5 film 5 táncjelenete, a meghatótól a humorosig

Tangó, rock and roll vagy balett?

A nemzetközi táncnap apropóján elmerengtünk azokon a filmes táncjeleneteken, amelyek valamiért fontosak számunkra. Perdülj velünk táncra te is!

Egy asszony illata (1992)

A Giovanni Arpino regénye alapján készült mozi és a fenti jelenet egy életre belopta magát a szívünkbe. Al Pacino zsenialitásához pedig nem fér kétség. A New Yorkban játszódó filmdráma egy vak katonatiszt és egy fiatal srác megismerkedésének és barátságának története.

Ponyvaregény (1994)

Kezeket fel, ki az, aki rajong a fenti párosért? Nem csodálkozunk, hiszen a Ponyvaregény ikonikus táncjelenetében Uma Thurman és John Travolta olyan szórakoztató, izgalmas és laza táncot lejt, amit képtelenség elfelejteni!

West Side Story (1961)

Aki még nem látta, az nézze meg gyorsan, a West Side Story ugyanis minden idők legtöbb Oscar-díjjal kitüntetett musicalje, mondanunk sem kell, hogy az elismerés abszolút megérdemelt. A New Yorkban játszódó történet egy modern Rómeó és Julia románcra és az egymásnak feszülő bandák közötti rivalizálásra épít. 

Kaliforniai álom (2016)

Humor, báj és végtelen profizmus. Ezek a szavak jutnak eszünkbe a La La Land táncos jeleneteiről, amiben az ikonikus páros, Ryan Gosling és Emma Stone szerelméért és karrierjéért izgulhatunk. Kalifornia még soha nem volt ilyen hétköznapi, mégis vonzó a számunkra.

Fekete hattyú (2010)

Végül nem lenne teljes a sor egy csodaszép balettjelenet nélkül. A Fekete Hattyúban Natalie Portman csodálatos alakítást nyújtott, érdemes időről-időre elővenni, és elmerülni a prímabalerina meghasonlott életében.

Nyitókép: Master1305/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: