5 koncert, amelyekről ne maradj le áprilisban

Nyit a Budapest Park, jön Slash és közeleg a Nemzetközi Jazznap is – és ez még korántsem minden abból a színes koncertpalettából, amit a hónap második fele kínál!

Bár még messze van a nyár és a fesztiválszezon, az április is zenei programok színes palettájával kényeztet minket. Cikkünk születésekor már azt mondhatjuk, hogy órákon belül az MVM Dome színpadára lép egy igazi világsztár, miközben egyik kedvenc fővárosi bulihelyünk nyitóhétvégéje is közeleg. Veszprémben és egy pesti klubban legendás dalok csendülnek fel, miközben a jazz szerelmesei is ünnepléshez készülődhetnek. Nem csigázunk tovább: jöjjön öt olyan áprilisi koncert, amelyeket szerintünk mindenképp érdemes felírni a naptáradba.

1. Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators: MVM Dome, április 19.

Slash egy ikon, egy felülmúlhatatlan gitáros legenda. Ugye, erről téged sem kell meggyőznünk? Ha voltál már Guns N’ Roses-koncerten, akkor azért tudod, ha pedig még nem hallottad élőben, biztosan rongyosra hallgattad a CD-ket, amelyeken ő gitározik. Élőben legközelebb az MVM Dome-ban lesz lehetőséged látni-hallani: Myles Kennedy és a The Conspirators oldalán tér vissza Budapestre, április 19-én este, 2022-es 4 című albumuk dalaival, de mi biztosak vagyunk benne, hogy korábbi nagy kedvencek is felcsendülnek majd. Ha sietsz, még odaérsz!

2. Blahalouisiana koncerttel nyit a Budapest Park: április 25.

A hamarosan újranyitó Budapest Park első fellépője nem más, mint a Blahalouisiana, akik olyan slágereikkel vésték nevüket a szívünkbe, mint a Szeressetek, Túl távol, elég közel, Szívemet kitépted. Schoblocher Barbiék ezer százalék, hogy begyújtják a rakétákat április 25-én a Park színpadán. Ha nem akarsz lemaradni az év első – egészen elképesztőnek ígérkező – szabadtéri megabulijáról, akkor írd be a naptáradba már most a Budapest Park nyitókoncertjét, főszerepben a Blahalouisianával. 

3. A Queen legnagyobb slágerei a Backstage Pubban: április 26.

Ha mindig magával ragad a Don’t Stop Me Now, elvarázsol a Somebody to Love, végigugrálod a Hammer To Fallt és a Breakthrut, és minden vágyad, hogy élőben is hallhasd egyszer a Bohemian Rhapsody-t, akkor a diagnózis: te egy igazi Queen rajongó vagy. Kezelési javaslatunk nem más, mint a zeneterápia: az otthoni zenehallgatást egészítsd ki egy páratlan élő rockzenei élménnyel, amit az itthoni és külföldi színpadokon is ismert (most épp Dubajból hazatérő) Crazy Little Queen zenekar biztosít számodra. Add át magad a legnagyobb Queen slágerek varázsának, és élvezd a felejthetetlen koncertélményt!

4. Neoton Família Veszprémben: április 27.

Santa Maria, Pago Pago, 220 felett, Don Quijote, Holnap hajnalig, Nyár van. Ha a Neoton Família nevét hallod, már sorolod is a legismertebb dalaikat, ugye? Akkor április 27-én vedd Veszprém felé az irányt, ahol egy szuperkoncert keretében a legnagyobb Neoton-slágerekre bulizhatsz. Vár egy koncert, ahol a közönségben biztosan lesznek kicsik, nagyok, fiatalok és örök fiatalok, hiszen a magyar zenei életben a Neoton az egyik olyan szereplő, akiknek a dalait az ovisok vagy a kisiskolások épp úgy ismerik, mint a nagyszüleik. Meglepő? Ha belenézel néhány koncertfelvételbe, aligha: Csepregi Éva és a zenekar ma is szuper formában van, slágereik pedig igazi örökzöldek.

5. Nemzetközi Jazznap – egy este, három koncert a MüPában: április 30.

A Nemzetközi Jazznap alkalmából nem is egy, hanem mindjárt három szuper programot ajánlunk a MüPában. 17:30 és 20:00 közt a Jazz Showcase szakmai- és közönségdíjas fiatal zenekarai, a Koncz Kriszta Group és az Intergeese lépnek fel a Fesztivál Színházban. Este nyolctól pedig az acappella jazz műfajának első számú hazai vegyes csapatáé, a Jazzationé a színpad, akik a jazz aranykorának évtizedeit és a „jazzbárónő”, Pannonica Rothschild kalandos történetét megidézve hívnak zenei időutazásra

Fotó: Astarot/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: