5 csillagjegy, akinek a párkapcsolatában nagyobb szabadságra van szüksége

Sokan úgy képzelik el a tökéletes párkapcsolatot, hogy non-stop együtt töltik az időt a partnerükkel. Ám akadnak olyanok is, akik a falra másznak még ennek a gondolatától is!

Akármennyire is szeretitek egymást, minden kapcsolatnak jót tesz, ha néha egymástól távol töltitek az időt. Néhány állatövi jegy számára ez az énidő nemcsak hasznos, hanem kifejezetten nélkülözhetetlen. A következő 5 csillagjegynek különösen fontos a személyes tér:

Bika

A Bika erős személyiségéről, kitartásáról és hűségéről ismert. Ahhoz, hogy egy kapcsolatban megőrizhesse legpozitívabb tulajdonságait (megbízhatóság és nyugodtság) szüksége van az egyedüllétre. A csillagjegy szülötte szeret romantikázni, de vigyázat, ha túl sok időt tölt a párjával, egy idő után úgy érezheti, birtokolni akarják. Ilyenkor hajlamos indulatossá válni és konfliktusokba bonyolódni. Ez könnyen megelőzhető: ha partnerétől megkapja a szabad teret, akkor extra szeretettel hálálja meg.

Szűz

A Szűz jegy félénk, magányos embertípus, akinek függetlenségre van szüksége. Szeret mindent kontroll alatt tartani – ez nemcsak a munkájára és a mindennapi életére, természetesen az emberi kapcsolataira is igaz. Életét rutinszerű döntésekre és cselekvésekre alapozza, és nem viseli jól, ha a terveiket párja spontán ötletekkel zavarja meg. Ha azt érzi, megfosztják a szabadságától, akkor általában támadásokkal reagál a helyzetre – ilyenkor a társa minden apró hibáját megemlíti, de ő nem fogadja el a kritikát és általában sértődéssel zárul a konfliktus. Amennyiben hagyják egyedül kiteljesedni, akkor hűségével mutatja ki a háláját.

Skorpió

A Skorpió számára az énidő nemcsak kikapcsolódás, igazi életformaként tekint rá. Ő nem ismeri azt a fogalmat, hogy ‚‚túl sok egyedül töltött idő’’, hiszen mindig talál valami elfoglaltságot, amivel elszórakoztatja magát. Sosem un rá az egyszemélyes programokra, viszont kimerítőnek találja, ha túl sok időt kell másokkal töltenie – igen, ez a párjára is igaz. A jegy szülötte introvertált, illetve intenzíven, szenvedélyesen él meg minden pillanatot. Ez a két tulajdonság magyarázza, hogy miért reagál hevesen, ha megfosztják a szabadságától. Ne értsd félre, a Skorpió nem utálja a társaságot,  inkább csak kisebb adagokban vágyik rá.

Nyilas

A Nyilas büszke arra, hogy teljesen független és egyedül is képes az élet minden pillanatát élvezni. Ezért a személyes tér számára szent és sérthetetlen. Megszállottan vágyik a változásokra, nem tud sokáig egy helyben vagy egy személy társaságában maradni. Nagyon fontos számára az énidő és ha ezt megvonják tőle, attól sem riad vissza, hogy kilépjen a kapcsolatból – hiszen tudja, egyedül is megáll a lábán. A Nyilas szülötte egy hosszútávú kapcsolatban is ugyanannyira vágyik a szabadságra, de ha ezt megkapja, akkor garantáltan kalandos ötletekkel fűszerezi meg párja életét.

Bak

A Bak nagyon hasonló a Szűz jegyű társaihoz: számára a munka az első, és mindig keményen dolgozik. Az ambiciózus személyisége miatt hajlamos a munkájába temetkezni, de kikapcsolódásként is szívesen tölti egyedül az időt. Gyakran hosszabb ideig teljesen elszigetelődik és ez a társának is szemet szúr. A Baknál ez sosem személyes, egyszerűen csak így tud fejlődni és feltöltődni. Miután megkapta a jól kiérdemelt énidőt sokkal energikusabban, kedvesebben és odaadóbban tér vissza.

Nyitókép: holaillustrations/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: