5 beauty trend a 2000-es évekből, ami idén nyáron újra virágkorát éli

A 2000-es évek szépségtrendjei között bőven akadnak olyanok, amikre mai szemmel furcsán nézünk – de tagadhatatlan, hogy ezek is alakították napjaink beauty szokásait. Néhány pedig egészen elbűvölő, 20 év távlatából is.

Kontrasztos, feltűnő színű szájszélek, botrányosan vékony szemöldök és kristálytetoválások – néhány trend a 2000-es évekből, amelyeket szívesen elfelejtenénk. Azonban nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy az ezredforduló olyan beauty trendekkel is megajándékozott minket, amelyek napjainkban is sokat dobhatnak a megjelenésünkön. Főleg, hogy még mindig megállíthatatlanul tombol a retró-láz. Az elmúlt években a közösségi média platformokon – főleg az Instagramon és a TikTokon – számos meghatározó divat- és szépségtrendet láthattunk, amelyek a ’60-as évek hippi megjelenését, a ’70-es évek diszkókorszakát vagy a 90-es évek grunge stílusát idézték. Ugye nem gondoltad, hogy pont a 2000-es évek marad ki a mókából? Nézzünk néhány szépségtrendet, amely elképesztő népszerű ma is.

Kreppelt haj

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@egpjournal által megosztott bejegyzés

A klasszikus hajkreppelőt senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen régen szinte mindenkinek volt egy ilyen hajformázó eszköze. Ha szerencsés vagy és valahol a szekrény mélyén megtalálod – és működik is a készülék –, akkor már keresgélheted is az inspirációs képeket. Teljesen behullámosítod a hajad? Vagy csak a tincsek egyes részeit? A lehetőségek száma végtelen.

Kislányos báj

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hung Vanngo (@hungvanngo) által megosztott bejegyzés

Idén nyáron felejtsd el azt a kifejezést, hogy „túl sok pirosító”, ugyanis az erősen pigmentált orcáké a főszerep. Helyezd fel a kedvenc rózsaszínes vagy narancsos árnyalatú pirosítódat az arccsontodra, illetve egy kicsit az orrodra is tehetsz. Ezzel azt a hatást kelted, mintha éppen most kapott volna meg a nap – elsőre talán furcsának hangzik, de a végeredmény nagyon esztétikus.

Színes szemhéjtus/szemceruza

Ha igazán retró hatást szeretnél kelteni a sminkeddel, akkor a klasszikus szemceruzával meghúzott vékony, világoskék vonal lesz a befutó. Az ezredforduló másik nagy kedvence a vízvonal kiemelése volt – ez leginkább a rock és grunge stílus rajongói között terjedt el, akik egyre vastagabb, általában piros színű vonallal hangsúlyozták ki a szemük alsó felét. Amennyiben egy kicsit modernizálnád ezt a trendet, maradj a klasszikus cicaszemeknél, csak a fekete/barna színt cseréld valamilyen üdítő nyári árnyalatra.

„Hegyes” kontyok


Az egyenesen kiálló, „szúrós” hatást keltő hajvégekben végződő kontyok Paris Hilton, Lindsay Lohan és Hilary Duff – vagyis a 2000-es évek meghatározó stílusikonjainak – védjegyévé váltak. Amennyiben a hanyag elegancia közel áll hozzád, érdemes (újra) megfontolnod ezt a megoldást, aminek már Billie Eilish és Bella Hadid is nagy rajongója. Ráadásul ennek a frizurának nagyon sokat köszönhetünk, hiszen kikövezte az utat napjaink egyik legnépszerűbb trendjének, a messy bunnak.

Csillogó ajkak

A 2000-es évek elmaradhatatlan sminktrendje, a csillogó szájfény nemcsak mutatós, hanem ebben a kánikulában praktikus is. Hiszen nem kell aggódnod, hogy a színes rúzs „leolvad” a szádról. A retró hatást tovább fokozhatod, ha valamilyen erőteljesebb szájceruzával kiemeled az ajkad szélét.

Forrás: Nylon
Nyitókép: @egpjournal, @hungvanngo/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: