5 dal az 50 éves Robbie Willamstől

A Take That egykori tagja, a szólóban is sikert sikerre arató, mára igazi ikonná vált Robbie Williams ma ünnepli ötvenedik születésnapját.

Robbie Williams nevét az 1990-ben alakult brit fiúcsapat, a Take That tette világszerte ismertté. Azonban neki nem volt elég az együttessel elért sikerek hosszú sora, így 1995-ben kilépett, hogy szólókarrierbe kezdhessen. Mint szokták mondani, minden kezdet nehéz, így ez alól ő sem volt kivétel, mára azonban igazi ikonná nőtte ki magát. Ötvenedik születésnapja apropójából össze is gyűjtöttünk öt igazán sikeres dalt a jobbnál jobb nótát felsorakoztató diszkográfiájából.

Angels

Az előadó talán egyik legsikeresebb és legismertebb dala valószínűleg az 1997-ben megjelent Angels. A szám Williams első szólólemezén jelent meg és egykettőre meghódította a slágerlistákat. Persze a nóta nagyszerűségét nemcsak a közönség, hanem a szakma is elismerte, így azt a 2005-ös Brit Awards-on az elmúlt 25 év legjobb dalának választották. Sőt, hozzá kell tennünk azt a kicsit morbid tényt is, hogy ugyanebben az évben a britek nagy része még annak a dalnak is megszavazta, melyet legszívesebben lejátszatnának a temetésükön.

Let Me Entertain You

Az Angels-hez hasonló óriási sikert aratott az első szólóalbum utolsó kislemezeként megjelent, Let Me Entertain You is, a dal pedig az évek során szinte eggyé is vált az énekessel. Debütálásakor az Angels már uralta a slágerlistákat és mivel a frissen megjelent nóta egy teljesen más, sokkal rockosabb stílust öltött, elsőre sokan nem tudták azt hová tenni, de szerencsére az idő múlásával ez is méltó helyre került az énekes diszkográfiájában.

Feel

Ötödik stúdióalbumának vezető kislemezeként jelent meg a Feel, 2002. december 2-án és szinte pillanatok alatt hódította meg az egész világot, hiszen tizennégy országban lett platinalemez és még ennél is jóval többen vezette hosszú ideig a slágerlistákat. Azonban utóbbiak ellenére Robbie Williams ezzel mégsem került fel a Billboard Hot 100-as összeállítására, bár azóta valószínűleg vigasztalja, hogy az egyik legtöbbet hallgatott nótája lett a kissé borongós hangulatú Feel.

Candy

Mind közül talán az egyik legfülbemászóbb és leghamarabb „dallamtapadást” okozó dala a 2012-es Candy. A Gary Barlow közreműködésével íródott nóta kifejezetten a slágerlistákra készült, hiszen az énekes ezzel akarta visszaszerezni relevanciáját. A Candy megjelenése előtt ugyanis pár nappal már a Radio 1 is eltávolította műsoráról a dalait, hiszen szerintük célközönségük már nem volt kíváncsi az énekesre. Nos, Williams erre az állításra rá is cáfolt, hiszen a Take the Crown című stúdióalbumának vezető kislemeze visszarepítette őt a csúcsra.

Supreme

Végül, azonban semmiképp sem utolsósorban, szerepeljen itt a Supreme. Ehhez a 2002-es dalhoz a Robbie Williams-Guy Chambers szerzőpáros visszanyúlt Gloria Gaynor 1979-es I Will Survive című klasszikusának egy-egy részletéhez és remekül ültették át azt egy kissé modernebb köntösbe. Nálunk, Magyarországon például akkor ez a dal listavezető is lett.

 

Nyitókép:  Carla Speight/Getty Images for Bauer Media

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: