5 dolog, amit feleslegesen pakolunk a bőröndbe és 5, amiről mindig megfeledkezünk

Nálad stimmel?

Mindegy, hogy kétnapos útra vagy kéthetes nyaralásra indulok, a mai napig gondban vagyok a csomagolással. Nálad is sok olyan dolog kerül a bőröndbe, ami inkább csak nehezékként szolgál?

Ha összeszámolnám, hogy életem során mennyi időt töltöttem utazással, biztosan leesne az állam. Ezért inkább nem is sokkolom magam ezzel az adattal. Középiskolásként kollégiumban laktam, így minden hétvégémből 3-3 óra telt azzal, hogy a buszon zötykölődve vártam, hogy végre kinyújthassam a lábam. Ma már rutinos rókaként állok neki a pakolásnak és tudom, hogyan rendezzem el a személyes holmijaimat a poggyászban vagy egy hatalmas bőröndben. Az évek alatt elsajátítottam Hermione Granger kis trükkjét, azaz bármekkora mennyiséget képes vagyok a legkisebb táskámba is beletuszkolni – olyan nincs, hogy nem fér bele. Ennek ellenére sokszor elkövetem azt a hibát, hogy olyan dolgokat is magammal viszek a hétvégi vidéki kiruccanásokra vagy az egyhetes külföldi nyaralásra, amikre semmi szükség. Aztán magamat szidom, hogy megint egy olyan méretes pakkot sikerült összeállítanom, amivel egy testépítőnek is meggyűlne a baja. Arról nem is beszélve, hogy vannak dolgok, amiket rendszeresen elfelejtek magammal vinni.

5 dolog, amit mindig bepakolok és mindig meg is bánom

1 hónapra elég alsónemű

Máig nem értem miért, de még egy kétnapos utazásra is általában 7 bugyit, ugyanennyi pár zoknit és 4 melltartót is elcsomagolok. De vajon mi történhet velem, ami okot adna egy ekkora mennyiségre? Igazából semmi.

Magassarkú

Ritkán hordok magassarkút, de ha egy elegánsabb étterembe megyek, azért előkerül egy pár csinosabb cipő. A bőröndömben viszont inkább csak a helyet foglalja. Amikor a strandon fekszem vagy egy kényelmes lábbeliben elindulok felfedezni a várost, az utolsó dolog amire vágyom, hogy lezárásként egy magassarkúban töltsem az estét. Szerencsére a turisták legtöbbje ugyanezt gondolja, így sosem érzem magam kellemetlenül, ha végül egy lenge ruhában és egy sportcipőben érkezem a helyszínre.

Ruhák, amik nem passzolnak össze

Bármennyire is szeretném, tisztában vagyok azzal, hogy a gardróbom teljes tartalmát nem vihetem magammal a nyaralásra. A kedvenc, könnyen variálható darabok viszont nem hiányozhatnak! Jó, van, hogy néha egy-két kakukktojás is becsúszik, ami pont semmivel sem passzol, de erre mindig csak utólag jövök rá.

A drogéria teljes utazó szekciója

Mindenki ismeri a cuki, mini kiszerelésben kapható tusfürdőket, kézfertőtlenítőket és testápolókat. Korábban rendre felvásároltam az összes terméket utazás előtt. Műanyag, műanyag és műanyag. Szerencsére erről már leszoktam és az egyszer használatos flakonok helyett a saját flaskáimmal indulok útnak, amiket otthon töltök meg. Ezzel az ökolábnyomomat is csökkentem és a kedvenc termékeimről sem kell lemondanom.

Túl sok technikai kütyü

A telefonom és a digitális fényképezőgépem nélkül sehová, de a biztonság kedvéért még a laptopom, az iPadem és a Polaroid kamerám is bekerül a bőröndbe. Amit végül a nyaralás alatt ténylegesen használatba veszek az maximum a telefon és a laptop. A fényképezőképemet már ritkábban húzom elő, ergo csak felesleges nehezékként szolgál.

5 dolog, amit rendszeresen otthon felejtek (pedig nem kéne)

Töltők

Persze, hogy a telefontöltő az, amit a leggyakrabban kifelejtek a táskámból! Mivel indulás előtt általában az utolsó pillanatig töltöm a telefonom aksiját (hogy még véletlenül se merüljön le az út felénél), ezért a nagy kapkodásban a töltő a konnektorban marad. Érkezés után az első dolgom beszerezni egy újat. Jelenleg 3 telefontöltő gazdája vagyok. Korábban 4 volt, de egyet Londonban felejtettem.

Gyógyszerek, sebtapasz

Mikor máskor törné fel a cipő (amit egyébként már évek óta használok) a sarkamat, mint amikor egy egész napos városnéző túra közepén járok? Ha van a közelben bolt, akkor még szerencsésnek mondhatom magam, ha nincs, akkor jön az alternatív megoldás, azaz a zokniba tűrt zsebkendő. Mindannyian tudjuk, hogy ezzel a módszerrel semmire sem megyünk. Hasonló a helyzet a gyógyszerekkel. Egy fájdalomcsillapító, egy görcsoldó vagy egy puffadásgátló néha jól jönne, de természetesen ezeket rendre otthon hagyom.

Esernyő/esőkabát

Sosem lehet tudni, hogy mikor lep meg minket egy hirtelen jött nyári zápor! A biztonság kedvéért ezért jó, ha van egy összecsukható esernyő vagy egy vékony esőkabát.

Napszemüveg

Néha olyan egyszerű dolgok maradnak ki a táskámból, mint például a napszemüveg. Nem létfontosságú kiegészítő, de mégis kellemesebb úgy napozni, hogy közben nem kell végig hunyorogni. Mivel napszemüveget rengeteg helyen tudunk venni, így könnyen pótolhatjuk az otthon felejtett darabot, de nagy az esélye, hogy többet kell kiadnunk érte, mint amennyit szeretnénk.

Könyv, magazin

Egy hosszú utazásba igazi szenvedés egy kis olvasnivaló nélkül belevágni. Én például képes vagyok órákig elszórakoztatni magam zenehallgatással, de amikor a Spotify lejátszási listámat harmadszor hallgatom végig, akkor már nekem is elég a jóból. Egy könyv vagy egy magazin ilyenkor életmentő lehet, hiszen utazás, várakozás közben vagy akár a vakáció alatt, esténként is belevethetjük magunkat egy érdekes történetbe.

Nyitókép: Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: