5 könyv, amit el kell(ene) olvasnod februárban

Könyvajánlónk az utolsó téli hónapra

A polcodon ott sorakoznak a már elolvasott könyvek, és nincs ötleted, mit szerezz be legközelebb? Ebben a hónapban is van jó pár olyan újdonság, amit mindenképpen érdemes elolvasnod!

Lucy Dillon: Minden vágyam
Cristina Alger: A bankár felesége
Matt Richards, Mark Langthorne: Bohém rapszódia
Kath Stathers: Bakancslista – Vad tájakon
Anna Starmer: Színes otthon

Lucy Dillon: Minden vágyam (General Press Kft., 3990 Ft)

Caitlin házassága romokban hever, a férje, Patrick elköltözik, a nő önbizalma megrendül. A ház, amiben eddig éltek szintén omladozik, a plafonja megadta magát. A nő jövője bizonytalan. Ráadásul a négyéves kislánya, Nancy, aki eddig mindenhol és mindenkor csacsogott, egyszer csak elhatározza: többet nem szólal meg. Nancy nagynénje, a nemrégiben megözvegyült Eva csupán a két rakoncátlan kutyájával osztja meg az otthonát. Eva álmait teljesen összetörte férje korai halála, a közös életük élvezése helyett most egy híres színész memoárjait kell rendezgetnie – csakhogy a férfi naplójának olvasása közben olyan felfedezést tesz, amely az egész addigi életét felforgatja. Amikor egy nap Nancy odaköltözik hozzá, még jobban összekuszálódnak a szálak…

Megjelenés: 2019.02.07.

Cristina Alger: A bankár felesége (21. század Kiadó, 3690 Ft)

Krimirajongóknak kötelező olvasmány Cristina Alger izgalmas kötete! Annabel férje, Matthew nemrég vesztette életét egy repülőgép-szerencsétlenségben. De valóban baleset történt, vagy inkább valami más áll a tragédia hátterében? Közben Marina egy óriási banki visszaélés feltárására kap megbízást a főnökétől, akit nem sokkal ezután holtan találnak az otthonában. Meggyilkolták. A két nő úgy dönt, nyomozásba kezdenek, hogy kiderítsék az igazságot. Vajon mi állhat a halálesetek hátterében? Miért kellett ennek a két férfinak így eltűnnie?

Megjelenés: 2019.02.20.

Matt Richards, Mark Langthorne: Bohém rapszódia – Freddie Mercury élete, halála és öröksége (Könyvmolyképző Kiadó, 3990 Ft)

A tavaly mozikba került Bohém Rapszódia című film vegyes kritikákat kapott – a szakmai elismerés mégsem maradt el: az alkotást Oscar-díjra is jelölték a Legjobb film kategóriában. Úgy tűnik, Freddie élete nemcsak a filmkészítőket inspirálta, a februárban megjelenő könyvújdonságban nagyon sok új információt megtudhatsz a világ egyik legmegragadóbb rocksztárjáról. A Bohém rapszódia átfogó életrajz Mercury-ról privát fotókkal és interjúkkal. A könyv rengeteg, korábban ismeretlen, megdöbbentő tényt közöl az énekesről, megrendítő részletekkel számol be a férfi szerelmi életéről, és természetesen a betegségéről. Olyan emberek szólalnak meg, akik a frontember legközelebbi barátai voltak élete utolsó éveiben.

Megjelenés: 2019.02.10.

Kath Stathers: Bakancslista – Vad tájakon (Scolar Kiadó Kft., 7490 Ft)

Ha útnak indulnál, de nem tudod, merre menj, ez az összeállítás ideális lehet számodra! A könyv 1000 hihetetlen természeti csodát mutat be a Föld valamennyi kontinenséről. A gyönyörű fotók mellett hasznos információkkal lát el arra vonatkozóan, hogyan védheted a környezeted, és tájékoztat a vadon élő állatok viselkedéséről is. A sorok arra biztatnak, hogy az életkorodtól függetlenül merj olyan dolgokat tenni, amelyeket mindig is szerettél volna, de eddig még nem nyílt rá alkalmad. Bálnales a Csendes-óceánnál? Búvárkodás Ausztráliában? Találkozás francia vadlovakkal? Csatlakozz ismert természetvédelmi projektekhez, és éld át azokat az izgalmas kalandokat, amelyek ott sorakoznak a bakancslistádon – vagy bővítsd a felsorolást!

Megjelenés: 2019.02.08.

Anna Starmer: Színes otthon (Scolar Kiadó Kft., 6999 Ft)

Lakásátalakítás előtt állsz? Fejlesztenéd a kreativitásod? Ebben a könyvben az ismert lakberendezési és divatszakértő, Anna Starmer osztja meg a színek iránti rajongását, és abban is segítséget nyújt, hogy hogyan tedd még otthonosabbá a lakásod belső tereit. Pompás fotók segítségével ad útmutatást, hogy miként töltheted meg a környezetedet inspiráló színekkel. Mellékletként színmintafüzetet is kapsz, amely eligazít a fények, tónusok, textúrák és felületek világában. Valld be, hogy megjött a kedved a felújításhoz!

Megjelenés: 2019.02.08.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: