5 közhelyes randizással kapcsolatos tanács, amit nem biztos, hogy meg kell fogadnod

Az első randi előtt önfejlesztő könyveket és magazinokat bújsz, hogy minden flottul menjen az ismerkedés alatt? A barátok és a családtagok is elhalmoznak szuper tanácsokkal? Légy óvatos, nem biztos, hogy mindegyiket készpénznek kell venned!

Néhány tanács és bátorítás persze jól jön mielőtt találkoznál a régóta kiszemelt pasival, de azért ne vedd mindegyiket túl komolyan. A legtöbb ugyanis csak személyes véleményen és tapasztalaton alapul, és egyáltalán nem biztos, hogy nálad is működni fognak. Következzen 5 olyan tanács, amelynek igazából semmilyen valóságalapja nincs:

1. Abban a pillanatban tudni fogod, hogy az igazival találkozol

Biztosan te is hallottad már ezt a mondatot, ha személy szerint nem is neked tanácsolták, de romantikus filmekben is gyakran látjuk a jelenetet a varázslatos” pillanatról, amikor két ember egymás tekintetéből tudja, számára a másik az igazi. Egy kutatás viszont cáfolja ezt: bár sokan azt állítják, szerelembe estek első látásra, amit valójában éreznek az egyfajta fizikai vonzalom.

2. Ha komolyan érdekel a pasi, akkor játszd az elérhetetlent!

Sok párkapcsolati témájú könyvben tanácsolják azt, hogy nőként játszd az elérhetetlent, mert a férfiaknak mindig az a valaki kell, akit nehezen kapnak meg. Ha hív, ne vedd fel rögtön a telefont, ha találkozni akar veled, mondd azt, hogy nagyon elfoglalt vagy. Te is sokszor hallottad már ezeket a tippeket, igaz? Egy kutatásból kiderült, hogy sokkal jobban vonzódunk azokhoz a személyekhez, akik megválogatják a randipartnereiket. De ez még nem jelenti azt, hogy a férfiak jobban vonzódnak azokhoz a nőkhöz, akik nem kedvelik őket! Azzal, hogy az elérhetetlent játszod, könnyen az ellenkezőjét érheted el annak, amit szeretnél és azt üzened, hogy egyáltalán nem kedveled a másikat. A legjobb stratégia az, ha nem akarsz teljesen elérhetetlennek tűnni és finoman kinyilvánítod az érdeklődésedet.

3. Fókuszálj arra, hogy te legyél számára a tökéletes, egészen addig, amíg be nem cserkészted

Megfigyelni a másik reakcióit, hogy mi az, ami igazán bejön neki, majd alkalmazkodni az elképzeléseihez egészen addig, amíg komoly kapcsolat alakul ki. Így elsőre ez egy egész jó stratégiának tűnhet, hosszú távon azonban egyáltalán nem az. Persze, számít az első benyomás és nem lehet már rögtön az elején túl nyitottnak lenni, de azért arra is figyelj, hogy ne menj túl messzire. Vannak, akik azt tanácsolják, hogy néhány személyes infót inkább titkolj el a pasi elől még az elején, egészen addig, amíg őrülten beléd nem szeret. De azzal, hogy már az ismerkedésnél nem vagy teljesen őszinte, ne reméld, hogy hosszú távú lesz a kapcsolat.

4. Az ellentétek vonzzák egymást

Előfordulhat, hogy sokkal vonzóbbnak tartasz olyasvalakit, aki a szöges ellentéted. Te például visszafogott és konzervatív típus vagy, és vonzanak az olyan férfiak, akik sokkal spontánabbak mint te. Vagy az is lehet, hogy imádsz álmodozni, ezért úgy gondolod, hogy egy olyan párra van szükséged, aki racionális és a földön tart. A végzetes vonzerőkkel kapcsolatos kutatások szerint viszont hosszú távon nem biztos, hogy ezek az ellentétek nem vezetnek súrlódásokhoz.

5. Az online randiappokon csak hazug és fura emberekkel fogsz találkozni

Sokan azt hiszik, hogy az online társkeresőkön a legtöbben hazudnak (például a súlyukról vagy az életkorukról). Ennek ellenére a kutatások azt bizonyítják, hogy a szélsőséges hazugságok ritkák az online társkeresőkön, mivel az, aki komoly kapcsolatot szeretne, tudja, hogy az első személyes találkozó alkalmával úgyis mindenre fény derül. Egy másik sztereotípia szerint, csak azok az emberek randiznak online, akik elképesztően reménytelenek. Egy kutatásból viszont azt derült ki, hogy semmilyen személyiségbeli különbség nincs azok között, akik az online randizást választják és azok között, akik offline ismerkednek. Sőt, egy tanulmány szerint azok az emberek, akik online találkoztak házastársaikkal, valószínűleg magasabb társadalmi-gazdasági státusszal rendelkeznek, mint azok, akik offline.

Nyitókép: Jonathan J. Castellon/Unsplash

(psychologytoday.com)

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: