5 Feng shui tipp, amivel az új éved sikeresebb lehet

Az energiák jelenléte életünkben ma már bizonyított. Az, hogy hogyan áramlanak, részben rajtad is múlik. Jövőre menj biztosra, és az alábbi egyszerű, de nagyszerű tippek segítségével pörgesd fel ezeket az energiákat, egy még sikeresebb évért.

Az otthonod bizonyos mértékben téged tükröz. Ha jobban belegondolsz, valójában életed színpada, amely egyszerre lehet zűrzavaros, rendezetlen, vagy segítő és nyugalmat sugárzó. Te döntöd el, melyiket választod, és egyben biztos lehetsz, mindez nem pénz kérdése: tanuld meg jobban áramoltatni a téged körülvevő energiákat. Ebben segíthet a Feng shui.

Tedd rendbe a legforgalmasabb területeket

Amikor belépsz az előszobába, és átesel a Sziget-fesztivál után lerúgott cipőkön, majd a fogason lógó ruhahalmaz alól kell  kikutatni a kabátodat, akkor ugye te is érzed, hogy valami nem stimmel. Természetesen tudjuk, hogy nem lehet mindig mindent tökéletes rendben tartani. Belefér, ha egyes helyeken időnként eluralkodik a káosz, de azért igyekezz figyelmet fordítani arra, hogy életed legforgalmasabb területein, mint például az előszoba, a nappali vagy a konyhád, rend legyen. A bejárat az a terület, ahol az energia belép az otthonodba, a feng shui elmélete szerint egy szimbolikus tér is egyben, ami a bőségben áll szoros kapcsolatban. Tedd rendbe ezeket a területeket, és hihetetlen hatással lesz életedre. Ezzel az apró ráfordítással elűzöd a stresszt, és harmóniát teremtesz életedben. Megkönnyíted vele az életedet, és a kapcsolataidra is jó hatással lesz.

Döntsd el, mi legyen a befejezetlen tervekkel

Még mindig lóg a függönykarnis, ami a tavalyi buliban leszakadt? Esetleg unokaöcséd zsírkétarajza ott virít a nappali sarkában? Határozd el magad, és döntsd el, mi legyen ezekkel a befejezetlen projektekkel. Ha zavarja a szemedet, akkor készíts listát, ütemezd be a tennivalókat, és hívj szakembereket –nyilván villanyszerelésnek eszedbe se jusson nekiállni –, de vannak dolgok, amelyeket te is elvégezhetsz. Ilyen például a zsírkréta letakarítása és a fal újrafestése. A rendetlenség megszűntetésével, esetleg egyes teendők kihúzásával a listádról megszűnik a nyomasztó érzés benned, és eltűnik a stressz az életedből (legalábbis az a része, amit a rendetlenség okozott).

Készíts jövőképet

Egy jövőkép tábla, amelyen álmaid, leghőbb vágyaid szerepelnek rengeteget segít abban, hogy mindezek meg is valósuljanak életedben. Gondolj bele, minden reggeli kávézáskor a luxusjachtodat és az álomalakodat nézegeted a konyhában. Szinte garantált, hogy nem fogsz tudni elsétálni úgy ezek mellett a képek mellett, hogy valami érzést ne váltsanak ki belőled, és ezért tenni is fogsz az álmaidért. Ezek a táblák hihetetlenül hatékonyak a Feng shui szerint. Azt is megértjük, ha nem szeretnéd, hogy a konyhád falán díszelegjen egy kockás hasú macsó fotója. Ebben az esetben a szekrényed belseje, vagy bármilyen olyan helyiség megteszi, amit csak te használsz minden nap.

Frissítés

Itt az idő, hogy a kütyüidet is felkészítsd az új időszámításra. Nem futhatnak rajtuk ezer éves programok, és talán itt az idő az exed unokatesójának hajókirándulásáról készített képeket is letörölni a telefonodról. Akár csak az otthonodban, az elektromos eszközeiden is tarts nagytakarítást. Töröld ki a felesleges e-maileket, alkalmazásokat. Frissítsd le a programokat, a fontos képeket pedig töltsd le a gépedre, egy merevlemezre vagy a felhőbe. Nemcsak eszközeid fognak hatékonyabban és gyorsabban működni, de életedben is könnyebben áramlik majd a kreatív energia.

Rendezd át az unalmas tereket

Van olyan része a lakásodnak, amire ránézel, és elfog a melankólia? Szinte biztos lehetsz benne, hogy ha te mélabút érzel az elkókadt fikusz és a széthagyott magazinok miatt, ott az energia is ugyanezt fogja tenni. Dobd fel ezeket a sarkokat, falakat, területeket az életedben, és hagyd, hogy áramoljon a csí. Takaríts ki, és tegyél inspiráló dolgokat, például egy színes, akár saját magad által festett képet a helyére. A növényeidet, ha még megmenthetők, ültesd át. Szerezz be egy jópofa lerakóasztalt, aminek pedig már nincs helye az életednek, attól végy érzékeny búcsút. Új év, új élet következik!

Forrás: mindbodygreen
Nyitókép: FollowTheFlow

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: