A csokoládé nemcsak édes élvezet, a boldogsághormon termelésének is jót tesz. 5 szuper lehetőséget ajánlunk, amivel feldobhatod a nyarat.
Nem kell Gombóc Artúrnak lenned ahhoz, hogy élvezd ezeket a programokat. Az ízek, az illatok, a környezet, de már csak a puszta látvány is garantáltan le fog venni a lábadról, ha ellátogatsz ezekbe a nagyszerű édességműhelyekbe. Válassz egy napot, amikor nincs hőség, és a pároddal, vagy barátokkal nézzetek körül az édes ízek birodalmában. Íme, 5 csokoládémanufaktúra, ami csak rátok vár!
Sweetic
A Szigethalmon található csokoládémanufaktúra családi vállalkozásként működik. A számos szakmai díjjal kitüntetett házaspár csapatépítő programokat, valamint bonbon és cake pop készítő kurzusokat is tart, de természetesen üzletük és webshopjuk is van. Küldetésük szerint nem kötnek kompromisszumot, vallják, hogy a csoki azért van, hogy élvezzük, és nem azért, hogy jóllakjunk vele. Csak a legjobb minőségben hisznek, és arra törekednek, hogy a legjobb alapanyagokat használják. Akkor sem kell lemondanod a Sweetic kínálatáról, ha nincs kedved autóba ülni, új üzletükben, Budán is megvásárolhatod a termékeiket.
Ízrestaurátor csokoládémanukfatúra
A kézműves csokoládéműhely minden bizonnyal az Őrségben található Ispánk egyik gyöngyszeme. Erős György, a hely megálmodója és tulajdonosa nemcsak az ízek tekintetében törekszik a maximumra, hanem a látvány is komoly szerepet kap a bonbonok készítése során. A termékei sehol máshol nem találhatóak meg, csak Ispánkon az üzletben, de ezek már önmagukban megérnek annyit, hogy ellátogass ide. Nincs kapkodás, rohanás, György mindenkivel szívesen elbeszélget, műhelyében egy teljesen másik dimenzióba kerülhetsz. S mivel a környék rengeteg látnivalót kínál, érdemes több napra menni. Javaslom, hogy a Vadása tavat semmiképpen ne hagyd ki!
Egy csepp Tisza-tó csokoládémanufaktúra
Bár a név hallatán kevesen gondolnának az édességre, az elnevezés valójában kézműves csokoládét és bonbont takar. Ahogy a tulajdonos Szabó István fogalmaz: „Olyan termék, amely szellemiségében és identitásában kötődik és képviseli a térséget, alapanyag-használata pedig évszázados hagyományokkal rendelkezik”. Az abádszalóki műhelyben készült krémes és alkoholos termékek nemcsak egyediek, csomagolásuk is figyelemreméltó, mintha képzőművészeti alkotást tartanánk a kezünkben. A csokoládét már csak azért is érdemes megkóstolni itt, mert egy helyi növény, a tóban élő sulyom adja az édesség egyik alapanyagát.
Harrer Édességműhely
A hűség városában, Sopronban található Csokoládéműhely és Cukrászda több évtizedes múltra tekint vissza. Igazi családi vállalkozás, ahol a minőségi édességkészítés iránti elhivatottság már szinte a génekkel öröklődik. A cukrászat Ausztriában kezdte meg működését 1968-ban, de 1995 óta már Magyarországon is elérhetővé váltak a különleges receptúra alapján készült sütemények, illetve mesés csokoládéköltemények. Kóstolóikra érdemes előre helyet foglalni, és onnantól már csak az ízeket kell élvezni. Elképesztően széles kínálatukban olyan különlegességeket is megkóstolhatsz, mint a zöldséges csokoládé, a Cabarnet Sauvignon boros ízű vagy a karamellizált rozmaringos csokoládé.
Artis Csokoládéműhely
Természetesen a Balaton sem maradhat ki az ajánlatból, hiszen a füredi műhely is megér egy misét. Kovács Emőke kézműves bonbonjai belga és francia alapanyagokból készülnek, és nem tartalmaznak adalékanyagot, tartósítószereket. Aszalt gyümölcsöket, különleges fűszereket viszont annál többet, és természetesen borral is kombinálja az ízeket. Csatos üvegben szervírozott forró csokija kötelező, amely nemcsak az ízlelőbimbókat, a szemet is gyönyörködteti.
Nyitókép: vaaseenaa/GettyImages