5 hollywoodi mozifilm, amiben kulcsfontosságú szerepet játszik az idő

Rachel McAdams mindig időutazó pasit kap?

Szívesen visszarepülnél az időben? Azt kívánod, bárcsak lennél örökké fiatal? Nem vagy ezzel egyedül! Néhány hollywoodi filmrendezőt is komolyan foglalkoztatta az idővel való játék. Összegyűjtöttünk ötöt a legizgalmasabb mozikból!

Éjfélkor Párizsban (2011)

https://www.youtube.com/watch?v=91wGJW7v4dE

Abban mind egyetértünk, hogy Párizs egyszerűen elbűvölő, de ebben a Woody Allen-filmben a város még több varázslatot tartogat! A történetben az írói babérokra törő Gil a francia fővárosba utazik menyasszonyával, Inezzel. Az út alatt nyilvánvalóvá válik, hogy a viszonyuk nem éppen felhőtlen: mindketten mást tartanak fontosnak az életben. Egyik este Gil a macskaköves utcákon andalogva a kapcsolatán rágódik, nem is sejtve, hogy ha éjfélt üt az óra, egy másik korban találja magát. Ha a barátnőjét nem is, az 1920-as éveket nehéz lesz elfelejtenie, az biztos!

Adaline varázslatos élete (2015)

Mit tennél, ha 29 éves korod után egy percet sem öregednél? Elsőre talán szuperül hangzik, de családokat és szerelmeket tehet tönkre az örök fiatalság. A gyönyörű Blake Lively által játszott Adaline élete épp ezért minden, csak nem egyszerű: 80 éve bujkál, hogy megőrizze titkát, amikor elrabolja a szívét a sármos, fiatal Ellis Jones. A szőke szépség tudja, hogy a koruk mindig közéjük fog állni, de belemegy a kapcsolatba. Amikor megismeri a férfi szüleit, váratlan dolog történik: Adaline elképesztően közel kerül ahhoz, hogy lelepleződjön. Nem akarunk spoilerezni, de Blake Lively és Harrison Ford közös jelenetei alatt kis híján lerágtuk a körmünket!

Időről időre (2013)

Van, aki egy céget, egy családi házat vagy néhány bölcs gondolatot, Tim Lake viszont egy elképesztő képességet kapott az apjától. 21 éves korában tudja meg, hogy családjának férfi tagjai képesek az időutazásra. A történelmen ugyan nem változtathat, de a saját életén úgy alakíthat, ahogy csak szeretne! Tim a pillanatok újraélését arra használja fel, hogy megtalálja az igaz szerelmet. Itt jön képbe Rachel McAdams karaktere, aki egy pillantással leveszi a lábáról. Az ismerkedésük és a közös életük során a fiatal férfi az összes ballépésénél visszamegy a múltba, csakhogy az időutazás sem mentheti meg őt és a szeretteit minden egyes csalódástól…

Pillangó-hatás (2004)

https://www.youtube.com/watch?v=bcPWkNY7Iek

Az Ashton Kutcher rajongóknak bizonyára nem kell bemutatni a Pillangó-hatást, ugyanis ez az egyik legismertebb időutazós film. Evan Treborn (Ashton Kutcher) kisiskolásként gyakran került öntudatlan állapotba, ezért a gyerekkora bizonyos időszakaira képtelen visszaemlékezni. Később felnőttként a régi naplói alapján próbálja kideríteni, hogy pontosan mi is történt a múltjában. Ekkor jön rá, hogy képes az időutazásra. Úgy dönt, helyrehozza a tévedéseit, és megmenti a barátait, de idővel kiderül: csak még nagyobb bajba sodorja mindannyiukat.

Az időutazó felesége (2009)

Úgy tűnik, alig akad olyan időutazós film, amiben ne Rachel McAdams lenne a főhős szerelme! Ha nehezen követed az idő kusza szálait, és könnyen elveszel az időutazás ellentmondásaiban, erre a filmre aludnod kell néhányat. Henry genetikai betegsége miatt képes visszatérni a múltba, néha pedig a jövőben találja magát. 30 éves korában megismeri az akkor hatéves Clare-t. Amikor összeházasodnak, a lány huszonkettő, Henry pedig még mindig harminc. Hogy lehet ez? Ha máris elveszítetted a fonalat, nézd meg a filmet!

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: