5 inspiráló életrajzi könyv, amit el kell(ene) olvasnod

A legjobb társak a gőzölgő teád mellé

Mikor úgy érzed, elvesztél az élet útvesztőjében, segíthet, ha mások történeteiből inspirálódsz. Most 5 olyan életrajzi írást ajánlunk, melyből erőt meríthetsz a nehezebb időszakokban és közben még remekül is szórakozhatsz.

Érdekel, hogyan küzdöttek meg a sokszor példaképként emlegetett erős női karakterek az eléjük tornyosuló problémákkal, nehézségekkel? Szeretnéd megtudni, hogy minek köszönhetik a sikerüket? Mai válogatásunkban inspiráló életrajzi könyveket ajánlunk neked, amik hasznos útravalóként szolgálhatnak, ha még keresed a helyed. És miért is ne tennéd? Időnként mindannyian megkérdőjelezzük azt, hogy jó döntéseket hozunk-e, jó irányba tart-e az életünk! Ha tehát gondolatébresztőre, szórakoztató olvasmányra, hasznos tippeket nyújtó igaz történetekre szomjazol, válogass ezek közül:

Michelle Obama: Így lettem
Sophia Loren: Tegnap, ma, holnap
Brigitte Bardot: A küzdelem könnyei
Diane Keaton: Játszd újra, Diane
Ian Kelly – Vivienne Westwood: Vivienne Westwood - A divat provokátora

Michelle Obama: Így lettem (HVG Könyvek, 4900 Ft)

Számodra is nehézséget jelent megtalálni az egyensúlyt a család és a karrier között? Ha igen, olvasd el az Egyesült Államok egykori first ladyjének inspiráló alkotását. A könyvben számos érdekességet találsz a politikusfeleség életéről. Tudtad, hogy Chicago déli részén töltötte gyermekkorát, majd a középiskola elvégzése után a Princeton jogi karán tanult egyetlen fekete bőrű hallgatóként? Később pedig egy hatalmas irodaházban kezdett dolgozni társasági jogászként, itt ismerte meg későbbi férjét, az akkor még joghallgató Barack Obamát.

Michelle kapcsolatuk és házasságuk korai időszakáról is nyíltan ír könyvében. Vajon hogyan egyensúlyozott a karrier és a család között? Milyen viták lángoltak fel köztük férje politikai pályája kezdetén? Az Így lettem bájosan, humorosan, szokatlanul őszintén mesél el bensőséges történeteket az Obama-család magánéletéről, bepillantást engedve a színfalak mögé.

Sophia Loren: Tegnap, ma, holnap (Helikon Kiadó Kft., 3990 Ft)

Elsőre úgy tűnhet, hogy a csodás színésznő magánéletéről mindent tudsz – de ez a könyv biztosan tud neked újat mutatni. Sophia 80. születésnapján döntött úgy, hogy saját szavaival meséli el élete történetét – kezdve nehéz gyermekkorától. Azon túl, hogy az életrajzi mű gyakran humoros őszinteséggel enged bepillantást Loren magánéletébe, a filmvilág számos híres alakjának emberi arcát is megmutatja.

Vajon mi a népszerű és sikeres olasz filmszínésznő életigenlésének titka? Az önéletrajzban erre is fény derül!

Brigitte Bardot: A küzdelem könnyei (Kossuth Kiadó, 3400 Ft)

Az ikonikus Bardot nemcsak egy örökséget, hanem egy mély, személyes érzelmi vallomást tár az olvasó elé. Könyvében a francia színésznő felfedi elszánt, vad énjének döntéseit, amelyek eljuttatták oda, ahonnan képes őszintén visszaemlékezni sztárságának csillogó éveire és az állatokkal kialakított meghitt kapcsolatára.

Úgy gondolja, az állatok mentették meg őt, de elmereng azon is, vajon ő mennyire képes viszonozni ezt a szeretetet, tud-e ugyanolyan védelmet nyújtani számukra?

Diane Keaton: Játszd újra, Diane (Kossuth Kiadó, 2990 Ft)

Az utóbbi időben a divat iránti szenvedélyéről is híressé vált egykori Annie Hall szívszorítóan ír bensőséges magánéletéről, arról, amit az újságok hasábjain nem fedezhetett fel egy rajongója sem. Elgondolkodtató és megható beszámolójában Keaton kitér barátaira, családi kapcsolataira, valamint édesanyjához fűződő viszonyára is.

A színésznő írása egy önismereti gyakorlattal ér fel. Vallomás egy olyan ember tollából, aki tisztában van az értékeivel, és kívül-belül ismeri önmagát.

Ian Kelly – Vivienne Westwood: Vivienne Westwood – A divat provokátora (Európa Könyvkiadó, 4590 Ft)

A félig biográfiai könyvben Kelly nemcsak Westwoodot szólaltatja meg, hanem rengeteg olyan embert is, akik közel álltak a korszakalkotó divattervezőhöz. A  legformabontóbb jelzővel is illetett nő eljutott oda, hogy ma már a brit királyi család tagjai és különböző Hollywoodi hírességek viselik ruháit, a párizsi divathéten pedig az ő bemutatóját övezi a legnagyobb figyelem. Karrierjét még alsós tanítónőként kezdte, első, saját tervezésű ékszereit bolhapiacokon árulta, majd második férjével megvásárolták azt a kis boltot a Kings Road végén, amelyben a mai napig kizárólag Westwood-ruhákat kapni.

Az életrajzi könyv bensőséges képanyagokkal és lehengerlő őszinteséggel tárja az olvasó elé a divatipar nagy ikonjának életútját.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: