5 könnyed nyári olvasmány, amit mindenképp pakolj be a strandtáskádba

Alig várod, hogy a vízparton pihenj, és a kellemes árnyékot nyújtó napernyő alatt belemerülj egy izgalmas regénybe? Ajánlunk 5 könyvújdonságot a nyárra, amit ne felejts otthon, ha vakációzni indulsz.

Ismerős az érzés, amikor hullafáradtan hazaesel, és bár kedved lenne, de semmi energiád nincs olvasni? Vagy éppen elszánt vagy és nekiugrasz, de a harmadik oldalnál már bele is alszol a történetbe? Bizony, sokan vagyunk így ezzel. A nyaralás azonban a legtökéletesebb lehetőség az olvasásra, hiszen nem kell rohannod, nem feszélyez semmi. Válassz könnyed, de elgondolkodtató történetet, amit ki sem lehet majd venni a kezedből.

Jenny Mollen: A lájkok városa

jenny Mollen: A lájkok városa, 21.szazadkiado.hu, 4492 Ft.

Meg és családja nemrég költöztek Los Angelesből New Yorkba, és a gyerekek előtt szövegíróként dolgozó Meg elveszettnek és haszontalannak érzi magát az új városban. Miután felvilágosítják, hogy a gyerekeinek semmi esélye a sikeres életre magániskola nélkül, találkozik Daphnéval, a hihetetlenül stílusos, humoros és profi anyainfluencerrel, akinek ráadásul megvannak a kapcsolatai az áhított iskolához. A nő szokatlanul élénk érdeklődést tanúsít felé, ami hízeleg a háziasszony- és anyukaszerepbe kissé belefásult, barátok nélkül tengődő Megnek. Majd hamarosan azon kapja magát, hogy minden szabad percét Daphnéval és annak előkelő társaságával tölti, végül pedig már maga is több tízezer fős követőbázist épít az Instagramon. De összeegyeztethető-e az influencer karrier és a család? Ott tudunk-e lenni valahol 100 százalékosan, ha közben fél szemmel folyton a telefonunkat kukkoljuk? Megéri-e a virtuális csillogásért és hírnévért feladni a valódi és mély emberi kapcsolatainkat? A humorral erőteljesen átszőtt írás igazi görbe tükröt mutat a közösségi média hatására eltorzult világunknak, és jeles képviselőinek. Nem tévedünk nagyot, ha azt gondoljuk, hogy a te környezetedben is él (legalább) egy Meg, ugye?

Mörk Leonóra: Szentjánosfű

Mörk Leonóra: Szentjánosfű, jaffa.hu, 3999 Ft.

A Nők Lapja egykori újságírójaként, szerkesztőjeként dolgozó Mörk Leonóra legújabb regénye, ismét egy izgalmas olvasmány. A holland aranykor idején játszódó Szentjánosfű, már a tizenegyedik könyve. A történet 1634-ben, Hollandiában játszódik. A távoli fríz sziget, Vlieland lakói a nyári napforduló megünneplésére készülődnek. Itt találkozik a szentivánéji forgatagban a fiatal lány, Aelke, és Johannes, a festő, aki egy gyerekkori súlyos betegség miatt csak úgy szignálja a képeit: a néma Jan. Mire eljön a hajnal, a lány megtanulja, hogy beszélni lehet szavak nélkül is, ahogyan hallani sem csak a fülével hall az ember. Ám a fiút Amszterdamba, majd Londonba szólítja a munkája, és mire visszatér a szigetre, Aelke már egy gazdag nemesúr felesége. A leányt férje egy várárokkal körülvett, régi udvarházba viszi haza, ahol fenyegető portrék függnek a falon, és ahol a személyzeten kívül nem lakik más, csak a férfi zárkózott édesanyja. Aelke maga is súlyos titkokat őriz, és ha boldogulni akar új környezetében, nagyon hamar fel kell nőnie. Amikor a véletlen újra összehozza Jannal, a lányban felébred a gyanú, hogy a sorsát ismeretlen erők alakítják. De ki lehet az, aki átvette az irányítást az élete fölött?

Carley Fortune: Minden elmúlt nyár

Carley Fortune: Minden elmúlt nyár, agavekonyvek.hu, 3584 Ft.

Azt mondják, ha egyszer felnősz, sosem mehetsz igazán haza többé. Persephone Fraser számára ez túlságosan is igaznak bizonyul, mivel egy évtizeddel ezelőtt elkövette élete legnagyobb hibáját. Gyermekkora ragyogó nyarainak helyszínét egy stílusos lakásra cserélte a nagyvárosban, ahol bár társasági életet él, és rendszeresen találkozgat az új barátaival, mégis mindenkit biztos távolságban tart a szívétől. Egészen addig a telefonhívásig, ami hirtelen visszarepíti őt Barry’s Bay-be és Sam Florek bűvkörébe. Ő az a férfi, akiről gyerekként sosem gondolta volna, hogy nélküle kell leélnie az életét.
Hat nyáron át, a vízparton töltött lusta délutánokon, a forró nyári éjszakákon, amikor a fiú családjának éttermében güriztek, és a közös olvasgatások alkalmával, elválaszthatatlanok voltak egymástól. Barátságukból pedig valami csodálatos született, mielőtt az egész látványosan a darabjaira hullott volna. A hat évet és egy hétvégét felölelő Minden elmúlt nyár elsöprő erejű történet a szerelemről, valamint az emberekről és döntésekről, amelyek örökre megváltoztatják az életünket. Mit gondolsz, készen állsz a történetre?

Véronique Mougin: Ahol a tű átfér

Veronique Mougin: Ahol a tű átfér, 21.szazadkiado.hu, 3743 Ft.

Tomi tizennégy éves. Makacs, éles eszű, lázadó szellemű és huncut. Amikor felmászik kedvenc fája tetejére, lányokról fantáziál, és mindarról, amit el fog érni a jövőben. Zsidó lévén deportálják az édesapjával és a legjobb barátjával együtt. Hogy mentse az életét, azt állítja, ért a szabómesterséghez, ettől kezdve a csíkos rabruhákat kell megfoltoznia. Ami blöffnek indult, szerelem lesz első látásra: Tomi rájön, egyszerűen imád varrni, és ez a hivatás jelenti számára a kiutat. Az Ahol a tű átfér szinte hihetetlen, mégis igaz történet, amely a koncentrációs tábortól a francia haute couture szédítő csúcsáig, egy ragyogó jövő felé ível, miközben bemutat egy regényes életpályát, egy végletes fordulatokkal teli sorsot. Kegyetlen őszinteséggel megírt, hihetetlen igaz történetet, amely megmutat egy olyan fájdalmakkal és csodákkal teli életet, amelyet csak a 20. század képes produkálni.

Vidéki Herceg: Madárkák

Vidéki Herceg: Madárkák, konyv.guru/ libri.hu, 3395 Ft.

Elég sokat elárul a könyvről, hogy a hangulatát A szürke ötven árnyalata és az Amerikai pite című kultikus filmek „közös gyerekének” titulálják. Ebből logikusan következik, hogy a könyvet erősen áthatja az erotika, és nem mentes a trágár kifejezésektől sem. A Madárkák-ban egy erdélyi magyar srác bizarr és kicsit sem hétköznapi, humoros és romantikus történeteibe nyerhetsz bepillantást. Többek között olyan élethelyzetekbe csöppenhetsz, amelyben megtudhatod, hogyan reagál a férfi, aki először találkozik személyesen barátnője szeretőjével, azaz a könyv főszereplőjével. De lelki mélységekbe is lehúz, ahol átélheted a szerelmi csalódás és fájdalom szinte minden fokozatát. Ha éppen szingli vagy, de nyitott egy új kapcsolatra, akár kész arra, hogy a nyaralás ideje alatt is bármi megtörténhet, akkor ezt a könyvet inkább a vakációd végére hagyd.

Fotó: Momo productions/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: