5 hangulatos hazai szálláshely, ha elbújnál egy picit a világ elől

Egy kis pihenésről álmodozol még miellőtt elsodor az év végi hajrá? A külföldi utaknak ugyan lőttek, de itthon is található néhány mesébe illő helyszín, ahová néhány napra elvonulhatsz és feltöltődhetsz energiával.

Montem Vendégház, Mátraszentimre

Fotó: Montem Vendégház

Magyarország legmagasabban fekvő településén, a Felső-Mátra természetvédelmi területén található a Montem Vendégház, ahol egy kicsit mindenki otthon érezheti magát. A tervezésnél ugyanis nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a pihenőhely családias hangulatú legyen és természetközeli élményt nyújtson a vendégeknek. A szobákból rálátni a festői tájra – ennél jobb helyet el sem tudunk képzelni a pihenéshez. Természetesen nemcsak azért érdemes ellátogatni ide, mert jót lehet heverészni: a szállással szemben található a mátraszentistváni sípálya, a környék tökéletes a túrázáshoz, este pedig a kültéri dézsában vagy a szaunában pihenhetitek ki a nap fáradalmait.

Káli Home Boutique Villa, Kővágóörs

Fotó: Káli Home Boutique Villa

A világvárosi loftok és a tradicionális parasztházak keresztezéséből született meg a Káli-medence egyik legmutatósabb boutique villája. A környék nevezetességeit akár kerékpárral vagy egy kirándulással összekötve is bejárhatjátok: a Balaton, a Kőtenger, a Hegyestű, a Kornyi-tó, a Fekete-hegyi tavak és a Tanúhegyek is a közelben találhatók. Ha a természetet megcsodáltátok, vegyetek egy gyertyafényes fürdőt a terazzo kádban, majd pihenjetek le a baldachinos ágyban.

Treehouses, Noszvaj

Fotó: Treehouses Noszvaj

Egy aprócska hevesi falu, Noszvaj erdőszéli telkén található az ország egyik legismertebb glampingje. A lucfenyőből épített lombházakban pezsgőfürdő, szauna, és minibár is található, hogy a luxusszállóban egy álomvilágban érezhessük magunkat. De érdemes kimerészkedni a szemkápráztató enteriőrből. Mit szólsz egy sétához a lombházakat körülölelő tavaknál, a Bükki Nemzeti Parkban? Vagy fedezd fel a De la Motte kastélyt, a környező barlanglakásokat és pincesorokat. Sőt akár egy romantikus kalandban is részed lehet az Imány tetőn? Ha az utóbbira esik a választásotok, ne felejtsetek el egy üveg bort is bekészíteni a hullócsillag vadászathoz.

Naphegy Vendégház, Zebegény

Fotó: Naphegy Vendégház

A Dunakanyar, a Börzsöny hegyei és völgyei, a falu bájos utcái – csak néhány dolog, ami varázslatossá teszi Zebegényt. A falu szélén, a Duna-Ipoly Nemzeti Park erdejének mélyén rejtőzik egy hangulatos faház, amely tökéletes a lelassulni vágyóknak. Az enteriőr Indonézia és Thaiföld színvilágát, egyszerűségét, harmóniáját idézi meg. A teraszon lévő székek és függőágy, illetve a fák közötti fekvőhely is tökéletes a relaxáláshoz. Ha leszáll az este, akkor a kandalló mellett vagy a dézsakádban is felmelegedhettek.

Kerekerdő Házikó, Kismaros

Fotó: Kerekerdő Házikó

A Kerekerdő Házikó nem vendégháznak indult, hanem egy szerelemprojektnek. Megálmodója, Nyirő Nikolett arra vágyott, hogy maga mögött hagyja a város zajait és merőben új hangokat, színeket, illatokat fedezzen fel az erdő közepén. A kunyhó a slow living mozgalom jegyében született meg, ezért a szálláson nincs internetkapcsolat. Helyette társasjátékokkal, tollassal, slackline-nal, könyvekkel és egy kerti sütögetővel szerelték fel. Ezzel arra ösztönzik a vendégeket, hogy minőségi időt töltsenek el egymással, vegyenek vissza a tempóból és ne foglalkozzanak a külső zavaró tényezőkkel.

Nyitókép: Naphegy Vendégház

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: