5 fitness kellék, amivel még hatékonyabbá teheted az otthoni edzést

A négy fal között eszközök nélkül is formában tarthatod magad, de ha egy kis változatosságra, hatékonyabb edzésre vágynál, akkor ezeket a fitness kiegészítőket ajánljuk a figyelmedbe.

Nem számít, hogy hetente többször vagy csak néha-néha jársz pontosabban jártál edzőterembe, a járványhelyzet hatását biztosan megérzed. A konditerem közege még azoknak is hiányzik, akik nem tartoznak a legnagyobb fitness guruk közé. Hiszen itt mindig kiszakadhattál egy kicsit a valóságból, le tudtad vezetni a stresszt. Most ezt a lehetőséget elvették tőled. Jó lenne valamivel helyettesíteni a spinning órákat, a Pilates edzéseket? Esetleg már unod a megszokott otthoni edzésprogramot és szívesen felfrissítenéd azt, mielőtt elfogy a motivációd? Akkor ideje beruházni egy fitness kiegészítőre. A következő 5 kellék segít abban, hogy dinamikusabb, hatékonyabb, változatos és izgalmas edzéstervvel mozgasd át magad.

Fitball, vagyis fitness labda

Thera-Band gimnasztikai labda, Theta-Team 11 990 Ft

Eredetileg Swiss Ball-nak hívták, mert az 1960-as években Svájcban használták egyensúly és mozgásfejlesztésre. Azóta világszerte elterjedt, a gyógytorna és az erősítő edzések alapkellékévé vált. A fitball tökéletes választás otthonra, hiszen sokrétűen beépíthető az edzéstervbe: a kezdők könyebb gyakorlatokat is elvégezhetnek a segítségével, de a haladó szinten lévők is találnak olyan fitball edzést, amely megizzasztja őket. A labda egyébként kifejezetten hasznos gerinc- és hátproblémákra, ráadásul észrevétlenül segít a koncentráció fejlesztésében.

Hasizom kerék

Domyos haskerék, Decathlon 2990 Ft

Unod a felüléseket, de nem szeretnél lemondani a feszes hasizomról? Akkor a hasizom kerék lesz a te csodakelléked. A szórakoztató és hatékony gördülő edzések eredménye a törzseden, a csípődön és a karodon is meglátszik majd. Azt viszont érdemes tudnod, ha ezt a kelléket választod, akkor a hasizom formálás az egyik legkeményebb formájába vágsz bele. De a kitartásért cserébe, a siker garantált. A hasizom kerék nagy előnye, hogy nincs szükség sok helyre az edzéshez, könnyen tárolható és szállítható, illetve néhány ezer forintért beszerezhető.

Csukló- és bokasúlyok

Spokey csukló- és bokasúlyok (2×0,5 kg), GymBeam 3890 Ft

A csukló- és bokasúly segítségével jelentősen növelhető az edzések intenzitása, illetve a kar-, comb- vagy fenékizmot erősítő gyakorlatok hatékonysága. Emellett az egyensúlyt, stabilitást fejlesztő edzések nehezítéséhez is kiváló. A súlyok egyszerűen, tépőzár segítségével rögzíthetők, kialakításuk kényelmes, így semmi sem gátolja majd az edzést. Csak egy kicsit jobban megizzadsz.

Ugrókötél

Fundamental speed rope ugrálókötél, Nike 6990 Ft

Szuper kardio és zsírégető, de az ütemes ugrálás és a kéz-láb koordináció eltereli a figyelmet arról, milyen keményen dolgoznak az izmok. Az ugrókötelezés különböző változatai átmozgatják az egész testet, a vádli, a comb, a fenék és a vállak feszesítésére kifejezetten hasznos. Másik előnye, hogy növeli a szív- és érrendszer működésének hatékonyságát. A klasszikus ugrókötél a legolcsóbb fitness kellékek közé tartozik, de a technikai kütyük szerelmesei az okos ugrókötelek kínálatában is válogathatnak.

Fitness gumiszalag

Mini elasztikus edzőpánt készlet, Power1 4190 – 11 990 Ft

A gumiszalagos gyakorlatok kívülről könnyűnek tűnnek, valójában kimondottan nehezek és nagy összpontosítást igényelnek. A kiegészítővel nemcsak az edzés hatékonysága, nehézsége növelhető, hanem a mozgáskoordinációd is fejlesztheted vele. Használatuk egyszerű, különböző edzéselemekbe beépíthetők és a más-más erősségű szalagok lehetővé teszik, hogy váltogasd a nehézségi fokokat.

Nyitókép: Johner Images/Getty Images

Legnépszerűbb cikkek: