5 dolog, amit már most intézz el karácsony előtt

„Hol van még a karácsony?” – gondolhatjátok. Azonban vannak olyan dolgok, amiket már most el kell intéznünk ahhoz, hogy a december ne torkolljon örületté.

Nem tudom ki, hogy van vele, de én a karácsonyt megelőző heteket már szeretem a legnagyobb nyugalomban tölteni, így az elmúlt években tudatosan kezdtem arra odafigyelni, hogy ezt a chillt semmi ne zavarhassa meg. Mert bizony az ünnep azért így is, úgy is hordoz magában némi stresszfaktort, ha azonban egy kicsit előre gondolkodunk, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat.

Készíts listát!

Én minden évben szorgosan figyelek arra, hogy mi az az ajándék, amivel nem lövök mellé és tényleg örömet szerzek annak, akinek adom. Erről pedig november közepére rendszerint listát is készítek és jöttömben-mentemben beszerzem az azon szereplő tételeket. Ezzel biztosan nem csúszunk abba a hibába, hogy az utolsó napokban őrült mód rohangálunk a kifosztott bevásárlóközpontban a tökéletes ajándékra vadászva. Ugyanezt a módszert alkalmazhatod az ünnepi menüvel kapcsolatban is, így a főzést biztos nem kell félbeszakítanod azzal, hogy a hiányzó alapanyagok felkutatására eredj.

Fotó: Getty Images

Bogozd ki a karácsonyfa fényeit!

Az év eleji depresszióval küzdve, visszarázódva a mindennapok mókuskerekébe a karácsonyfa lebontása iránt már nem lelkesedünk annyira, mint annak feldíszítéséért. Ilyenkor esik meg, hogy az égősort úgy-ahogy letekerjük és a jól van az úgy” mondat kíséretében bedobjuk a dobozába. Szenteste így nemcsak a fa alatt, hanem már a díszítésekor is van meglepetés – az összegubancolódott fényekkel. Ilyenkor sokan időhiány miatt már nem tudják kibogozni, a hosszú őszi esték viszont tökéletesen alkalmasak arra, hogy ezt a gondot előrelátóan megszüntesd. 

Fotó: Getty Images

Vegyél csomagolópapírt!

És bizonyosodj meg róla, hogy az ezüstnek vélt csomagolópapír nem áttetsző. Ez bizony, velem már megesett. Lehet, hogy a tökéletes ajándék ugyan be lett szerezve, sokan mégis az ünnep előtti utolsó pillanatokra halasztják azok becsomagolását, így extrán kellemetlen lehet, ha hiányzik a megfelelő eszköz ehhez. Persze egy-egy kallódó ajándékzacskó minden háztartásban akad (például az ajándékzacskós ajándékzacskóban), de jobb előre felkészülni és már most megvenni pár guriga csomagolópapírt.

Fotó: Getty Images

Jelentkezz be a körmöshöz!

Vagy fodrászhoz. Számtalan mém született az elmúlt években arról, hogyan ne kergesd az őrületbe a körmösöd az ünnepek előtt. Persze, ilyenkor még nem látod a teljes decemberi menetrended, így nem is tartod fontosnak, hogy már most időpontot kérj, de ez nem a jobb később, mint soha szituáció. A szépségiparban dolgozó szakembereknek is ünnep az ünnep, így nem várhatjuk el tőlük, hogy az utolsó pillanatban fogadjanak. Ha igazán profi vagy, már be is írattad magad, ha pedig még nem tetted, akkor következő látogatásod során mindenképp ezzel kezdj!

karácsonyi köröm trendek 2022
Fotó: Oksana Gumeniuk / Getty Images

Intézd el az ünnepi fotózást!

A fotósok nem véletlenül teszik már ki karácsonyi hirdetéseiket, hiszen a férőhelyeik hamar megtelnek. Ne halogasd az időpontfoglalást és ha november végére kapsz hozzá dátumot, ne húzd a szád! A fotósnak ugyanis még bőven akad utómunkája a képekkel, így december közepén már valószínű, hogy a karácsonyi háttere is le lesz bontva. Ha pedig albumot akarsz készíttetni az elkészült fényképekből, még azzal is van tennivaló, a nyomdai munka is időigényes folyamat az ünnepi hajtásban, így mindenképp gondoskodj erről. Mert ha nem lesz karácsonyi fotó, akkor lehet szelfizgetni a fa előtt 24-én.

Fotó: Getty Images

Nyitókép: Antonio Diaz/ Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Legnépszerűbb cikkek: