú éjszakába nyúló borozások nem hoznak megoldást. Ilyenkor a legjobb, ha egy terapeutához fordulsz. Kérj időpontot még ma, és indulj el a gyógyulás útján, így sokkal rövidebb idő alatt rendbe tudod majd tenni a gondolataidat, és így készen állsz majd egy új szerelemre.

Egy pszichológus profi segítséget nyújthat a veszteség, a szakítás feldolgozásában

4. Ki mondta, hogy csak a szerelmesek ünnepe?

Szervezz vacsorát a barátaiddal, foglaljatok asztalt arra a helyre, amit már régóta kinéztetek. Vedd körül magad olyanokkal, akik szeretnek, és nevessetek sokat! Akár a családodról, akár az előbb említett barátnőkről van szó, fedezd fel, mennyi helyről kaphatsz még érzelmi feltöltődést, és meríts energiát a számodra fontos emberekből.

Amit fontos még tudnod: adj magadnak időt, és ne egyetlen naptól várd, hogy minden bánatod elmúljon.

Pláne, ne a Valentin-naptól!

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: