5 egyszerű és hatékony trükk, hogy soha ne tűnj reggel fáradtnak

Nehezen megy az ébredés és nem akaródzik elindulni? Pár apró lépéssel könnyedén úrrá lehetsz a helyzeten!

Hosszúra nyúlt az éjszaka? Vagy egyszerűen csak a sötét, hideg reggeleket viseled rosszul? Akármelyik verzió igaz, egészen biztos, hogy ennek szabad szemmel is jól látható nyoma van az arcodon. Sajnos.

A fakó bőr, a karikák a szem alatt vagy a nyúzott arc többnyire a fáradtság, kimerültség egyértelmű jelei. (Azonban ha tartósan fennáll a probléma, akkor érdemes egy vérképet csináltatni, mert szervi betegségekre, gyulladásra is utalhat!) Van viszont pár apró, jól bevált trükk, amellyel instant módon formába hozhatod magad!

 1. Hidratálj

citrom citromos víz limonádé iszik hidratál nő lány
Fotó: puhhha /GettyImages

A külső-belső hidratálás minden évszakban elengedhetetlen a szervezet számára. Nyáron a hőségben szerencsésebb a helyzet, mert sokkal jobban kívánjuk a folyadékot, de a téli hűvösebb időjárás sem lehet kifogás arra, hogy ne igyunk eleget. Indítsd a napot egy jó nagy pohár vízzel, ha szükséged van az ízekre, akkor facsarj bele citromot, vagy dobd fel mentalevéllel. Ha nyúzott vagy és már ébredéskor a nap végét várod, akkor ez legyen az első dolgod reggel! A fáradt bőr sokkal fakóbbnak és élettelenebbnek látszódik, ezért a külső hidratálást is fokozd ilyenkor. Egy jó minőségű arcolaj fényesebb, ragyogóbb, és egészségesebb színt biztosít a bőrödnek.

 2. Váltózuhany

fürdés zuhany nő
Fotó: stock_colors / Getty Images

Bár a hideg víz ereje csodákra képes, és valószínű, hogy rögtön fel is ébrednél tőle, elismerjük, hogy télen erre nem könnyű rászánni magunkat. A váltózuhany viszony ideális lehet, fokozatosan kezdd el hűteni magad, mindig a lábad irányából haladj felfelé. Ne várd meg, míg ráz a hideg a kádban, annyi elég a borzongásból, amennyitől kellemes, ébresztő bizsergést érzel, ez a keringésedre is jó hatással lesz. Ezután kend be magad egy citrusos illatú testápolóval, a kettő együtt biztos, hogy felébreszti az érzékszerveidet (is).

 3. Pirosító

A fáradt reggeleken a pirosító lesz a legjobb barátod. A legprkatikusabb a krémes változat, amely szinte második bőrként alkalmazkodik az arcodhoz, de ne ess át a ló túloldalára! Annyi kell csupán, amennyitől természetes fényt adsz az arcodnak. Az arccsont tetejére és az orcákra kenve azonnal kipihent hatást érhetsz el.

4. Szempilla-göndörítő

Nagyon visszataszító tud lenni, amikor egy elgyötört arc, különdíjért kiáltó sminkben pompázik. Fontos a smink, mert ápol és eltakar, ami a fáradtság jeleinek eltüntetésében kifejezetten hasznos, de ügyelj arra, hogy ne erősítsd fel azt, amit éppen elrejteni szeretnél. Használj korrektort a szem körülötti területen és a hangsúlyos smink helyett inkább vesd be a francia nők trükkjét: kevés szemspirál és szempilla-göndörítő, amely „kinyitja” a szemeket, és kipihentebb hatást nyújt.

5. Figyelemelterelés

reserved.com, 29995 Ft.

A legnagyobb igyekezet mellett is előfordulhat, hogy nem tudod a top közeli állapotodra varázsolni magad. Semmi gond, kicsit trükközzél! Vegyél fel egy színes nadrágot, vagy egy extravagáns cipőt, amivel elvonod a figyelmet az arcodról. Ha a cipőd „megszólal”, valószínűleg az vonzza majd a tekinteteket és nem az arcod. De az is sokat segít, ha felteszed a legnagyobb napszemüvegedet, azzal a téli fényben is véded a szemed, és mosolyogj!

Nyitókép: Porta Images/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: