5 csodaszép határidőnapló, amivel belevághatsz egy tudatosabb új évbe

Elhatároztad, hogy 2021-ben jobban beosztod a napjaidat és több én-időt iktatsz be? Összegyűjtöttünk neked néhány naplót, amibe nemcsak a programjaidat és a teendőidet jegyezheted fel, hanem az önreflexióban is segítenek majd.

Szabados Ági „Időnyerő önismereti és irodalmi naplója

„A sikeres és kiegyensúlyozott élet kulcsa a hatékony időmenedzsment, ennek az alapja pedig – tapasztalatom szerint – egy pontosan és precízen vezetett határidőnapló” vallja Szabados Ági, a Nincs időm olvasni elnevezésű kihívás elindítója, aki 2020 őszén végre valóra válthatta legnagyobb álmát, és megnyitotta saját kiadóját és könyvesboltját Libertine néven. Az egyik legelső kötete pedig nem más, mint az Időnyerő öröknaptár, amiben a hagyományos határidőnapló funkciók mellett az irodalom és az önismeret is szerepet kapott. A gyönyörű idézetek mellett több olyan témát is bedob (mint például az elengedés kérdése vagy a pénzhez való viszonyunk), amelyek az önreflexiót segíthetik. Mindehhez egy olyan csodaszép külsőt álmodott meg az Időnyerőnek, hogy azt bárki összekeverhetné egy klasszikus regénnyel.

A POKET Zsebkönyvek és Gulyás Lídia, azaz @szialidia „Egy év – végtelen én” zsebnaptárja

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

POKET (@poketzsebkonyvek) által megosztott bejegyzés

„A címben is ott van már a lényeg: végtelen te. Azért álmodtuk meg ezt a határidőnaplót, hogy emlékeztessünk a végtelen lehetőségekre, amik benned vannak, olyan fontos dolgokon keresztül, mint a lelassulás, az alkotás, a mentális egészség vagy éppen a pozitív testkép” – nyilatkozta a zsebnaptár illusztrátora és nagykövete, Gulyás Lídia. Az aprócska kötetben többek között digitális detox bingót, idézeteket és hónaptervezőket is találhatsz, az pedig csak hab a tortán, hogy még a legkisebb táskádban is magaddal viheted mindenhova.

A Színházista „Évadtervezője

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Zelei Ági (@szinhazista) által megosztott bejegyzés

Zelei Ági és csapata egy olyan naptárt tervezett meg, ami a színházrajongóknak kedvez, illetve azoknak, akik még csak szemezgetnek az előadásokkal, de még nem vágtak bele ebbe a kulturális kalandba. „Tele van idézetekkel, kulturális jeles napokkal, könyvajánlóval, filmajánlóval, színház térképpel és számos extra tartalommal! tudjuk meg az Évadtervező csapatától, akik minden hónapra külön tematikával készültek.

Vivien Lőrincz „Mindennapi Motivátorja – avagy az ÉLET Könyve

A Mindennapi Motivátor – avagy az ÉLET Könyve három funkciót is betölt, hiszen egyszerre naptár, könyv és műtárgy is. Hogy miről szól pontosan? Leginkább az életről; hogy hogyan tudsz boldogulni benne; hogy az élet támasztotta kihívások közepette hogyan lehet jól élni. Minden évszak, minden egyes hónap hordoz valamiféle jellegzetes tudást, mondanivalót, mondhatni megvan a maga jelentése” – árulták el az alkotók, akik a havi tematikát egy átgondolandó ismeret-résszel mutatják be napi lebontásban, de úgy, hogy azért legyen hely a teendők feljegyzésére is. Sőt, az ÉLET Könyve rajzfüzetként is használható, mert a naptár térhálós szerkezetű, így szabadon megtöltheted bármivel.

Időablak – Határidőnapló

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Andrea Kürti (@kurti.andrea) által megosztott bejegyzés

„Szerettünk volna létrehozni nektek egy olyan időablakot, ahová elvonulhattok megpihenni, alkotni, elmélyülni. Egy ablakot, amit szélesre tárhattok, hogy beáradjanak rajta az ötletek, a tervek, a programok, a találkozók barátokkal és munkatársakkal, vagy szorosabbra zárhattok, ha inkább csendre vágytok, nyugalomban olvasnátok, rajzolgatnátok” – olvasható az Időablak leírásában, amelynek címét László Noémi verséből kölcsönözték. A Kürti Andrea által illusztrált könyvecskével arra szeretnék buzdítani a naplótulajdonosokat, hogy a tulajdonosai jegyezzenek le bele mindent, ami csak eszükbe jut, legyen szó akár receptről vagy egy kreatív ötletről.

Nyitókép: Kostikova/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: