5 dolog, ami arról árulkodik, hogy te is a karácsonyimádók táborát erősíted

A karácsonyimádók klubja felvételt hirdet! Feltétel: mindennél jobban lelkesedni az ünnepi időszakért, és megfelelni a cikkben olvasható 5 elvárásnak!

Akárki akármit mond, a karácsony az év legszebb időszaka, az utcák fényben úsznak, mindenhol meghitt zene szól és a városokat belengi a forralt bor fűszeres illata. Amennyiben te is megszállottan rajongsz ezért a hangulatért, könnyen előfordulhat, hogy a karácsonyimádók klubjába tartozol. Főleg, ha a következő 5 dolgot is magadénak érzed:

1. Órákig tudsz gyönyörködni a karácsonyi vásár forgatagában

Valaki a falra mászik az ünnepi vásároktól, míg mások órákon keresztül képesek bóklászni a pavilonok között, hogy magukba szívják az ünnep szellemét. Én is minden évben szájtátva csodálom a feldíszített épületeket, fákat és a hatalmas csillogó karácsonyfákat. Sőt, a lehető legtöbb vásárba igyekszem eljutni, aminek a környezetem már kevésbé örül. Míg én a meghatódottságtól könnyezve hallgatom a gyerekkórusokat, ahogy a Mennyből az angyalt énekelik, vagy hosszú perceken keresztül válogatok a hógömbök között, a párom átfagyva álldogál mellettem. De, ha egyszerűen annyira meseszépek a vásárok!

2. Hónapokkal korábban beszerzed az ünnepi dekorációt

Amikor először megpillantottam a vattacukros            karácsonyfadíszt

Amint lehull az első falevél, már a karácsonyról álmodozol? Nyugi, nem vagy egyedül! Én szeptemberben tűkön ülve várom, hogy glitterfelhőbe borítsam az egész lakást. Szerencsére a legtöbb üzletben gondolnak a hozzám hasonló fanatikusokra, így a polcok között rohangálva beszerezhetem az új díszeimet. Idén az első szerzeményem egy pár kötött mikulás csizma volt, amit gondosan felakasztottam a hálószoba ajtajára. De tavaly jóval korábban elkezdtem a készülődést, amikor áprilisban megvettem az első giccses vattacukorgép díszemet. Imádom!

3. Bármikor képes vagy karácsonyi dalokat üvöltetni

Ha Csondor Kata Add tovább című dala a zsigereidben van, és az év bármelyik szakaszában teljes átéléssel tudod énekelni, akkor biztosan a karácsonyimádók társaságát erősíted. Én is oda meg vissza vagyok ezért az ünnepi szerzeményért, sőt nyáron, harminc fokban is képes vagyok legalább ezerszer meghallgatni. Idén júniusban például a családi nyaralást dobtam fel vele, amikor a Balaton-parton fagyizás közben elkezdtem hangosan dalolászni: Hóban ébred, majd az ünnep… Nem tehetek róla, valakit egész évben átjár a karácsony szelleme.

4. A karácsonyfa feldíszítése számodra felér egy lelki wellnesszel

A legtöbb ember számára a fenyőfadíszítés kész időpazarlás, de vagyunk néhányan, akik relaxált állapotba tudnak kerülni a fényfüzérek láttán. Engem is teljesen kikapcsol, amikor a kezembe kerülnek gyerekkorom színes díszei, amelyek a dédszüleim karácsonyfáit is ékesítették. Igaz, az apró fából készült figurákon meglátszódik az idő nyoma, némelyik mikulásnak megritkult a fehér vattaszakálla, néhány angyalkának megkopott a szárnya, de a varázsukból semmit sem veszítettek az évek alatt. Én pedig minden karácsonykor egyre jobban várom, hogy feltehessem őket a fára, és nosztalgikus hangulatba kerüljek a látványuktól.

5. Mézeskalácsot mindenkinek!

Készülnek a gyömbéres mézeskalácsok

Ó, azok a közös ünnepi sütögetések! Bizony, egy karácsonyimádó nem teherként éli meg a mézeskalács készítést, hanem már október környékén az ünnepi menün töpreng. Süssek zserbót? Esetleg készítsek dupla adag mézeskalácsot? És, mi lesz a hókiflikkel?” – agyalok minden évben. Végül a karácsonyi sütés-főzésből közösségi élményt csinálok, átcsődítem magamhoz a családot és barátokat, hogy nyakig lisztesen ők is átérezzék az ünnepi hangulatot. Ráadásul nem jöhetnek akármiben, a karácsonyi csúnya pulcsik, pólók, piros masnik, vicces nyakkendők kötelező öltözékek!

Te mivel egészítenéd ki a listát?

Nyitókép: AleksandarNakic/E+/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: