5 film a barátságról, amit te sem hagyhatsz ki!

A legjobb on-screen barátságok

A barátság világnapján mi mást tehetnénk, ünnepeljük azokat, akik a legnehezebb pillanatokban is mellettünk állnak. Hívd fel a barátnőidet, eljött a közös filmezés ideje!

Olyan furcsa belegondolni, hogy az évek során milyen sokat változtak a baráti kapcsolataink. A barátok jönnek, mennek, de azok, akik végig mellettünk maradnak igazán fontos helyet foglalnak el a szívünkben. Ezek a kapcsolatok, valamint a velük járó pillanatok és különböző bonyadalmak már a hollywood-i rendezőket is számtalanszor megihlették. A következő 5 film olyan baráti kapcsolatokat mutat be, amikkel életünk más-más szakaszaiban találkozhatunk, de mindegyikről elmondható, hogy a nők bizony jóban-rosszban kitartanak egymás mellett. Kapd elő a régi fotókat és elevenítsd fel a régi szép emlékeket, vagy hívd át néhány barátnődet, akikkel együtt sírhattok a nevetéstől vagy éppen a meghatódottságtól. Néha nem árt a csajos este kliséjét minden szempontból kimaxolni, úgyhogy elő a My BFF Is Better Than Yours vagy a Girl Power feliratú pólókkal, az arcpakolásokkal, az egyen pizsamákkal, és indulhat is a filmnézés!

Csábítunk és védünk (2015)

Reese Witherspoon és Sofia Vergara már külön-külön is képesek megnevettetni, hát még közösen milyen vidám pillanatokat okoznak nekünk. A Csábítunk és védünk című film bemutatja, hogy váratlan helyzetekben is kialakulhatnak szoros barátságok. A rendőrként dolgozó Cooper (Reese Witherspoon) összekerül egy drogdíler leleményes özvegyével, akit minden áron meg kell védenie. A hétköznapinak közel sem nevezhető helyzetek miatt a furcsa kapcsolat hamarosan igazi barátsággá alakul át.

Life Partners (2014)

Joni Lefkowitz és Susanna Fogel saját élményeik alapján írták meg a 2014-ben megjelent Life Partners című művüket, ami saját barátságukról szól. A történetben megismerhetjük a 29 éves Sashát (Leighton Meester) és Paige-t (Gillian Jacobs), a lányoknak még nem volt hosszútávú kapcsolatuk és boldogan élik szingli életüket. Amikor Paige életében feltűnik Tim, Sasha úgy érzi, lecserélték és féltékenysége miatt barátságuknak rengeteg próbát ki kell állnia. A film egy igazi érzelmi hullámvasút, hiszen egyszer együtt nevetünk a lányokkal, aztán meghatódva, könnyekkel küszködve nézzük végig, hogyan próbálják tisztázni a kialakult helyzetet.

Tegnap és ma (1995)

Négy gyerekkori barátnő felnőttként újra találkozik és felidézik egy számukra felejthetetlen és meghatározó nyár emlékeit. Az ominózus nyári szünet alatt ismerkedtek meg közelebbről a felnőtté válás kérdéseivel: a felelősséggel, az első nagy szerelemmel és a serdülő test szokatlannak számító változásaival. A találkozó tökéletes alkalom arra is, hogy elmeséljék, kivel mi történt az évek alatt és milyen gyerekkori álmaikat sikerült megvalósítaniuk. A film után garantáljuk, hogy neked is kedved támad összehívni a régi barátokat és feleleveníteni a régi közös emlékeket.

Thelma és Louise (1991)

Nem maradhat ki a felsorolásból a klasszikusnak számító Thelma és Louise. A barátnők egy közös utazásra indulnak, ám az események váratlan fordulatot vesznek, amitől örökre megváltozik az életük. Amikor egy férfi meg akarja erőszakolni Thelmát, Louise megöli őt és a barátnők menekülni kényszerülnek. Mexikó felé veszik az irányt, de az út során még több meglepő helyzettel találják szembe magukat. A szomorú végkifejlet ellenére is nagyon ajánljuk ezt a fimet, hiszen nagyszerűen bemutatja, hogy a barátok milyen sok mindent képesek megtenni egymásért (és hogy milyen jó mulatság egy nyitott tetejű Thunderbirddel utazni).

Lady Bird (2017)

Greta Gerwing filmjében megismerhetjük Christine „Lady Bird” McPhersont (Saoirse Ronan), aki nagy terveket szövöget és ki akar szakadni a kisvárosi miliőből. A makacs tinédzser életét az sem könnyíti meg, hogy első barátjáról kiderül, nem a lányokhoz vonzódik, valamint, hogy hazugságokkal próbál népszerűvé válni. Legjobb barátjával, Julie-val ekkor romlik meg a kapcsolata, de szerencsére hamar rájön, hogy kik azok, akik igazán fontosak az életében és mindig mellette állnak.

Nyitókép: IMDb

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: