5 európai sziget, ahol szívesen elidőznénk nyáron (is)

Mindenünk a mediterrán vidék!

A nyár számunka az európai vakációt jelenti, amikor elmenekülhetünk valamelyik idilli mediterrán szigetre. Egész nap a hasunkat süttetjük, finomságokat kóstolunk, elmerülünk a tengerben és a helyi kultúrában. Csak oda szóló jegyet kérünk!

Szkíathosz

Skíatosz
Fotó: Clain Stan/Shutterstock

A görög sziget nem csak a 60 homokos tengerparti strandja miatt olyan csábító. Amikor úgy érezzük, legszívesebben elbújnánk egy kis időre az egész világ elől, arról álmodunk, hogy a 2008-ban bemutatott Mamma Mia musical egyik fontos forgatási helyszínén, Szkíáthoszon vagyunk. Hatalmas sétákat teszünk az olajfaligetek árnyékában, az úton-útfélen felbukkanó vadvirágok, az azúrkék víz és a kedves helyiek pedig még feledhetetlenebbé teszik a kirándulást.

Mallorca

Mallorca
Fotó: Mistervlad/Shutterstock

A Baleár-szigetek tagja Spanyolország legnagyobb szigete, ami a végtelen fehér homokos partjaival még az egész napos strandolást ki nem állható ember szívét is rabul ejti. A nagyszerű klíma, a megnyugtató környezet teljesen elvarázsol. Távol a parttól a sziget sok-sok római kori romot és sziklás dombot rejt, ami azt jelenti, hogy lesz alkalmunk kicsit eltűnni a vidéken és bebarangolni a sokszínű szigetet.

Korzika

Korzika
Fotó: Pawel Kazmierczak/Shutterstock

Korzika dimbes-dombos, hegyvidékes környezete éppen megfelelő arra, hogy átéljünk némi kalandot és az adrenalin termelődésünknek is kedvezzünk a nyaralás alatt. A csodálatos Scandola Nemzeti Park, a cseppet sem unalmas, meredek túraútvonalak vagy a bonifaciói óváros, mind-mind emlékezetes élményeket tartogatnak. A francia és az olasz kultúra és konyha is megtalálható a szigeten, a kiváló nedűkről nem is beszélve!

Madeira

Madeira
Fotó: Vadim Illaniorov/Shutterstock

A politikailag és kulturálisan is Európához tartozó portugál szigeten a csodálatos strandokon kívül – a termékeny vulkanikus talajnak köszönhetően – Európa legszebb kertjei is megtalálhatók. Itt van például a híres Palheiro kert vagy például a gyönyörű Madeira Botanikus Kert, ahol sok-sok egzotikus növényt és virágot csodálhatunk meg.

Málta

Málta
Fotó: liseykina/Shutterstock

A sziget fővárosa, Valetta igazi olasz hangulatot áraszt, míg az ősi városát, Mdinát az arab ételek, zenék és építészet jellemzi. Málta elképesztő atmoszférája segít teljesen magunk mögött hagyni a hétköznapokat, nagyszerűen ötvözhetjük a kulturális programokat a napozással és a pihenéssel. Régi templomok, híres koncerttermek is várják, hogy felfedezzük. Nem érdemes kihagyni a csodálatos Kék Lagúnát sem, ha már ott vagyunk – ami a Comino és a Cominotto szigetek között fekszik.

Nyitókép: Balate Dorin/Shutterstock
(redonline.co.uk)

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: