5 figyelmeztető jel, amikor hallgatnod kell a megérzéseidre

Az intuícióid mindig küldenek jeleket, hogy a helyes irányban haladj. Ám a jelzések sokféle formában érkezhetnek. Nyitott vagy rájuk és tudod dekódolni az üzenetet? Ha ezt az 5 jelet tapasztalod, akkor itt az ideje, hogy odafigyelj a belső hangodra!

Biztosan te is számalanszor hallottad már azokat a jótanácsokat, hogy: „Hallgass a megérzéseidre!”, „Kövesd a szíved hangját!”, és „Figyelj az intuíciódra!”. Oké, de hogyan? Ha te is összezavarodsz néha, hogy miként kellene meghallanod vagy észrevenned, mit súg az intuíciód, akkor most jól figyelj. Mert bár mindenkinél másképp szólal meg ez a „belső hang” azért vannak olyan egyértelmű jelek is, amelyeket nem lehet összetéveszteni. Ha az alábbiak valamelyikét tapasztalod, tudd: az intuíciód próbál jelezni neked.

Mi az intuíció és miért fontos?

Az intuíció egyfajta belső tudás, amely nem magyarázható tényekkel, vagy tudatos gondolatokkal. Áthidalja a szakadékot a tudatalattid és a tudatos elméd között. A intuíció az ösztönök és az érzékszervek felfokozott működésének egysége. Vannak magyarázatok, hogy abból születik, hogy tudatalattink folyamatosan pásztázza és értékeli a környezetet és ez alapján képes olyan döntéseket is hozni, amely a tudatban nem is fogalmazódik meg. De végső soron az intuíciód a belső hangod, belső tudásod. Ha pedig megtanulsz megbízni benne és hallgatni rá, nem vezet félre. Többet nem kell külső véleményekre, vagy válaszokra hagyatkoznod, mert megkapod önmagadtól őket.

Íme, 5 figyelmeztető jel, hogy hallgatnod kell a megérzéseidre: 

1. Nyugtalannak érzed magad egy helyzet, vagy döntés miatt

Ha minden annak rendje és módja szerint zajlik, akkor az apró kis döntések után – amelyeket a mindennapokban meg kell hoznod – alapvetően jól érzed magad a bőrödben, vidám és kiegyensúlyozott vagy. Ha azonban azt tapasztalod, hogy bizonyos helyzetekben megnövekszik benned a feszültség, nyugtalanná válsz, hirtelen „gyomorgörcsöd lesz”, akkor szinte biztos lehetsz benne, hogy valamit figyelmen kívül hagytál és az intuíciód jelez. Ám ez a kellemetlen érzés valójában hasznos lehet számodra. Gondold végig újra a helyzetet és azt, vajon milyen más döntést hozhatnál?

2. Visszatérő gondolataid és inspirációid vannak

Ha valamit nem tudsz kiverni a fejedből, újra és újra felüti gondolataidban magát, akkor azzal érdemes komolyabban foglalkoznod, hiszen szintén az intuíciód jelez neked. Ha pedig még egyéb inspiráló dolgokat is tapasztalsz a külvilágban, akár a legváratlanabb helyeken is, amelyek szintén ugyanabba az irányba hajtanak, akkor végképp ne hezitálj. Kövesd ezeket a visszatérő jeleket! Lehet, hogy az intuícióid új utakra visznek és új lehetőségeket nyitnak meg számodra, csak merj hallgatni a belső hangodra.

3. Vannak pillanatok, amikor mindent tisztán látsz

Volt már úgy, hogy csak álltál a zuhany alatt és hirtelen beugrott a jó megoldás? Ha gyakorlod a lelassítás művészetét, meditációval vagy nagy sétákkal a természetben, az elméd lecsendesítésével könnyen jöhetnek az „AHA-érzések”. Ha csendben vagy, az intuíciód hangja fel tud erősödni.

4. Éber álmaid vannak

Mivel már tudjuk, hogy az intuíció nem egy tudatos dolog, hanem a tudattalannal való öszekapcsolódás, az álmok kiváló lehetőséget nyújtanak erre. Ha részletgazdag álmaid vannak, esetleg olyanok, amelyekben kívülről szemléled az eseményeket, szinte biztos, hogy összekapcsolódtál a tudatalattiddal. Az álomelemzés nem egyszerű feladat, de könnyebben megfejtheted őket, ha elkezded leírni, miket láttál, tapasztaltál és hogyan érezted magad álmaid során.

5. Teljesen magabiztos vagy egy illogikus döntés után

Hoztál már valaha olyan döntést, amellyel a környezetedben senki sem értett egyet? Te azonban tudtad, hogy jól választottál. Az intuíció, természeténél fogva nem logikus, és elkülönül az egótól. Tehát ha valaha is biztos voltál abban, hogy ott kell hagyj egy állást, egyedül kell elutazz valahová, vagy nem kell elmenned egy eseményre, akkor nyugodtan bízd ezekre az érzésekre magad. Valószínűleg az intuíciód lépett kapcsolatba veled, és próbál a helyes út felé terelni.

Nyitókép: Fotó:Yoshiyoshi Hirokawa/GettyImages
Forrás: chattersource

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: