5 izgalmas program, amiért nagyon vártuk az őszi Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárt

Könyvmolyok, figyelem! Október 15-18. között ismét az irodalomé lesz a főszerep Budapesten, hiszen a legszigorúbb biztonsági szabályok betartása mellett ismét megrendezik az irodalom szerelmeseinek egyik kedvenc eseményét.

A koronavírus-járvány miatt csak online rendezhették meg a 10. jubileumi Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárt júniusban, október 15-18. között azonban végre ismét igazán közösségi élmény lehet az irodalom szerelmeseinek egyik legkedvesebb ünnepe. A szervezők 60 izgalmas programmal várják az érdeklődőket, melyeket természetesen szigorú biztonsági szabályok (például csökkentett látogatószám és kötelező maszkviselés) betartása mellett tartanak meg. Számos hazai szerző mutatja be az őszi Margón legújabb könyvét, mint például Háy János, Karafiáth Orsolya, Mucsi Zoltán, Nyáry Krisztián, Tisza Kata vagy Závada Pál is. Sőt, online formában több külföldi író is csatlakozik a rendezvény programjához, így találkozhatunk a finn Sofi Oksanennel vagy a svéd Jonas Jonassonnal is. Október 15-én immár 6. alkalommal adták át a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat is, melyet ezúttal Harag Anita kapta a Magvető Kiadó gondozásában megjelent Évszakhoz képest hűvösebb című művéért.

Magvető Könyvkiadó, 2999 Ft

A programokat ezúttal Bereményi Géza és Járai Márk közös estje zárja majd vasárnap 20:30-tól a Várkert Bazár Nagyszínpadán. Összegyűjtöttünk neked 5 előadást, amiért nagyon vártuk az októberi Margó Irodalmi Fesztivált.

Karafiáth Orsolya: Amikor Szécsi Pál a csöveken keresztül üzent – Avagy így tanultuk a szerelmet

Scolar Kiadó, 3999 Ft

Október 9-én a Scolar Kiadó gondozásában jelent meg Karafiáth Orsolya legújabb, Amikor Szécsi Pál a csöveken keresztül üzent – avagy így tanultuk a szerelmet című műve, melyről nem más kérdezi a szerzőt, mint Valuska László, azaz a Margó Irodalmi Fesztivál igazgatója. A bemutatón Jordán Adél színésznő olvas fel részleteket a könyvből és Dobri Dániel kíséretével énekelni is fog.

Mikor? 2020. október. 16. péntek, 18:30
Hol? Várkert Bazár, Kisszínpad

Finy Petra: Bodzaszörp – Mesék nagymamákról és nagypapákról

Manó Könyvek, 3490 Ft

Finy Petra szombat délelőtt mutatja be a Manó Könyvek által kiadott legújabb könyvét, melyben minden mese a nagyszüleink tiszteletére íródott: a kedves történeteket Bogdán Viki illusztrációi varázsolják még szívmelengetőbbé. A szerzővel és Molnár Piroska színművésszel Csapody Kinga beszélget a helyszínen.

Mikor? 2020. október 17. szombat, 11:00
Hol? Várkert Bazár, Kazamataszínpad

Meseország mindenkié

Labrisz Leszbikus Egyesület, 3000 Ft

A Labrisz Leszbikus Egyesület gondozásában megjelent kötet 17 történetet tartalmaz, melyek ismert klasszikusok és népmesék átiratai olyan szereplők felvonultatásával, akik különböző kisebbségi, hátrányos helyzetű csoportok tagjai. Így olvashatunk például mozgássérült, örökbefogadott, roma vagy LMBTQ főhősökről is. A Margó Irodalmi Fesztivál eseményén Szekeres Nikoletta (HUBBY elnöke) moderálásával Kiss Judit Ágnes (szerző), Gangl Eszter (szerző), Botzheim György (tanító), Nagy Boldizsár (szerkesztő), Bódis Kriszta (író) és Rédai Dorottya (projektvezető) vesz részt.

Mikor? 2020. október 17. szombat, 12:30
Hol? Várkert Bazár, Nagyszínpad

Benedek Ágota: Rumbarumbamm – Ez egy kibaszott karanténnapló

Libri Könyvkiadó, 3999 Ft

Önterápiás céllal kezdett el blogot vezetni márciusban a forgatókönyvírással foglalkozó Benedek Ágota, ám a szókimondóan vicces bejegyzései olyan sikeresek lettek, hogy a Libri Könyvkiadó Rumbarumbamm – Ez egy kibaszott karanténnapló címmel október 6-án meg is jelentette azt. A magyar Bridget Jonesként, Lena Dunhamként vagy Fleabagként emlegetett szerzőt Ott Anna kérdezi a Margón.

Mikor? 2020. október 17. szombat, 14:00
Hol? Várkert Bazár, Kazamataszínpad

Mörk Leonóra: A herceg és a lányka

Jaffa Kiadó, 3499 Ft

A Jaffa Kiadónál jelent meg Mörk Leonóra térben és időben két szálon futó regénye: A herceg és a lányka eseményei egyrészt 2019-ben, Budapesten, másrészt 1800-ban, Poroszországban zajlanak. A Beethoven zenéjével átszőtt könyvről az írónő Novotny Annával és Czeiszing Miklóssal, a Német Turisztikai Hivatal képviselőjével beszélget szombaton.

Hol? Várkert Bazár, Kisszínpad
Mikor? 2020. október 17. szombat, 18:30

Nyitókép: Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: