5 kihagyhatatlan kutyás film, amelynek főhősei örökre belopták magukat a szívünkbe

Nem bírsz kutyák nélkül élni? Teljesen átérezzük a helyzetedet. Nincs is jobb érzés, mint egy puha bundába beleborulni. A kutyád mindig megért téged, és még a legrosszabb napjaidon is képes tekintetével felvidítani a szívedet.

Úgy tartják, a kutyák ugyanabban a műhelyben készültek, mint az emberek, és ezzel mi mélyen egyetértünk, sőt. A kutyák életünk fontos részei, nemcsak meghosszabbítják azt, de bökdöső orruk mögött önzetlenségre, bátorságra, és szeretetre találunk. Nem véletlen az emberek kötődése az egyetlen olyan emlőshöz, amely tudományos nevében is kivívta a familiaris, vagyis családhoz tartozó jelzőt. A filmtörténelemben számos alkotás készült négylábú kedvencekkel, amelyek a mai napig érvényesek, aktuálisak és szívünkhöz szólnak.

 Pongó és Perdita

 

Nincs olyan ember a Földön, aki ne ismerné a Disney több mint három évtizeddel ezelőtt megjelent animációs filmjének, majd később élőszereplős filmjének, a 101 kiskutyának a főszereplőit: Pongót és Perditát. Az 1961-ben bemutatott rajzfilm Dodie Smith öt évvel korábbi azonos című regényét vitte vászonra. Szörnyella de Frász, aki hófehér pöttyös bundára vágyik alattomos tervével zilálja szét a romantikus történetet. Aki pedig Pongo és Perdita kalandjai alapján ítélné meg a fajtát, jól teszi. Ez az ősi kutyafajta, amely már a fáraókat is szolgálta, akárcsak a filmben, a való életben is rendkívül családcentrikus és bátor fajta. Sztenderdjét 1882-ben állították fel és azóta is az amerikai tűzoltók kabalaállata. 

Rin Tin Tin

Az eredeti, 1954 ben debütált klasszikus történetet feldolgozó, amerikai gyermeksorozatban Rin Tin Tin a kölyök németjuhász több mint 160 epizódon keresztül kötötte televízió elé emberek millióit. A 2007-es családi vígjátékká szelidített adaptációban senkinek nem kell háborús jelenetekre számítania, annál inkább jól felépített cselekményű, humoros jelenetekre. RinTinTin életében 27 további Hollywoodi produkcióban nyújtott még alakítást, így néhány velőscsont mellett kiérdemelt csillagot kapott a Hollywoodi hírességek sétányán is. A németjuhász az egyik legbarátságosabb és tanulékonyabb fajta, amelynek első példányát 1899-ben a Német Császárság lovassági kapitánya törzskönyvezett. Van szerencsém egy háztartásban élni Hugo nevű németjuhászunkkal, aki gyermekeim legnagyobb játszótársa.

Lassie

Az angol regényíró, Erik Knight 1940-es könyvében írta meg azt a csodálatos utazást, amelyben Lassie a hosszúszőrű skót juhászkutya az elemekkel és pórázokkal dacolva, életét kockáztatva tér vissza gazdájához. Tegye fel a kezét, aki kibírta sírás nélkül a kis joe és Lassie lojalitásról és bátorságról szóló történetét. Valahol a szívünk mélyén mindannyian vágyunk egy ilyen bundás barátra, aki minden nap vár minket az iskola előtt. Lassie 9 filmet és számtalan tévésorozatot tudhat a háta mögött nem meglepetés hát, hogy ikonná vált. A csillogó szőrű collie számtalan könyvnek és játéknak volt ihletője. Ez a már Kr.e. 50-ben is ismert fajta azonban csodálatos kitartása és lojalitása mellett folyamatos törődést és szoros kapcsolatot igényel, ezért csak azoknak ajánljuk, akik nem restek megosztani kanapéjukat ezzel a kedves szőrmókkal.

Milo

A szívem csücske a kis izgága Jack Russell. És mivel nekem is van egy otthon belőle, nem hagyhattam ki a válogatásból a Maszk négylábú sztárját. Stanley Ipkiss egy rejtélyes maszk megtalálása után bonyolódik életét fenekestül felforgató kalandokba, amelyben hű társa és megmentője Milo. A kalandokból pedig, ahogy a valóságban sem, egy Jack Russel nem fog kimaradni. Óriási fordulat, amikor Milora rákerül a „woodoo” maszk ami kihozza a legrosszabb énjét. Én teljes foxiőrült vagyok, így nem lepett meg az alakítása, de a fajta felfokozott hangulata sokaknak okozhat meglepődést. A rugólábú rókavadászt Jack Russell angol plébánosnak köszönhetjük. A fajta megosztó, makacs bohókás és semmilyen félelmet nem ismer.

Hacsikó

Hacsi, a leghűségesebb barát című filmmel írta be magát örökre a szívünkbe. A 2009-ben bemutatott filmdráma a legszőrösszívűbb filmkritikusokat is lélegzet nélkül hagyta, hiszen a film alapjául szolgáló történet igaz. Hachiko 1923-ban született Odate tartományban A Tokyoi egyetem tanára, mivel nyolcadikként született az alomban a Hachiko, azaz Nyolcaska nevet adta neki, és az évek során életre szóló kötelék alakult ki közöttük. A szívszorító krónikában Hacsi az akita, gazdája halálát követően még kilenc éven keresztül várta őt a vasútállomáson ugyanabban az időpontban. Örök álomra is ott, az állomáson hajtotta fejét. Önzetlenségéért, feltétlen szeretetéért szobrot állítottak neki, halálának napja, március 8-a pedig tisztelére, nemzeti gyásznap.

Forrás: GoodHouseKeeping
Nyitó: Sajtóklub

Ha tetszett a cikkünk, ajánluk ezeket is:

Legnépszerűbb cikkek: