Könyvajánló: 5 szuper könyv, amelyek segíthetnek betartani az újévi fogadalmakat

Sokan azért nem fogadnak meg semmit az új év első napján, mert képtelenek betartani. De mi lenne, ha most változtatnál, és egy könyvet hívnál segítségül a fogadalmakhoz?

Azzal a ténnyel valószínűleg senki nem vitatkozik, hogy olvasni az egyik legjobb dolog a világon. És azt is tudjuk, hogy az új év első napján hajlamosak vagyunk elragadtatni magunkat, és olyan dolgokat is megfogadni, amelyeket nem tudunk betartani. De nem tudjuk, vagy nem akarjuk? A dolgok többsége fejben dől el, és igen, a körülmények sokszor nem ideálisak a változáshoz. De mi lenne, ha idén nem kifogásokat keresnél, hanem a fogadalmaid mellé egy könyvet, ami segíthet? Ez a könyvajánló pontosan azért született, hogy ebben segítsünk neked.

Megan Logan: Szeresd magad!

Megan Logan: Szeresd magad!, jaffa.hu, 3599 Ft.

Az „idén végre lefogyok” mellett a „több időt fogok magamra szánni” a leggyakoribb fogadalom, és gyanítom, hogy nem csak az én ismeretségi körömben. Bármilyen furcsa, mindig a magunkra fordítható időből veszünk el olyan dolgok, ügyek vagy személyek érdekében, akikről vagy amelyekről hamar kiderül, hogy csak időpocsékolás volt. Idén legyen ez tényleg másképp! A saját filmednek ne csak a főszereplője, a rendezője is legyél! Indulj el az önelfogadáshoz vezető úton! Nőként manapság mindannyian küzdünk azzal, hogy egyensúlyt teremtsünk a különböző szerepeink között. Egyszerre akarunk helytállni otthon és a munkahelyünkön, ápolni a kapcsolatainkat és megoldani a feladatainkat. De mikor gondolunk önmagunkra? Ráébredünk-e arra, hogy először saját magunkkal kell törődnünk, mert anélkül másokon sem tudunk segíteni? Hogy ha nem szeretjük önmagunkat, másokat sem tudunk jól szeretni? Vedd a kezedbe ezt a hasznos olvasmányt, és fedezd fel, mennyi szeretnivaló van benned! A könyv segítségével megtanulhatod, mit jelent megismerni és megszeretni önmagadat, és olyan gyakorlatokat próbálhatsz ki, amelyeknek köszönhetően fejlődésnek indul az önbizalmad, és jobbá válnak az emberi kapcsolataid. Nem hangzik rosszul, ugye?

Paul Jaminet, Shou Ching Jaminet: Tökéletes Egészség Diéta

Paul Jaminet, Shou-Ching Jaminet: Tökéletes Egészség Diéta, jaffa.hu, 3999 Ft.

És akkor itt az újévi fogadalmak listavezetője, a fogyás. Mielőtt ismét nekivágnál egy új diétának, amiről a neten olvastál, vagy hirdetésekben ajnározzák, gondold végig, hogy eddig vajon miért nem sikerült. Biztos, hogy a számodra legjobb módszerrel próbálkoztál eddig? Nem viccelek, ismerek olyan nőt, aki képes velem vitát nyitni arról, hogy az 1200 kalória mindegy, hogy miből áll össze, mert a lényeg a számokban rejlik. Ha sok kudarcon vagy már túl a fogyást illetően, akkor mindenképpen ajánlom a Tökéletes Egészség Diéta könyvet, aminek a címe tulajdonképpen le is rántja a leplet a lényegről. Mert egészség nélkül nem lehet tökéletes egyik diéta sem. A két szerző hosszú évekig sikertelenül küzdött krónikus betegséggel, ennek kapcsán mindkettőjük érdeklődése az egészséges táplálkozás felé fordult. Öt éven át tartó kutatásaik eredményei gyökeresen megváltoztatták az életüket. A könyvben a tudós házaspár közérthető, világos stílusban magyarázza el, hogy tápanyagban szegény, toxikus étrendünk miként kezdi ki szervezetünket, illetve megtudhatjuk, hogyan nyerhetjük vissza egészségünket és érhetünk el tartós testsúlycsökkenést táplálkozási szokásaink optimalizálásával, méregtelenítő és immunerősítő étrenddel. Hosszútávban gondolkodj, és ne önsanyargatással akarj pár hét alatt megszabadulni az évek óta cipelt plusz kilóidtól. A könyv segítségével megértheted a lényeget, hogy jövőre a fogyás már ne szerepeljen a fogadalmaid listáján.

Tomán Szabina: Siker a mosoly mögött

Tomán Szabina: Siker a mosoly mögött, athenaeum.hu, 14990 Ft.

A kudarcaink mögött sokszor az áll a háttérben, hogy nem a megfelelő munkát, vagy nem a megfelelő helyen végezzük. Az életünk nagy része munkával telik, ezért is különösen fontos, hogy jól érezzük magunkat a munkahelyünkön, és örömünket leljük abban, amit csinálunk. Ha sok stressz ér és a negatív hatások a mindennapokat is megkeserítik, az frusztráltsághoz és betegségekhez is vezethet. Az egykori sikeres modell, ma már elismert üzletasszony, Tomán Szabina könyve óriási segítség abban, hogy megtaláld az egyensúlyt az életedben. „A könyv írásakor lehetőségem nyílt arra, hogy megálljak, végiggondoljam, honnan jövök, mit hozok, mi áll mögöttem, mire jöttem rá, mit tanultam. Utam során nekem is mindig segített, ha beszélgettem, találkoztam olyan nőkkel, akik meséltek magukról és a tapasztalataikról. Megosztották velem mindazt, amit ők már tudnak, értenek a világból és magukról. Nekem is sokat jelent, hogy ezekből az élményekből inspirálódhatok és erőt meríthetek. Biztos vagyok benne, hogy ha elolvasod mindazt, amit ebben a könyvben összegyűjtöttünk szakértőtársaim segítségével, hasznosnak találod majd” – fogalmazott Szabina. Senki sem születik üzletasszonynak, így ne érezd magad kellemetlenül, ha elkel a segítség a sikerhez vezető úton. Bónuszként pedig fenséges és természetesen egészséges recepteket is találsz ebben a gyönyörű albumban.

Patrick McKeown: Gyógyító légzés

Patrick McKeown: Gyógyító légzés, jaffa.hu, 3599 Ft.

Elsőre úgy tűnhet, hogy ez a könyv elírás, és véletlenül került az összeállításba. De nem, nagyon tudatosan kapott itt helyet. Bár ezen nem szoktunk gondolkodni, mivel az életünk része, hogy lélegzünk, nem is különösebben foglalkozunk vele. Pedig az egészséges, harmonikus és kiegyensúlyozott élethez elengedhetetlen az, hogy jól vegyük a levegőt. Elismerem, ha ez üres frázisnak tűnik, de én például már a felnőttkorba lépve, egy jóga órán tudtam meg, hogy rosszul veszem a levegőt. S hogy miért van ennek nagyobb jelentősége, mint amit tulajdonítunk neki? Mert ha nem jól vesszük a levegőt, az megzavarja a biokémiánkat, megvonja a testtől az éltető oxigént, és olyan panaszok kialakulásához vezethet, mint a szorongás, az asztma, a szénanátha, a magas vérnyomás, az álmatlanság, a pánikrohamok, a horkolás és az alvási apnoé.

A könyv célja, hogy tudományos alapokon nyugvó légző gyakorlatok, valamint az étrend és az életmód változtatására vonatkozó egyszerű irányelvek segítségével megelőzhessük vagy csökkenteni tudjuk ezeket a panaszokat. Ehhez azonban fontos tisztában lennünk vele, hogyan is lélegzünk valójában, és miért olyan fontosak a funkcionális légzésminták. A könyvben szereplő módszerek gyorsan elsajátíthatók és beépíthetők a mindennapokba. Segítségükkel nem csupán a kellemetlen tüneteket enyhíthetjük, de megnövekszik az energiaszintünk, jobban tudunk koncentrálni, eredményesebben kezelhetjük a stresszhelyzeteket, és általános életminőségünk is javulni fog.

Steven Low, Jarlo Ilano: Tartásjavítás tetőtől talpig

Steven Loww, Jarlo Ilano: Tartásjavítás tetőtől talpig, jaffa.hu, 2799 Ft.

Testi problémáink túlnyomó többsége a rossz tartás, a sok ülés és a mozgásszegény életmód következménye. S ha a testünk felett átveszi a fájdalom az irányítást, az a lelkünkre is kihat, és onnantól kezdve nem egyszerű kikeveredni a csapdából. Az énidődbe idén iktasd be azt is, hogy figyelsz és változtatsz a testtartásodon. A könyv bemutatja a tartásunkra ható tényezőket, valamint a fájdalmakat okozó leggyakoribb tartásbeli problémákat is, így megértheted, miként tudod önállóan is fejleszteni a tested működését. Számos olyan gyakorlattal is megismerkedhetsz, amely nem az egyes izmokra fókuszál, inkább abban segít, hogy jobban „érezd” a testedet. Nincs szükség eszközre, edzőre vagy partnerre – csak és kizárólag a saját testedre és a motivációdra. A gyakorlatokkal fejleszteni tudod a mobilitásodat, az erődet, sőt az állóképességedet is. Ráadásul beépítheted őket az edzéstervedbe, alkalmazhatod bemelegítésként vagy levezetésként is, és még munka közben is használhatók, ha be tudsz iktatni néhány perces szüneteket. A feladatok elsőre egyszerűnek tűnnek, és a legkevésbé sem megterhelők – ennek ellenére elképesztő hatással lesznek a tartásodra. Egyszerű és személyre szabott gyakorlatok, önállóan összeállítható edzésterv, optimális testtartás és jobb közérzet – a tökéletes kombináció!

Nyitókép: Daniel de la Hoz/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: